Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom
Reoler og skrivebord

Ryd op i dit hjem med 7 simple tricks

Dato:

Kategori: Inspiration

Tags: Oprydning

Rod i hjemmet er noget, som vi alle kender til. Oprydning er ikke det mest tiltrækkende efter en travl arbejdsdag. Men et rodet hjem virker både beskidt og ukontrolleret, og det er ikke særligt indbydende, når du får gæster. Vi har samlet 7 simple tricks, som kan hjælpe dig med at få bedre oprydningsvaner.

1. Start med det overskuelige

Oprydning er ikke ligefrem en fest, og det kan derfor være svært at komme i gang med at rydde op i hjemmet. Du kan med fordel starte oprydningen et overskueligt sted som eksempelvis skrivebordet. At starte med de mere overskuelige opgaver giver fornyet energi til resten af oprydningen.

2. Skil dig af med overflødige ting

Oprydning i hjemmet handler ikke kun om at organisere dine ting med smarte opbevaringsløsninger. Det handler i høj grad om at skille sig af med ting, der har ”overskredet udløbsdatoen”. Giv tøj og møbler væk, eller smid dem ud, hvis de ikke bidrager positivt til hjemmets atmosfære eller stil

Clever storage

3. Giv dine ting faste pladser

Hold styr på dine ting ved at give alle dine ting faste pladser. På den måde gør du det lettere for dig selv at rydde op, da du ved præcist, hvilken reol eller kurv som kuglepenne, legetøj og tæpper hører hjemme i.

4. Gør det nemmere for dig selv

Når du rydder op i dit hjem, bør du fokusere på at gøre dine rutiner lettere ved at placere tingene, hvor de skal bruges. Eksempelvis kan du med fordel placere vasketøjskurven der, hvor du klæder dig af og på, mens rene håndklæder og ekstra toiletpapir bør opbevares på badeværelset.

5. Placér ”travle” ting forrest

Rod i hjemmet kan i mange tilfælde undgås ved at tænke over placeringen af de ting, du bruger hver dag. Opbevar eksempelvis sko og strømper lettilgængeligt, så de er lige ved hånden, når du skal bruge dem. Det er næsten umuligt at undgå rod i tøjskabet, hvis undertøjet ligger gemt væk under en masse andet. Det gør, at du skal starte forfra med oprydningen.

Wardrope

6. Afslut med oprydning

Rod i hjemmet kan hurtigt hobe sig op, hvis du ikke forebygger det dagligt. Ryd derfor op i dit hjem løbende. Gør det til en vane at huske at rydde op, når du er færdig med dine opgaver i hjemmet. På den måde efterlader du ikke soveværelset fyldt med rod, når du tager på arbejde. Det giver samtidig mere ro, og gør det nemmere at slappe af på sofaen om aftenen, når du ikke er omgivet af rod.

7. Indfør 15 effektive minutter hver dag

Hjælp dig selv med at undgå rod i hjemmet ved at indføre 15 effektive minutter hver dag efter aftensmaden til oprydning. Effektiv oprydning i 15 minutter gør, at du slipper for lange oprydningsseancer, der både er uoverskuelige og dræner dig for energi.