Soveværelse med seng, madras, topmadras og lyseblå dyner og puder

Hvad koster en madras?

I JYSK står vi altid klar til at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige madras. Det skal være en madras, der passer til dit søvnbehov og din soveposition, men den skal bestemt også passe til dit budget. 

Prisen på en madras kan variere en hel del - fra et par hundrede til flere tusind kr. Der er forskel på, hvad du får for pengene, men i JYSK har vi gode løsninger til dig, uanset hvad din madras må koste.

Når du skal købe en ny madras, afhænger prisen af tre ting:

  • Materialet
  • Kvaliteten
  • Størrelsen 

Der er nogle tommelfingerregler for prisforskellene mellem madrasserne. Eksempelvis er en latexmadras ofte dyrere end en almindelig skummadras, og en boxmadras vil typisk være en god handel: Med en boxmadras får du nemlig en madras og sengeramme i ét køb.   
I oversigten herunder kan du se prisniveauet på de forskellige typer af madrasser og samtidig få et overblik over udvalget. 

I JYSK har vi madrasser i tre forskellige pris- og kvalitetsklasser: BASIC, PLUS og GOLD.

Madrastype

Kendetegn

Skummadras

Skummadras

Kernen består af skum. Typen af skum har stor betydning for madrassens egenskaber.  

Se udvalget af skummadrasser

Springmadras

Springmadras

Kernen består af et fjedersystem - jo flere fjedre, jo bedre tilpasningsevne. Mellem fjedrene kan der være skum, som giver varierende støtte til kroppen.

Se udvalget af springmadrasser

Boxmadras

Boxmadras

En seng og madras samlet i ét. Også her består kernen af fjedre og et af lag skum.

Se udvalget af boxmadrasser

Latexmadras

Latexmadras

En latexmadras er en skummadras, som indeholder en kombination af naturlig eller syntektisk latex og andre materialer. Latex er et meget åndbart materiale, som giver en god og fast støtte til din krop.

Se udvalget af latexmadrasser

Langt de fleste typer madrasser har en levetid på op til 10 år, hvorefter JYSK anbefaler, at madrassen udskiftes. Såfremt du ønsker at beholde din madras i længere tid, giver JYSK en garanti på op til 25 år.

Se vores store guide til madrasser

Hvad afgør prisen på en madras?

Jo dyrere en madras er, jo bedre er tilpasningsevnen til din krop og dine behov. Udover at nogle materialer, f.eks. latex, er dyrere end andre, er der i en dyrere madras som regel flere komfortzoner til at støtte din krop og sørge for, at du sover godt og ergonomisk korrekt. I dyrere boxmadrasser og springmadrasser er der flere eller bedre fjedre, hvilket forbedrer tilpasningsevnen i madrassen.

"Vi bruger generelt flere penge på en madras i dag end tidligere. Vi har i højere grad fokus på den gode søvn, og hvor vigtig den er for vores velbefindende." 

- Peter, Category Manager, JYSK

Hænger pris og kvalitet sammen?

En dyrere madras giver dig ekstra kvalitet og bedre materialer, hvilket resulterer i mere støtte.

Uanset pris og kvalitet er det stadig vigtigt at vælge en madras, som er tilpasset dine behov og din soveposition.

"Det er i spændet fra 1.000-5.000 kr., at den største forskel på komforten kan mærkes. Derudover er der også brugt flere ressourcer på designet på en dyrere madras." 

- Peter, Category Manager, JYSK

Sover man bedre på en dyrere madras?

Ikke nødvendigvis. Det afhænger i høj grad af, hvad du har behov for og hvordan madrassen tilpasser sig din krop. Du kan godt købe en dyr madras med den dybeste skulderzone, hvor du ligger rigtigt og godt på siden, men hvis du altid sover på ryggen, har du ikke behov for en dyb skulderzone.

Der kan altså være situationer, hvor det ikke er nødvendigt at købe en dyrere madras. Derfor er det altid vigtigt at prøve en madras i en butik, før du træffer din beslutning. Vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe og vejlede dig.

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Sengeguide

Sengeguide

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Hvad koster en topmadras?

Hvad koster en topmadras?