FSC-certificerede havemøbler i massiv- hårdttræ såsom havebord og havestole samt FSC logo

FSC®-mærket er din sikkerhed for mere bæredygtige havemøbler

Når det gælder klimaforandringer, er ødelæggelsen af skovområder på verdensplan en stor synder. Skovbrug, der ikke er bæredygtigt, har stor betydning for de forandringer, der finder sted i naturen verden over. Træ er et materiale, der bliver brugt flittigt i alt fra byggeri og konstruktion til møbler og indretning i hjemmet. Derfor er det også vigtigt, at de store mængder træ og andre skovbaserede materialer kommer fra bæredygtige kilder, så natur og skovområder ikke bliver negativt påvirket. Mange af os kan genkende, og kender til, FSC-mærket, men hvad er det helt præcist, og hvad betyder det ift. til at købe havemøbler? 

FSC logo på metalplade på havemøbel i hårdttræ

The Forest Stewardship Council®

The Forest Stewardship Council, der også er kendt som FSC, er en internationalt anerkendt nonprofitorganisation og certificeringsordning for træ, papir og andre skovbaserede materialer. FSC arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift og skovforvaltning verden over.

FSC-certificeringen er din sikkerhed for, at træet stammer fra skovdrift, der praktiseres på en miljømæssigt ansvarlig, socialt retfærdig og økonomisk levedygtig måde. Derudover garanterer FSC-certificeringen også, at alt træ kan spores tilbage til sin oprindelsesskov. Lær mere om FSC her.

Vores store udvalg af FSC-certificerede havemøbler

Et af vores kerneområder – et af de største i JYSK – er vores sortiment indenfor have- og udendørsmøbler, og vi er også blandt de største forhandlere af havemøbler i Europa. Derfor føler vi, at det kun er naturligt, at vi aktivt arbejder for at fremme bæredygtig skovforvaltning, og i dag er 100 % af vores sortiment indenfor havemøbler FSC-certificeret.

FSC-certificeringen er din sikkerhed for, at ethvert møbel eller tilbehør til haven fra JYSK, hvori et skovbaseret materiale som træ indgår, er lavet med materialer, der stammer fra ansvarligt og bæredygtigt håndteret skovdrift. Lige fra vores store loungesæt til små udendørs borde kan du vælge vores FSC-certificerede havemøbler i træ med god samvittighed med den viden, at dit køb ikke har negativ effekt på verdens skove. 

Som medlem af Forest Stewardship Council siden 2006 har vi hos JYSK påtaget os en aktiv rolle om bevare verdens skove, fremme bæredygtig skovdrift og sprede kendskab til FSC samt hvad det betyder for dig som forbruger på vores fælles planet (FSC® N001715).

100% af vores brede sortiment indenfor havemøbler er FSC-certificeret, og der er derfor mange muligheder at vælge mellem. Kig nærmere nedenfor for udvalgte favoritter. 

FSC-certificerede haveborde og havestole

Blandt vores mest populære møbler til udendørs brug er vores store udvalg af møbler til udendørs spisning: Firkantede haveborde, runde haveborde, caféborde og havestole.  

FSC-certificerede havemøbelsæt

Mange af vores haveborde og havestole fås også som havemøbelsæt, der inkluderer begge dele. Disse sæt kan give dig inspiration til hvilke borde og stole, der passer godt sammen med din stil. Samtidig får du også mere værdi for dine penge, da du med et havesæt får møblerne til en lavere samlet pris, end hvis du køber dem separat. 

FSC-certificerede loungesæt til haven

Foruden havemøbler til udendørs spisning inkluderer vores havesortiment også andre essentielle møbler til det udendørs såsom loungesofaer, loungeborde, loungesæt mm. Vores UGILT-kollektion, der er lavet af massivt akacietræ, er især populær til de danske haver. 

Bliv klogere på FSC og JYSK

Hvis du er interesseret i at lære mere omkring Forest Stewardship Council samt JYSKs dedikation til at fremme bæredygtigt skovbrug, kan du læse mere på disse links:

Udforsk mere

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig