Havekrukker giver ekstra liv til haven og terrassen

Blomsterkrukker og plantekasser skaber farve og stemning i din have, på din altan og terrasse. En havekrukke kan have mange funktioner. Brug dem f.eks. til at skabe en krukkehave eller køkkenhave med en masse friske urter. 

Hos JYSK har vi mange forskellige typer havekrukker til udendørs brug. Find plantekasser, altanpotter, blomsteropsats, havekrukker, blomsterkasser, altankasser, hængepotter, krukkesæt og en havekrukke med indbygget LED-pærer, som forener planteliv og belysning på terrassen. Vores store udvalg består blandt andet af krukker i stål, genanvendt plast, polyrattan, FSC-certificeret træ og fiberler. De kommer i farver som hvid, sort, grå, natur og rustrød. Mange af havekrukkerne er frostsikre. Ved køb af en frostsikker krukke, kan du lade den stå ude hele året. 

Læs også vores tips til indretning af terrassen.

  Inspiration til brug af krukker på terrassen

  Ofte har vi masser af stueplanter indenfor, men knap så mange udendørs planter i krukker i sommerhalvåret. 

  Der er masser af fordele ved krukker i haven - især hvis du foretrækker at bruge din tid på andet end at fjerne ukrudt fra blomsterbede:

  • De er nemme at passe
  • Lette at flytte rundt
  • Kan fungere som rumdeler
  • Fylder ikke så meget
  • Få en have på mere overskuelig plads
    

  Flyt stuen udenfor...

  ...og indret haven, terrassen eller altanen med potter og krukker med forskellige blomster og planter. Ud over blomster og grønne planter kan de med fordel bruges til at plante grøntsager eller krydderurter. Placer også krukkerne ved indgangen til dit huset, og skab et indbydende indgangsparti for dine gæster med flotte blomster.

  Små blomsterpotter er ideelle som pynt på havebordet, mens en stor havekrukke og plantekasse kan fungere som levende rumdelere på terrassen. Hængepotter er flotte og dekorative under udhænget, så planterne også kommer op i højden. Krukker kan også bruges til at afskærme mod beskidte eller ødelagte fliser. Mix og match materialer og farver på kryds og tværs. Hvis dine havepotter skal stå et sted hvor de er udsat for meget vind, vil det være en fordel at vælge et tungt materiale, så du undgår at dine blomster blæser væk og bliver ødelagt.