Et flot loungesæt skaber et stuemiljø i haven

Med et loungesæt kan du skabe det ideelle miljø til udendørs afslapning – hvad end det skal være i solen eller i skyggen. Når du køber dine loungemøbler i et sæt, er du sikret et havemøbelsæt hvor komponenterne passer sammen i udseende og størrelse – det uanset om de er fra samme serie eller en blanding af flere serier.

Find et bredt udvalg af loungesæt som passer til 3 personer og op til 6 personers sæt. Vælg mellem sæt i vejrbestandige materialer, som kræver et minimum af vedligehold og sæt i flotte naturmaterialer som eksempelvis FSC®-hårdttræ. Vores hynder er slidstærke og bygget til udendørs brug, men nogle af hynderne er designet med et vandtæt lag på indersiden, hvilket gør at de tørrer ekstra hurtigt, og kan bedre tåle alt slags vejr.

Køb dit nye loungesæt i JYSK!

 

Udendørs luksusafslapning

Sommer er lig med afslapning og lange dage i det fri, så hvorfor ikke tage stuens komfort med ud i haven i form af et behageligt loungesæt?
Ordet lounge betyder et sted man læner sig tilbage og slapper af. Og det er netop hvad loungesæt fra JYSK er designet til. Brug det til at smække benene op efter en lang dag på arbejde, eller som anledning til at invitere venner over til en uformel aften med kaffe eller drinks.

Læs mere om hvordan du skaber udendørs luksus med et loungesæt

Hvilken type loungesæt skal jeg vælge?

Det afgørende for at vælge de rigtige loungehavemøbler er størrelsen, placeringen på terrassen og antallet af siddepladser, du ønsker. Der er nemlig mange forskellige modeller og sammensætninger at vælge i mellem:

  • 2-personers sofa med 2 puffer, fleksibelt sæt der kan rumme op til 4 personer eller opstilles som dobbelt solseng
  • 3-personers loungesæt med sofa med chaiselong og sofabord
  • 4, 5 og 6-personers loungesæt med sofa, sofabord og lænestole eller positionsstole
  • Sofasæt med to sofaer og sofabord
  • 5-personers hjørnesofa med sofabord

Afhængigt af størrelsen på din terrasse, kan du indrette den med en praktisk spiseplads og et hyggeligt loungeområde. Hvis ikke du har plads til begge dele, kan du med fordel vælge et klassisk og rummeligt loungesæt bestående af loungestol, loungesofa og loungebord, hvor bordet kan justeres i højden. På den måde kan det tilpasses efter om det er spisetid eller hyggetid. 

Hvis du vælger et loungesæt med flere moduler, kan det give mere fleksibilitet i forhold til placering og indretning på terrassen, da det kan placeres som man har lyst.

Du kan selvfølgelig også købe loungeborde, loungesofaer og loungestole enkeltvist, og sammensætte dit eget loungesæt.

Du kan skabe ekstra hyggelig stemning ved at bruge vores gas bålfad som et alternativ til loungebord.

Læs mere om, hvad du bør overveje når du vælger havemøbler.

Loungesæt i mange materialer

Et loungesæt består af store møbler, og står ofte ude året rundt, med mindre du har god plads til at opbevare det tørt og lunt om vinteren. Derfor skal man overveje hvilket materiale man vælger sine loungemøbler i. Hos JYSK har vi forskellige materialer at vælge i mellem:

  • Polyrattan / flet – solidt, kunstigt materiale der er næsten vedligeholdelsesfrit. Kræver blot rengøring med vand og sæbe, eller du kan støvsuge det
  • Kunsttræ – vejrbestandigt og kan stå ude året rundt. Kræver minimalt vedligehold idet det bare skal rengøres med vand og sæbe
  • Aluminium/galvaniseret stål – rustfrit materiale. Materialet er vedligeholdelsesfrit, men det er stadig altid en god idé at beskytte møblerne om vinteren, enten med et overtræk eller ved at sætte dem indendørs
  • Plastik / Polypropylen – kan stå ude hele året og kræver ikke andet end en våd klud ind i mellem
  • Hårdttræ - havemøbler i træ kræver årlig vedligeholdelse med olie for at beholde det flotte udseende og samtidig undgå at træet tørrer ud og revner

Alt efter hvilket materiale du vælger, fås JYSKs loungemøbler i sort, grå og natur. Hvis du gerne vil passe på dine hynder, kan du med fordel investere i en hyndeboks. Færdiggør indretningen af dit loungeområde med et udendørs tæppe, havekrukker, solcellelamper, lamper og lanterner.

Havehynder til al slags vejr

Forestil dig, at du ikke behøver pakke dine loungehynder væk, hver gang du er færdig med at bruge dem. Det er nu muligt med vores nye type "all weather" loungesofa, hvor hynderne er fastgjort som i en almindelig sofa. Disse kan af gode grunde ikke tages ind, hvis det regner – og det er heller ikke nødvendigt! Hynderne har hurtigttørrende skum og betrækket er vandafvisende og tørrer hurtigt. Derudover er betrækket UV beskyttet, så farven ikke falmer i solen. Dermed kan du lade sofaen – inkl. hynderne – være ude året rundt. 

I vores sortiment finder du desuden loungesæt med løse "quick dry" hynder med en vandafvisende overflade, som forhindrer vand i at trække ind i hynden, og de tørrer hurtigt efter regn. Det anbefales dog at denne type loungehynder opbevares indenfor eller i en hyndeboks om vinteren.