Bærbar computer ved seng

Kontorarbejde for den senge-afhængige

Hos JYSK elsker vi at bruge tid i sengen, og det ser ud til, at vi ikke er alene. Over hele verden bruger folk deres senge, ikke kun til søvn, men også til måltider, streaming, en sludder med veninder og venner og meget mere.

Nogle af os arbejder eller laver papirarbejde fra vores seng. At arbejde i sengen kan skabe følelsen af et bedre flow - og så slipper du for at bruge dyrebar plads i en lille lejlighed på et skrivebord og en kontorstol. I stedet kan du opbevare dine papirer i en kommode med hjul og bruge en støtte til den bærbare computer.

Der er dog et par ting, du skal overveje, inden du tager bærbar og ringbind med i seng.

Ergonomi i dit vandrette kontor

Du skal passe på ikke at udvikle dårlig ryg og stiv nakke ved at bøje hovedet skarpt fremover. En elevationsseng, hvor du kan hæve både hoved- og fodende forhindrer dårlig ryg. Sørg også for at have tilstrækkelig lændestøtte. Anskaf dig nogle puder, som du kan arrangere, som det passer dig og glem ikke at ændre din siddeposition en gang imellem.

Arbejdsetik for eksperten i overspringshandlinger

Pas også på ikke at falde i "Jeg gør det bare i aften"-fælden. Det er fristende at lave overspringshandlinger i løbet af dagen - og endnu mere, når du kan lægge sidste hånd på arbejdet fra sengen derhjemme. Lad ikke muligheden for at arbejde hjemmefra give dig en undskyldning for at tjekke Instagram eller de seneste nyheder i arbejdstiden.

Fare for overophedning: Brug en støtte til den bærbare computer

Du skal altid være forsigtig, når du har med elektriske apparater at gøre. Din bærbare kan blive meget varm, især hvis du har placeret den på en dyne eller lignende, som forhindrer blæseren i enheden i at fungere ordentligt, og den bærbare computer overophedes. I stedet skal du have en støtte til den bærbare computer, hvor du kan placere den sikkert.

Pas på din søvn

Hvis du føler, at din søvn påvirkes på nogen måde af dine andre aktiviteter i sengen, skal du stoppe dem med det samme og alene bruge din seng til behagelige og søvnrelaterede aktiviteter. Nogle mennesker er meget følsomme og vil begynde at kombinere enhver stress, de måtte føle i forhold til arbejde eller papirarbejde, til søvn. Resultatet er problemer med at falde i søvn og dårlig søvnkvalitet. Hvis du føler at der skal gøres noget for at forbedre din søvn, kan du gøre soveværelset til en mobil-, computer og tabletfri zone. Placer dine opladere andre steder og brug et gammeldags vækkeur i stedet for alarmen på din smartphone, når du skal op om morgenen.

Læs mere søvnkvalitet og betydningen af blåt lys fra elektriske enheder.

Glem ikke hygiejnen

Glem ikke at skifte sengetøj omkring hver 2. uge for at forhindre støvmideallergi - og oftere, hvis du ikke bryder dig om krummer i sengen ...

Udforsk mere

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger