Fri fragt på al pakkepost - slutter søndag d. 17.12.2023  

Firkantet havebord, havestole og havebænk i FSC® mærket træ på terrasse i have

FSC®-mærket er din sikkerhed for mere bæredygtige havemøbler

Havemøbler er et af JYSKs kerneområder, og vi arbejder aktivt for at fremme bæredygtig skovdrift til fordel for både natur, dyr og mennesker. 

En af de helt store klimasyndere er rydningen af verdens skove - blandt andet stammer en betydelig del af udledningen af drivhusgasser fra skovfældning og afbrænding af skove. Derfor er det vigtigt, at vi bruger skovens ressourcer med omtanke. I en FSC-certificeret skov fældes der ikke mere træ, end skoven kan reproducere.

FSC-certificerede havemøbler

I dag er alle JYSKs træhavemøbler FSC-mærkede (FSC® N001715), og vi arbejder hele tiden på at øge andelen af FSC-certificerede varer i vores øvrige sortiment.

FSC står for Forest Stewardship Council® og er en internationalt anerkendt non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC-mærket er din sikkerhed som forbruger for, at træet stammer fra ansvarlig skovdrift eller andre ansvarlige kilder. FSC-mærket kan sidde på træ fra hele verden - lige fra de tropiske regnskove til de sibiriske nåleskove.

FSC-mærket på havemøbler

Udover at tage et miljømæssigt ansvar, arbejder FSC også for social og økonomisk ansvarlighed. Social ansvarlighed inkluderer blandt andet, at FSC beskytter indfødte folkeslag og lokale befolkninger, der lever i skovene. Samtidig bliver de, der arbejder i skovene, tilbudt uddannelse, sikkerhedsudstyr og en fair løn. Det økonomiske ansvar handler blandt andet om, at ejerne af FSC-certificerede skove får en ordentlig pris for deres træ. 

Udover at føre FSC-certificerede produkter i sortiment er JYSK medlem af FSC Danmark og har været det siden 2006. En af bevæggrundene for, at JYSK meldte sig ind i FSC, var, at vi ønskede aktivt at være med til at udbrede kenskabet til FSC og bæredygtigt skovbrug – og det gør vi stadig.

Fakta om FSC

I en FSC-skov:

  • tilbydes skovarbejderne en fair løn og ordentlige arbejdsforhold
  • er der områder, hvor der aldrig må fældes træer, da dette skaber bedre vilkår for biodiversiteten
  • fældes der ikke mere træ, end skoven kan reproducere
  • bliver alt træ gjort sporbart, så træet senere altid kan spores tilbage til den enkelte skov
  • kortlægges og beskyttes områder af kulturel eller religiøs betydning
  • skal en procentdel af den samlede indtægt fra skoven bruges til at støtte lokalsamfundet

Find flere fakta om FSC på FSC Danmarks hjemmeside

Udforsk mere

Kom i den rigtige julestemning med indendørs og udendørs julelys

Klargør din terrasse eller altan til vinter

Hængekøjen: Et udendørs midtpunkt

Opgrader dit udendørsområde med en pavillon