Terrasse med havebord og fire havestole i plastic

Sådan vælger du dine havemøbler

Havemøbler findes i mange forskellige materialer, der til forveksling kan ligne hinanden. I denne guide vil du få indsigt i, hvad du bør være opmærksom på, og hvilke muligheder du har, så du kan træffe det helt rigtige valg, når du skal købe nye havemøbler.

1. Tjek havemøblernes komfort

Havemøbler skal være behagelige og komfortable at sidde i, også i flere timer ad gangen. Havestolen skal sikre støtte til både ryg og ben. Højden på havemøblerne spiller også en væsentlig rolle og bør tages i betragtning for at sikre den bedste støtte til kroppen, så du kan slappe af. Eksempelvis skal havestolens armlæn gerne have en højde, så det støtter din underarm. Du bør derfor give dig god tid til at afprøve havemøblerne inden køb, så du får en reel fornemmelse af komforten, både på kort og længere sigt.

2. Tjek havemøblernes funktionalitet

Er havemøblerne egnet til det formål, du har tiltænkt dem? Det er praktisk at havemøblerne kan stables eller foldes sammen, så de fylder mindst muligt og er lette at flytte rundt på, når de eksempelvis skal pakkes væk i vinterhalvåret. Derudover en god ide at tjekke om havestolene kan skubbes ind under havebordet og give bedre plads, når de ikke er i brug.

3. Tjek havemøblernes vedligeholdelseskrav

Vedligeholdelsesfrie havemøbler er ideelle, specielt hvis du er typen, der forbinder sommeren med lange, afslappede dage, og ikke ønsker at bruge tid på at vedligeholde dine havemøbler. Derfor bør du overveje, hvilke materialer du køber havemøbler i. Der kan være stor forskel på, hvor meget vedligeholdelse de enkelte materialer kræver.

Herunder er der samlet en kort beskrivelse af, hvilke forskellige materialer JYSK forhandler havemøbler i:

Havemøbler i kunsttræ

Havemøbler i kunsttræ er vedligeholdelsesfri og vejbestandige og kan stå ude året rundt. Kunsttræ er et UV-beskyttet materiale, der med sin flotte træstruktur og styrke kombinerer design, funktionalitet og holdbarhed. Møblerne rengøres desuden nemt med vand og sæbe (se hele udvalget her).

Havemøbler i aluminium

LARVIK-stolene fra Jutlandia i alluminium er vedligeholdelsesfri og vejrbestandige havemøbler og kan stå ude året rundt. Alle vores havemøbler i aluminium har en kvalitetscoating, som effektivt beskytter mod ridser og misfarvninger. Havemøbler i aluminium er lette og derfor nemme at flytte. Møblerne rengøres nemt med vand og sæbe (se hele udvalget her).

Havebord og havestole i aluminium og olieret hårdttræ

Havemøbler i hårdttræ

Hårdttræ giver dig solide havemøbler i klassisk skandinavisk design. Alle JYSKs hårdttræsmøbler er FSC®-certificerede (FSC® N001715). Dette betyder, at møblerne er fremstillet af træ fra bæredygtigt skovbrug eller andre ansvarlige kilder, som sikrer ordentlige forhold for natur, dyr og mennesker. Det olierede hårdttræ egner sig godt til det danske vejr, men du kan forlænge levetiden af dine træmøbler ved at behandle dem med olie, som kan købes i din nærmeste JYSK-butik (se hele udvalget her).

Havemøbler i plast

Med havemøbler i plast kan du få havemøbler til lavpris uden at gå på kompromis med kvalitet og komfort. Plastmøblerne er fremstillet af UV-beskyttet polypropylen. Dette er en ren og meget stærk type plast, som ikke udvikler grå kalkpletter, og som bevarer sin originale farve i mange år. Møblerne rengøres nemt med vand og sæbe (se udvalget af havestole i plast). 

Udforsk mere

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Sådan vælger du det perfekte loungesæt