Havekrukker giver ekstra liv til haven og terrassen

Du kan med fordel bruge havekrukker og plantekasser til at skabe farve og stemning i din have, på din altan eller terrasse. En havekrukke kan have mange funktioner. Brug dem f.eks. til at skabe en krukkehave eller køkkenhave med en masse friske urter, til at zoneinddele en stor terrasse, så den er lettere at indrette med små afdelinger, eller til at tilføre farve og beplantning hvis du ikke har så meget af det, i din have. 

Hos JYSK finder du mange forskellige typer krukker til haven. Find plantekasser, altanpotter, havekrukker, blomsterkasser, altankasser og hængepotter. Ønsker du at skabe en grøn zone med mange havekrukker, kan du vælge et krukkesæt som består af 2 eller 3 krukker, eller du kan vælge forskellige former og størrelser indenfor samme serie, for at skabe en sammenhæng. Er du mere til det skæve og uperfekte, er det også enormt flot at mixe og matche både farver og former i en krukkehave. Du kan også kombinere havekrukken med belysning når aftenen falder på, med vores flotte havekrukke med indbygget LED-lys.

Inspiration til brug af krukker på terrassen

Ofte har vi masser af stueplanter indenfor, men knap så mange udendørs planter i krukker i sommerhalvåret. 

Der er masser af fordele ved krukker i haven - især hvis du foretrækker at bruge din tid på andet end at fjerne ukrudt fra blomsterbede:

  • De er nemme at passe
  • Lette at flytte rundt
  • Kan fungere som rumdeler
  • Fylder ikke så meget
  • Få en have på mere overskuelig plads

Læs også vores andre tips til indretning af terrassen.

Materialer og farvevalg til dine krukker

I vores store udvalg af havekrukker finder du mange forskellige materialer. Størstedelen af vores plantekasser og krukker til haven er vedligeholdelsesfrie, mens enkelte kræver lidt vedligehold, for at stå skarpt år efter år.

Blandt de materialer, som kræver minimalt vedligehold, finder du krukker i stål, plast, rattan, polyrattan, polystone og fiberler. Disse kommer alle i farver som indgår flot i naturen, f.eks. sort, hvid, rustrød, samt forskellige nuancer af brun, grå og natur. Du finder også havekrukker og plantekasser i massivt akacietræ, hvilket er en robust træsort, som kun kræver pleje få gang årligt. Med havekrukker i træ fører du det naturlige udtryk med hele vejen, og krukkerne indgår flot i havens natur. Træet holder sig dog bedst, hvis krukkerne står i eksempelvis et skur vinteren over.

Mange af JYSKs havekrukker er frostsikre, og kan derfor stå udendørs hele året. Har du brug for mere hjælp til at vælge de rette havekrukker, kan du læse vores guide her.

Flyt stuen udenfor...

...og indret haven, terrassen eller altanen med potter og krukker med forskellige blomster og planter. Ud over blomster og grønne planter kan de med fordel bruges til at plante grøntsager eller krydderurter. Placer også krukkerne ved indgangen til dit huset, og skab et indbydende indgangsparti for dine gæster med flotte blomster.

Små blomsterpotter er ideelle som pynt på havebordet, mens en stor havekrukke og plantekasse kan fungere som levende rumdelere på terrassen. Hængepotter er flotte og dekorative under udhænget, så planterne også kommer op i højden. Krukker kan også bruges til at afskærme mod beskidte eller ødelagte fliser. Mix og match materialer og farver på kryds og tværs. Hvis dine havepotter skal stå et sted hvor de er udsat for meget vind, vil det være en fordel at vælge et tungt materiale, så du undgår at dine blomster blæser væk og bliver ødelagt.