Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom
VIRUM sofabord i hyggelig stue med sofaer

Få inspiration til at vælge nyt sofabord

Dato:

Kategori: Stue

Mangler du idéer til et nyt sofabord? Sofabordet er en vigtig del af stuen. Det er der, vi spiser pizza fredag aften og smider benene op efter en lang dag. Men hvilket sofabord skal du vælge? Læs videre her og bliv godt klædt på til at vælge nyt sofabord.

Overvejelser inden du køber nyt sofabord

Inden du køber et nyt sofabord, skal du overveje nøje, hvad dine behov er. Hvordan bruger du din stue? Hvis du ofte spiser foran fjernsynet, er det en god idé at vælge et nyt sofabord af en vis størrelse. Har du en lille stue, er det måske rart med et sofabord, du let kan flytte rundt på, da det skaber noget mere fleksibilitet i rummet. Overvej også stilen nøje. Vælg et bord, der passer til din sofa – hvad enten det er en ny sofa eller din gamle sofa.

Køb sofabord i de rette materialer

Sofaborde kommer i mange forskellige former, farver og materialer. Selvfølgelig skal du købe et sofabord, du godt kan lide. Men det er også smart at overveje, hvilket materiale dit nye sofabord skal være i, før du køber det. Forskellige materialer har forskellige fordele.

Køb et sofabord i træ, hvis du ønsker et bord i et levende materiale, der får flot patina over tid. Fordelen ved træ er, at skræmmer ikke ses så tydeligt, og at det ældes med ynde. Hvis du hellere vil have et sofabord, der ikke ændrer udseende, kan du købe et nyt sofabord i glas. Glasborde giver et let og luftigt udtryk og du kan let se, om de trænger til at blive tørret af. Du kan også vælge et sofabord i laminat. Laminat er også let at tørre af, og så kommer der ikke fedtede fingre på, hvilket især er en fordel, hvis du har børn. 

Det klassiske sofabord

Med et klassisk sofabord i træ, kan du ikke gå galt i byen. Det kvadratiske bord på fire ben passer ind i de fleste hjem, og der er god plads til aftenkaffen. Hvis du vælger et med en hylde under, får du også en fast plads til fjernbetjeninger og magasiner, som ellers har det med at fylde på bordet.

Det minimalistiske sofabord

Det minimalistiske sofabord passer perfekt til hjemmet med rene linjer, hvide vægge og bare flader. I det minimalistiske hjem er der ikke plads til tingeltangel, og det er vigtigt, at alt har en funktion. Vælg derfor et sofabord, der er let og luftigt, hvis du ønsker et enkelt og minimalistisk udtryk.

Sofabord i retrostil

1960’erne er tilbage! I hvert fald når det kommer til møbler. Vælg et sofabord i cool retrostil for at skabe en lækker og nostalgisk stemning i din stue. Retrodesignet med referencer til 60’erne holder stadig, og det er blevet en elsket møbelklassiker. Suppler gerne det gode design med nogle puder med geometrisk print i din sofa for et fuldendt look.

Det lille sofabord

Hvis du bor småt eller ønsker et mere fleksibelt møbelarrangement, vælg da et lille sofabord. Små sofaborde er ofte nemme at flytte rundt på, og skal gulvpladsen foran sofaen også bruges af børnene til at spille videospil eller andet, er det smart med et lille og let bord. Flere små borde side om side kan også skabe en fin dynamik i indretningen.

Det moderne sofabord

Med et moderne sofabord i glas kan du få et stilet og moderne look i din stue. Det moderne sofabord er mere end glas, og vil ofte bestå af et sammensurium af flere materialer f.eks. metal, laminat og træ i forskellige kombinationer. De moderne sofaborde kommer i alle størrelser og former, så uanset om du er til runde sofaborde eller de firkantede, vil det passe til den moderne stil.

Sofabord med opbevaring

Hvis du bor småt eller bare mangler opbevaringsplads, så overvej, om et sofabord med opbevaring skal være dit nye sofabord. Et sofabord formet som en kasse kan indeholde mange forskellige ting, som ellers er svære at finde en plads til. Smart i ethvert hjem!

Det hvide sofabord

Har du en meget feminin stil og en forkærlighed til lyse farver, så er det hvide sofabord lige noget for dig. Det hvide sofabord kan både være moderne og minimalistisk, alt efter hvilket design du vælger. Sværger du til den romantiske stil, så vælg et hvidt sofabord med fine detaljer og flotte udskæringer.

Frisk dit gamle sofabord op

Er du glad for dit nuværende sofabord, som har en god form, størrelse eller højde, men synes du, at det skal shines lidt op, så overvej om det vil være flot at male bordet.

Start med at gøre bordet grundigt rent. Før du maler skal du finde ud af, om bordet behøver en slibning, for at malingen kan binde. Vær også opmærksom på om sofabordet er oliebehandlet, da det kræver oliemaling – ellers kan du bruge maling på vandbasis.

En anden måde at give sofabordet nyt liv er ved at tilføje hjul til benene, så bordet nemt kan flyttes, og samtidig får lidt ekstra højde.