Vært og gæster skåler

Kom godt i gang med festplanlægningen

Om du vil samle familie og venner for at fejre fødsel, kærlighed eller en rund fødselsdag, så kræver en vigtig begivenhed altid en masse planlægning, og det er en god ide at starte i god tid.

Vi har sammensat en liste med nemme ideer, som kan hjælpe dig med at give din fest et personligt præg.

Lad personligheden skinne igennem

Hvis du tænker festen godt igennem, kan du få din personlighed til at præge den både før, under og efter I samles. Bind en blomst til invitationerne og takkekortene, hvis du elsker haveliv. Er du vild med mode? Hæng bordplanen på en bøjle. Er du og din bedre halvdel vilde med fotografi? Så brug fotorammer til bordnumrene. Tænk ud af boksen og gør din fest både personlig og mindeværdig.

Bordplan og bordnumre

Til en fest med mange gæster er der ofte en bordplan, så alle ved, hvor de skal sidde under middagen. En cool og ukonventionel idé er at hænge bordplanen fra et tøjstativ eller en dekorationsstige. Du kan også sætte den i en stor ramme eller skrive den på et stort spejl.

Det ser cool ud, når bordnumrene passer sammen med bordplanen. Hvis du sætter bordplanen i en stor ramme, kan du sætte mindre, matchende rammer på bordene. Hvis du har skrevet bordplanen på et stort spejl, kan du skrive bordnumrene på mindre spejle på bordene.

En smuk borddækning

Dekorativ borddækning med tallerken, stofserviet, glas og kniv og gaffel
MIKAELBestiksæt MIKAEL guld 16 stk/pk
75,-/stk.
100,- /stk.
Laveste pris 30 dage 100,- /stk. (-25%)

Stofservietter giver borddækningen et mere luksuriøst look. Det ser ekstra fint ud, hvis du folder en lille blomst eller kvist ind i servietten, måske sammen med menuen.

Få tip til, hvordan du dækker et flot bord 

Valg af blomstervaser

På et festligt bord har du brug for blomster. Vær dog forsigtig med en stor borddekoration midt i det hele. Flere og mindre blomstervaser placeret rundt omkring gør det muligt for gæsterne at se hinanden hen over bordet. Små vaser er også lettere at håndtere og mere alsidige end en større vase.

Tip: Drikkeglas kan også fungere som vaser – de er ikke for store og fås til en overkommelig pris.  

Belysningen sætter stemningen 

Hvis du vil skabe en hyggelig atmosfære, er det en god ide at undgå loftslamper, der kan kaste et lidt hårdt skær. Find i stedet en måde at bruge mindre lyskilder, som du kan placere rundt omkring i rummet, hvor de skaber hygge: lyskæder, lanterner og batterilamper kan alle blandes med et smukt resultat. Hvis du bruger LED-fyrfadslys, kan du dekorere dine lanterner med kunstige blomster og få et fantastisk udtryk. 

Brug stof til at dekorere lokalet

Hvis du holder din fest i et stort lokale, men gerne vil skabe en intim stemning, kan du bruge gardiner som rumdelere. Du kan også lave en flot loftsdekoration ved at hænge dem med den ene ende fastgjort til en ring midt i rummet. Den anden ende fastgør du til loftet og voila, du har en flot blomst. Du kan også bruge gardiner til at indramme en fotoboks, hvor dine gæster kan få tage flotte billeder.

Bonus: Stof hjælper med at skabe en behagelig akustik i et stort lokale.

Hvis dine barborde ikke passer sammen, kan du skjule dem med en dug, som du binder løst sammen for neden med et smukt bånd. Uens stole kan også få et mere ensartet look med et stykke stof draperet over ryggen. Så får selv en klapstol et festligt look.

Udforsk mere

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Vælg den rigtige blomstervase

Vælg den rigtige blomstervase

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave