En parasol eller et solsejl giver skygge og hygge

Parasoller og solsejl skaber skygge i solens stærkeste timer, samt de luner og giver læ, når temperaturen falder ud på aftenen, eller det danske vejr viser sig fra sin lunefulde side. I mange hjem betyder sommeren nemlig flere aktiviteter udendørs, og vi tilbringer gerne så mange timer som muligt i det fri, og det bliver muligt med en parasol eller et solsejl, som forlænger muligheden for at være ude på terrassen eller altanen på alle tider af dagen.

Behovene er forskellige – om du har brug for en markedsparasol, en hængeparasol, en altanparasol eller et solsejl afhænger af størrelsen på din have, om du ønsker en permanent eller fleksibel løsning og hvor mange mennesker I er. Husk at købe en parasolfod som passer til din nye parasol, og vi anbefaler at du også supplerer med overtræk til din parasol, for at beskytte den, når den ikke er i brug, og dermed forlænge levetiden. Køb det hele i JYSK – så er du helt klar til sommerens sol.

Hvilken parasol skal jeg vælge?

Der er ikke bare én løsning, når du leder efter en ny parasol. Der findes mange forskellige typer, som egner sig til forskellige haver, alt efter om du har en stor have og terrasse eller en lille altan. Overvej eksempelvis om du skal vælge en parasol med håndsving, hvor du nemt kan hæve og sænke dugen ved at dreje på håndtaget, eller en med snoretræk, som er mere manuel og kræver lidt flere kræfter.

  • Hængeparasol – en hængeparasol er smart fordi den kan placeres ude i siden, så den ikke står i vejen og giver dermed god plads til havemøblerne. Der medfølger både parasolfod og overtræk til vores hængeparasoller, så her får du alt i ét køb.
  • Markedsparasol – denne type kan betegnes som en almindelig stor parasol i god kvalitet. Disse parasoller er i diameter Ø250 cm eller Ø300 cm, kommer i mange farver og har forskellige lækre detaljer.
  • Altanparasol – en parasol er ikke en luksus, der kun er forbeholdt haveejere. En altan parasol er helt genial, når man bor i en lejlighed med altan. Der er sjældent plads til en fuld størrelse parasol, men med en altanparasol får du i praksis en halv parasol, hvilket gør, at den kan stilles helt op af muren. Du kan endda købe en altan parasolfod, som på samme måde er halv, således at stangen står helt ind til væggen.
  • Små parasoller – nogle behov opfyldes bedst af en mindre og lettere parasol. Med en mindre parasol kan du tage den med dig, når du bevæger dig på tur udenfor huset. Det er eksempelvis en utrolig luksus at have en lille parasol med til stranden, så man kan få en tiltrængt skygge i den varme sommersol. Disse parasoller er også ideelle til campingferien eller i sommerhuset, hvor behovet for en flytbar parasol måske er større end derhjemme. Disse kræver også mindre af parasolfoden, de står i.

Hos JYSK har vi et bredt og spændende parasol sortiment i mange farver og mønstre, som gør det muligt for dig at vælge den parasol, som passer til lige præcis din terrasse og din stil. Vælg havehynder der matcher til parasollen, eller skab et farveunivers af kontrastfarver og striber.

Parasoller med detaljer og funktioner

Parasoller kommer med mange lækre detaljer og funktioner, som giver parasollen endnu mere følelse af luksus og kvalitet.

  • Håndsving: Et håndsving er et alternativ til det snoretræk, som også er at finde på mange parasoller. Med et håndsving er parasollen lettere at åbne og lukke, og føles mindre tung.
  • Ventilation: De store parasoller har ofte en åbning i toppen omkring stangen, som skaber ventilation under den store dug. På den måde er der ikke indelukket, når man sidder under en parasol.
  • Indbygget LED-lys: Enkelte af vores modeller har LED-lys indbygget i stængerne under dugen, hvilket giver en utrolig hyggelig stemning, når mørket falder på.
  • Tilt-funktion:  En parasol med tilt-funktion kaldes også ofte for en knækparasol. Det betyder at stangen kan tiltes ca. 2/3 oppe. På den måde er parasollens dug mere fleksibel, og skyggen kan flyttes og vinkles så den passer, uden at hele parasollen behøver at blive flyttet.

Ønsker du en bordparasol, kan du faktisk købe de fleste parasoller på lige stang, til det formål. Dét, du skal være opmærksom på, er at dit havebord har et hul, som stangen kan gå op igennem, og at stangen på parasollen har en diameter der kan gå igennem hullet i dit bord. Til dette brug kan en parasol med tilt-funktion anbefales, da det gør at skyggen netop er lidt fleksibel, uden at parasollen flyttes ud af bordet.

Hvad gør et solsejl unikt?

Et solsejl er en mere fast løsning, idet det monteres med stærk snor i løkker i hjørnerne af solsejlet. Et solsejl er ideelt over et legeområde til børnene, idet det skaber en solid skygge og beskytter imod op til 95% af solens UV stråler. Det er også en rigtig god løsning over terrassen, altanen  eller en tilfældig plet i haven, hvor træer og buske lægger op til en dejlig skyggeplads. Solsejlet giver et let udtryk, og kræver blot en mur, tagrende, et plankeværk, træ eller lignende til at montere sejlet på.

Solsejlene kommer i forskellige farver og to størrelser. Du kan også med fordel opsætte flere solsejl i forlængelse af hinanden og opnå større skyggeområde.

Ønsker at din skyggeløsning er monteret helt inde på husmuren, kan du vælge en af JYSKs markiser.

Undgå at parasollen vælter med en parasolfod

En parasolfod giver parasollen stabilitet og gør, at parasollen ikke så let vælter i blæsevejr. Til nogle af JYSKs parasoller medfølger parasolfoden, og til de øvrige har vi mange forskellige parasolfødder i plastik, cement eller granit. De tungere modeller kommer med håndtag og hjul, som gør det nemmere at flytte parasollen rundt på terrassen. Vælg mellem runde og firkantede modeller.