Kvinde der sover fredfyldt

Tips og produkter der køler dig ned i sommernatten

På varme sommernætter kan det være svært at finde fred til at sove. Hvis du har det for varmt om natten, er der flere ting, du kan gøre for at køle ned.

1. Brug en sommerdyne

Nogle mennesker har svært ved at finde sig til rette med blot et lagen over sig. En kølig sommerdyne er designet til at hjælpe dig med at sove behageligt i varmt vejr: Den transporterer varme og fugt væk fra din krop, så du kan vågne veludhvilet op. 

2. Brug det rigtige sengetøj

Sengetøj i hør er ideelt til de varme sommermåneder. Hør er et materiale der hurtigt absorberer fugt og frigiver det igen. Denne effekt holder sengetøjet tørt og friskt og kan hjælpe dig på vej til en rolig søvn selv på varme sommernætter. Sengetøj lavet af hørfibre er også meget holdbart. Det er fnugfrit og det betyder, at du kan opnå et sundere søvnmiljø.

3.    Brug en kølende topmadras

Hvis du ikke allerede har en topmadras, er det måske nu, du skal anskaffe dig en – ikke kun fordi en topmadras kan beskytte og forlænge levetiden på din madras, men også fordi at visse topmadrasser har kølende egenskaber. En topmadras i latex giver dig oplevelsen af at ligge oven på topmadrassen i modsætning til at synke ned i den, og det betyder, at varmen bliver lettere frigivet. TEMPRAKON topmadrasser er endnu et eksempel på et en kølende topmadras, der lader din krop ånde og komme af med overskydende varme og fugt.

4. Brug en madrasbeskytter og en pudebeskytter

Hvis du har tendens til nattesved, er det en god idé at bruge en madrasbeskytter. Den forlænger levetiden på din madras/topmadras ved at skærme den mod fugt.

En pudebeskytter skærmer ikke kun din pude mod sved, men også mod hårprodukter, natcreme osv. På den måde hjælper en pudebeskytter også på din hovedpudes holdbarhed.

5. Sov i den rigtige stilling  

Jo mindre af din krop, der rører madrassen, jo bedre. Derfor kan det være en god ide at sove på siden. Hvis du sove på ryggen med arme og ben ud til siden (også kaldet ”søstjernen”) kan det også hjælpe din krop til at ånde og holde sig kølig. Læs mere om sovestilling og personlighed.

6. Find den rigtige pyjamas

Vælg en pyjamas i et åndbart materiale som bambus eller noget let som fx bomuld. Du kan måske blive fristet i bar figur, men husk at din pyjamas vil absorbere i det mindste noget af fugten og dermed beskytte sengetøj og lagner. 

7. Hav lidt vand og en fugtig klud klar ved sengen

Sæt et glas vand ved sengen - men drik ikke for meget, hvis du vil undgå at skulle på toilettet i løbet af natten. Du kan også køle af med en fugtig klud mod ansigtet.

8. Luk alt sollys ude

Sørg for at lukke alt sollys ude i løbet af dagen med et mørklægningsgardin, rullegardiner eller lamelgardiner med mørklægning. Mørklægningsgardiner forhindrer solens stråler i at varme rummet op. Temperaturen i soveværelset skal helst være omkring 18-19 grader. 

9. Mad og drikkevarer, der kan give dig varmen

Krydret mad kan få dig til at svede, så hold dig væk fra cayennepeber og jalapeños de sidste par timer før sengetid.

Undgå også at drikke alkohol og kaffe 2-3 timer før du tørner ind.

Udforsk mere

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger