Seng med sort kappelagen og topmadras med hvidt  kuvertlagen og gråt faconlagen på boxmadras

Lagenguide

I JYSK finder du mange forskellige typer lagner. Her får du et overblik over de forskellige typer, og hvilke madrasser de kan benyttes på. 

Lagen

Fladt lagen

Almindeligt lagen uden elastik i kanten.

Kan strammes om madrassen med lagenstrammere.

Vævning: Glat, flonel, satin, percale  

Madrastype: Skum, spring

Fladt lagen

Faconlagen

Syet med elastik i hjørnerne, så det ligger fast omkring madrassen.

Vævning: Glat, satin

Madrastype: Box, spring

Faconlagen

Stræklagen

Syet i strækbart materiale med elastik i kanten.

Vævning: Jersey, frotté

Madrastype: Box, skum, spring

Stræklagen

Kuvertlagen

Syet med elastik, så det ligger fast omkring topmadrassen.

Vævning: Glat, satin, jersey

Madrastype: Top

Kuvertlagen

Splitlagen

Syet, så det passer til dobbelt-topmadrasser til elevationssenge.

Med split i hovedende eller både i hoved- og fodende.

Vævning: Jersey

Madrastype: Top

Splitlagen

Kappelagen

Syet til at dække både madras, meder og ben, da det går ned til gulvet.

Vævning: Glat

Madrastype: Box

Kappelagen

Madrasbeskytter

Åndbar, vandtæt polyester/bomuld, syet med elastik i kanten.

Forlænger levetiden på madrassen og beskytter mod pletter.

Madrastype: Box, skum, spring

Madrasbeskytter

Vådliggerlagen

Bomuldsflonel med vandtæt bagside, syet med elastiske kanter eller stropper.

Beskytter madrassen mod fugt.

Fås også som metermål.  

Madrastype: Box, skum, spring

Vådliggerlagen

Flade lagner

De fleste kender flade lagner, som består af ét stort stykke glat stof. Et fladt lagen passer rundt om en topmadras eller til en springmadras, som ligger i en sengeramme. Lagnet lægges omkring madrassen og fastgøres mellem madrassen og sengerammen. Hvis du ønsker at fastgøre dit lagen yderligere, kan du bruge lagenstrammere.

Du kan få flade lagner i bomuld, bomuldssatin, bomuldspercale og bomuldsflonel. Bomuld er et blødt materiale. Bomuldssatin føles en smule køligt, mens bomuldsflonel føles lunt på kroppen.

Faconsyede lagner 

Faconsyede lagner er syet, så de passer en bestemt facon og/eller højde på en madras. Et faconsyet lagen fås enten som et faconlagen, kappelagen, kuvertlagen eller stræklagen. Derudover kan du også få et split- eller twinlagen, som passer til elevationssenge. 

Faconlagen

Et faconlagen har en glat overflade og passer til en boxmadras. Det er syet med elastik i hjørnerne, så det kan lægges fast ned omkring madrassen. Et faconlagen passer dog ikke til en boxmadras med en topmadras ovenpå. Her skal du enten anvende et stræklagen, som dækker begge dele eller et kuvertlagen omkring topmadrassen. Et faconlagen fås i bomuld, som er et blødt materiale.

Kappelagen

Et kappelagen passer til en boxmadras og går helt ned til gulvet. Kappelagnet skjuler altså både madras og ben eller meder. Derudover er det også et glimrende valg, hvis du udnytter pladsen under din seng til opbevaring, men gerne vil skjule kasserne. Hos JYSK fås kappelagnet i en højde på 45 cm, så vær opmærksom på, om du har en ekstra høj eller lav seng. Hvis du benytter en topmadras, skal du yderligere have et kuvertlagen omkring denne. Et kappelagen fås i bomuld, som er et blødt materiale.

Kuvertlagen

Et kuvertlagen passer til en topmadras på op til 8 cm. Lagnet kan også anvendes omkring en topmadras med en tynd rullemadras ovenpå. Et kuvertlagen fås i bomuld og i bomuldssatin.

Twin- og splitlagner

Du kan naturligvis også få lagner til en elevationsseng. Et twinlagen splitter kun den øverste del af madrassen, mens et splitlagen kan splitte både den øverste og nederste del af madrassen. Vores split- og twinlagner fås i en strækbar kvalitet i jersey

Stræklagen

Et stræklagen har elastik hele vejen rundt i kanten, og det kan anvendes på både en boxmadras, springmadras og skummadras. Stræklagner er meget elastiske. Et stræklagen fås enten som et frottélagen eller et jerseylagen. Et jerseylagen er blødt i kvaliteten modsat et frottélagen, som er mere groft i kvaliteten. 

Vådliggerlagen/Madrasbeskytter

Et vådliggerlagen beskytter din madras mod fx ufrivillig vandladning, mens en madrasbeskytter også beskytter din madras mod sved og andre pletter. Hvis du har en topmadras eller madras i memory-skum, er det især en god ide med enten et vådliggerlagen eller en madrasbeskytter under dit normale lagen, da denne type madras ikke kan vaskes. 

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Sengeguide

Sengeguide

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Hvad koster en topmadras?

Hvad koster en topmadras?