Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

UDSALG OG ANDRE GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%

Kvinde sidder i sengen med en laptop

Vælg gode puder og forebyg iPad-skuldre og smartphone-nakke

Dato:

Kategori: Søvnråd, Soveværelse

Tags: iPad, Smartphone, Bærbar computer, Hovedpuder, Puder

Den moderne livsstil med brug af smartphones, tablets og computere, når vi sidder i sengen, sætter sit aftryk på vores krop. Det gælder for både børn og voksne, og det betyder, at vi skal tænke os om, når vi vælger nye puder til vores seng. Vi bør give vores børn og unge optimale arbejds- og hvileforhold, når de bruger devices: Nemlig de rigtige puder og ergonomisk vejledning. Når du eller børnene bruger smartphones eller tablets, skal nakke, skuldre og arme skånes mest muligt.  

Dine puder skal give støtte 

Du skal sørge for at vælge gode puder, der støtter dig, hvor du sidder. Din pude har en vigtig rolle både i forhold til dit hoved, nakke, skuldre og ryg. Der er forskel på, om du skal sidde og arbejde i sengen, slappe af eller bare sove. De forskellige aktiviteter kræver forskellige former for puder, alt efter om de er til at sove med, eller om de er til at arbejde og slappe af med.

Skal du sidde i sengen med din smartphone eller tablet, har du behov for en forholdsvis stor pude med støtte, så du ikke falder helt sammen, når du sidder i sengen. Den hovedpude, som du skal sove med om natten, skal være en hovedpude, som omfavner din nakke og får dig til at slappe af.


Tænk over siddestilling og undgå forkert holdning

Det er ikke kun puden, som har en betydning. Du skal også huske at tænke over din siddestilling. Når du sidder med din smartphone eller tablet i sengen, vil du ofte opleve at komme til at sidde foroverbøjet med nakken, og det kan have konsekvenser på den lange bane. En bøjet nakke kan udvikle sig til skader og smerter, ikke kun i nakken, men også i arme, skuldre og ryg.  

En forkert holdning kan også resultere i både hovedpine og koncentrationsbesvær.
 

Skolebørn er en udsat gruppe

Børn i skolealderen er en særlig udsat gruppe. Efter en lang skoledag vil mange børn lægge sig i sengen og slappe af, mens de tjekker sociale medier, spiller spil eller læser lektier. Alt sammen noget, som foregår på deres iPad/tablet, smartphone eller computer:

De skal have god og fast støtte af hele ryggen, skuldrene, nakken og hovedet, så de kan slappe af i nakken uden at skal holde hovedet højt, når de ser ind i skærmen.

 
Børn skal have gode "arbejdsforhold”, også når de sidder i sengen og laver lektier. Brugen af smartphones og bærbare computere har ændret børnenes adfærd, da de ikke længere kun sover eller slapper af i sengen. Hvor vi tidligere havde fokus på at vælge en god kontorstol og det rette skrivebord til børnene, er der nu også et stort behov for at vælge rigtige puder og hovedpude til sengen.