Havesæt på altan ved havet

Skab hygge på altanen

I de lune forårs- og sommermåneder gælder det om at få det optimale ud af altanen. Derfor er det vigtigt, at indretningen på din altan står helt skarpt. På den måde kan altanen på bedste vis danne ramme for altanhygge og ikke kun fungere som et sted, hvor du tørrer vasketøjet.

Altanhyggen ligger i detaljerne

Hygge er en særlig atmosfære, som du opnår ved at skabe behagelige og rolige omgivelser. Det handler i høj grad om, at du skal kæle for detaljerne og gøre noget ud af indretningen, når du vil skabe hygge på altanen. Valg af møbler og interiør kan være det, der sikrer den behagelige og indbydende atmosfære på din altan.

Skab en afslappende og uformel atmosfære

Altanen er et oplagt sted at skabe et personligt og uformelt frirum, hvor du kan slappe af og være dig selv. Hygge går hånd i hånd med afslapning og den uformelle atmosfære. Med andre ord er det først, når du er afslappet og kobler helt af, at hyggen for alvor indfinder sig. For at skabe den bedste altanhygge bør du derfor indrette din altan, så den indbyder til afslapning og selvforkælelse.

Vælg loungemøbler eller cafesæt til altanen

Du kan skabe hygge på altanen på forskellige måder. En oplagt mulighed er, at du vælger de populære loungemøbler til din altan. De er både pæne at se på og behagelige at sidde i, og de indbyder samtidig til en afslappet og hyggelig stemning.

En anden mulighed er, at du vælger et lille, hyggeligt cafésæt til din altan. Det er enkelt og fylder ikke meget, og det er noget, som de fleste har plads til på deres altan. Derudover er et cafesæt nemt at flytte rundt på, hvis der skulle være behov for det.

Opnå hygge på altanen med god komfort

Der er ikke meget ved at sidde dårligt på grund af hårde stole eller at fryse, når temperaturen daler hen på aftenen. Derfor er det en god idé at have puder og plaider liggende på altanen. Det gør det mere hyggeligt at sidde på altanen, hvor du kan nyde et godt glas vin eller en varm kop kaffe i selskab med gode venner eller familie.

Nyd dagens måltider på altanen

Altanen er ikke alene et sted, hvor du kan slappe af med fødderne oppe eller nyde en kop kaffe. En anden mulighed for at skabe altanhygge er, at tage dagens forskellige måltider med ud på altanen. På den måde har du mulighed for at få glæde af sommerens milde temperaturer og den friske luft, mens du spiser. Har du ikke plads til et stort havebord på din altan, kan et cafésæt ofte klare opgaven.

Frisk luft er sundt for både sjæl og sind, og det er derfor en god idé, at du får al den friske luft, som du har mulighed for. At du sætter dig ud på altanen efter en lang og hektisk dag, kan være det, der giver dig fornyet energi. Altanen giver dig mulighed for at sætte hverdagens stress og jag på standby og samle tankerne i hyggelige omgivelser. 

Service på havebord på hyggelig altan

Lys altanen op

Med den rette belysning kan du pifte altanhyggen op, når du sidder på altanen om aftenen. Levende lys er oplagt til formålet. Den livlige flamme giver et flakkende lys, som garanterer en hyggelig stemning. Placér eksempelvis lanterner på altangulvet og fyrfadslys på bordene. Dette vil lyse din altan op i flere ”niveauer” og give altanhyggen det sidste pift. 

To gule batterilamper på et havebord

Udforsk mere

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks