SUPERDAGE - SPAR OP TIL 50%

Altan med altankasser og -potter og cafesæt

Få inspiration til at skabe mere privatliv på altanen

Altanen er det perfekte sted at slappe af om foråret og om sommeren. Naboers og andres nysgerrige blikke kan dog hurtigt blive et irritationsmoment for mange altanejere. Det kan betyde, at du bruger din altan mindre, end du egentlig gerne ville.  

Kender du til problemet med at gøre plads til privatliv på altanen, kan du få inspiration i blogindlægget her.

Skab naturlig altanafskærmning med altankasser og -potter

Naturlig afskærmning til en altan er i mange tilfælde tilstrækkeligt for at afdække mod folks nysgerrige blikke. Du kan med fordel placere altankasser og -potter på altanværnet. Det giver dig en smule afskærmning fra nysgerrige naboer, mens du undgår at lukke altanen helt af. 

Altan med opbevaringsboks og høje plantekasser


Placér høje planter i havekrukker

Har du behov for en mere effektiv altanafskærmning, men ønsker du samtidig en naturlig afskærmning, er høje planter i havekrukker en rigtig fin løsning. Du kan med fordel vælge nogle høje planter, som har en stamme. Høje planter med stamme optager ikke meget plads på bunden af altanen, men du får en altanafskærmning, der går op over altanværnet. Har du ikke tid til at en plante vokser op, kan du bruge kunstige planter i stedet for ægte. 

Høj plantekasse foran et hegn ind mod en nabo


Få fleksibel altanafskærmning med en parasol

Nogle altaner har en placering, hvor overboer har frit udsyn til altanen. Her er en parasol en rigtig god løsning til at skabe mere privatliv på altanen. Når parasollen er slået op, dækker den for udsynet fra oven, og den kan samtidigt give et tiltrængt helle fra solen.

Har du ikke brug for parasollens afskærmning, kan du let slå den ned og flytte den ind i hjørnet på altanen og på den måde give solens stråler frit spil på altanen. 


Hæng tæpper eller andet stof på altanværnet

En anden optimal løsning kan være at dække altanværnet til med flotte tæpper eller andet stof, da naboer og andre på den måde ikke kan kigge ind fra siden på altanen. Det er en simpel og effektiv afskærmning til altanen, som lukker helt af for udsynet til altanen. Det er derfor en idéel løsning, hvis du har en meget åben altan, hvor naboer og andre har frit udsyn. Bliver du træt af mønstret på tæppet, eller trænger du bare til fornyelse, kan du let skifte tæppet ud med et nyt, og give altanen et nyt pift. 

Vælg lavere møbler til altanen

Det er ikke altid nødvendigt at tænke i altanafskærmning, når du gerne vil have mere privatliv på altanen. En mulighed kan være, at du indretter altanen med lave møbler som eksempelvis et loungesæt. På den måde bliver du mindre synlig, når du sidder på din altan, da altanværnet skærmer for en del af udsynet.


Husk at tjekke reglerne i din boligforening 

Før du går i gang med at gøre din altan til dit eget private univers, bør du tjekke din boligforenings regler i forhold til altaner, da det kan variere fra forskellige boligforeninger. Du kan komme ud for, at det eksempelvis ikke er tilladt at have parasoller på altanen eller at sætte stof for gelænderet.

Undersøger du dette, før du går i gang at lave ændringer på din altan, slipper du for klager fra dine naboer eller fra din boligforening.

 

Udforsk mere

Videoguide: Sådan vedligeholder du dine havemøbler i træ

Klargør din terrasse eller altan til vinter

Kom i den rigtige julestemning med indendørs og udendørs julelys

Indret din terrasse uden besvær

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.