Køb parasol eller solsejl hos JYSK

En parasol eller et solsejl kan være med til at øge mulighederne for at være ude på terrassen eller altanen. For mange betyder sommeren nemlig flere aktiviteter udendørs, og vi tilbringer gerne så mange timer som muligt i det fri. Det kræver en god, stor haveparasol, som ikke kun tilbyder en kølig skygge fra solens skarpe stråler, men som også udgør et skjold mod aftendug og let støvregn. Det er især vigtigt at søge skygge i middagssolen hvor UV-strålerne er stærkest. Har du ikke plads til parasol og parasolfod, kan du med fordel købe et solsejl eller en markise. Hos JYSK finder du et stort udvalg af solsejl, parasoller og parasolfødder i god kvalitet. Køb også et parasolovertræk, så din nye parasol holder sig pæn i længere tid.

  Hvilken parasol skal jeg vælge?

  En parasol er ikke bare en parasol. Der findes mange forskellige typer, alt efter om du har en stor have og terrasse eller en lille altan. Overvej også om du skal vælge en parasol med håndsving, hvor du nemt kan hæve og sænke dugen ved at dreje på håndtaget, eller en med snoretræk, som er mere manuel og kræver lidt flere kræfter.

  Hængeparasol – denne type parasol er smart fordi den kan placeres ude i siden, så den ikke står i vejen og giver dermed god plads til havemøblerne. Husk at køb en tung parasolfod hertil.
  Markedsparasol – denne type kan betegnes som en almindelig parasol. Fordelen ved modellerne fra JYSK er, at de både kan bruges på terrassen og til at tage med på picnic eller på stranden.
  Altanparasol – det er ikke kun haveejere der har behov for en parasol. Når man bor i lejlighed og har en altan, er det rart at kunne krybe i skygge under en altanparasol. Den adskiller sig fra en almindelig parasol ved kun at fylde halvdelen, så den kan stilles op af en mur. Hertil kan du med fordel købe vores altan parasolfod.
  Knækparasol - når solen står lavt er denne type parasol smart, fordi den kan vippes og skabe skygge lige hvor man har lyst. På den måde kan du sidde i skygge hele dagen.
  Bordparasol – en almindelig parasol kan med fordel bruges til at sætte midt i havebordet, hvis du ikke har så meget plads på terrassen. Det kræver blot at der er et hul midt i havebordet, som er beregnet til en parasol. Vælg eventuelt en parasol med vippefunktion, hvor du selv kan styre hvor solen rammer, så I kan sidde sent ude i skygge for den lavthængende aftensol.
  Solsejl – et solsejl er et godt alternativ til en parasol og kan bruges på terrassen, i haven, altanen eller over et legeområde til små børn. Den giver et let udtryk, og kræver blot en mur, tagrende, plankeværk eller lignende til at montere sejlet. Du kan med fordel opsætte flere solsejl i forlængelse af hinanden og opnå større skyggeområde.

  Hos JYSK har vi et bredt og spændende parasolsortiment i mange farver og mønstre, som gør det muligt for dig at vælge den parasol, som passer til lige præcis din terrasse og din stil. Vælg havehynder i matchende kulør til parasollen, eller skab et farveunivers af kontrastfarver og striber.

  Undgå at parasollen vælter med en parasolfod

  En parasolfod giver parasollen stabilitet og sikrer, at den ikke vælter i blæsevejr. Til nogle af JYSKs parasoller medfølger parasolfoden, men ellers har vi mange forskellige parasolfødder i plastik, cement eller granit med håndtag og hjul, som gør det nemmere at flytte parasollen rundt på terrassen. Vælg mellem runde og firkantede modeller.