Sovende barn og børneværelse med seng med børnedyne

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner

EU har høje standarder for produkter til babyer og børn generelt, og det gælder også for dyner: Baby- og juniordyner er underlagt strenge regler. Hos JYSK lever vi naturligvis op til dem, og vi fokuserer altid på sikkerhed. Det betyder at:

  • vores baby- og juniordyner ikke har løse mærker, skarpe hjørner, lynlåse, knapper, eller andre dele, der kan skade barnet.
  • mærket med vaskeanvisninger er lavet, så det forhindrer potentielle risici for barnets sikkerhed.
  • plast- eller gummitryk ikke er tilladt på dynerne.
  • der er strenge krav til tråd, syning og sømme.

Vi anbefaler altid at sikre, at barnets ansigt er frit, og vi fraråder at bruge dynen i kombination med en sovepose eller et tæppe. Rumtemperaturen og barnets beklædning skal altid tages i betragtning, da det kan være farligt for børn at sove for varmt. 

Baby- og juniordyner er udviklet med tanke på små børn. Babydyner anbefales til vugger, barnevogne og klapvogne. Juniordyner anbefales til juniorsenge og børnesenge fra 60x120 cm og til børn fra 9 måneder og opefter. En lang voksendyne lever ikke nødvendigvis op til de standarder, der er nævnt ovenfor, og er for stor til de fleste børn, der endnu ikke er begyndt i skole.

Børnedyner er kølige om sommeren og hyggelige om vinteren, og de er lette, så barnet ikke vækkes så nemt af sine egne bevægelser. JYSKs baby- og juniordyner er OEKO-TEX® certificerede og vaskbare.

Du skal altid følge anvisningerne på dynens vaskemærke. Hvis dynen skulle vise tegn på skader, skal du stoppe med at bruge den.

I JYSK finder du også fint sengetøj i forskellige stilarter og farver. Læs om vores indkøbers favoritter i det nyeste sortiment eller se hele udvalget af sengetøj til børnedyner og -puder.

Udforsk mere

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Dyne og pude med plantebaseret tekstil

Dyne og pude med plantebaseret tekstil

Hvilken dyne størrelse er den rette?

Hvilken dyne størrelse er den rette?