Indendørs aktiviteter for børn

7 tips til aktiviteter for børnene

Når det er koldt, når regnen står ned eller når blæsten suser, er det fristende at blive indendøre, men børn har stadig masser af energi at brænde af og en flyvende fantasi. Derfor er det godt, at der er så mange sjove ting at lave indenfor! Vi har sammensat en liste med nogle af vores foretrukne indendørs aktiviteter for både store og små.

1. Bag småkager

Start med at gå i køkkenet. Bag nogle småkager, og lad jer selv gå bananas med glasur og krymmel. På den måde har I lækre snacks til resten af ​​dagen, når I spiller, læser, bygger og hygger.

2. Gør plads til børneaktiviteter i spisestuen

Hvorfor ikke bygge en hule under spisebordet? Hent et par lagner, alle de puder, du kan finde, en madras, nogle lyskæder, din bror eller søster og måske nogle snacks. Hulebygning er en indendørs aktivitet, der altid er sjov. Batteridrevne LED lyskæder er et praktiske i hulen, for de bliver ikke for varme og kræver ikke et stik i nærheden.

3. Byg en forhindringsbane

Nu hvor I er i gang, kan I også bruge puder, plaider og skamler til en forhindringsbane, hvor børnene hopper fra sted til sted, kravler under borde, over lænestole og gennem en tunnel lavet af taburetter. Brug din fantasi og inviter børnene på skattejagt igennem junglen, en lukket fabrik eller hvad du nu kan finde på. Du kan også kombinere dette tip med tip nummer 4.

4. Indendørs skattejagt

Skjul små spor rundt om i huset på en skattejagt, der holder børnene aktiveret i lang tid. Lav opgaver og gåder og få dem til at arbejde sammen i et team. Gem en "skattekiste" - evt. med småkager - for enden.

5. Spil brætspil eller kortspil hele dagen

Der findes mange sjove brætspil til alle aldersgrupper. Vælg en favorit hver og brug dagen på at spille dem et efter et. Et stort sofabord er en åben invitation til sjov, hyggespisning og kreativitet.

Gør det let at rydde op ved at have tilstrækkelig opbevaringsplads til brætspil, tegnesager og pynteting i stuen. Har I ikke et brætspil ved hånden? Så spil fx  "20 spørgsmål" i stedet.

Se vores tips til valg af gamerstol og gamerbord

6. En god bog redder dagen

Gå på biblioteket og vælg nogle bøger i forskellige genrer, som børnene kan lide. Når I kommer hjem, bygger I en læsekrog i sofaen med puder og plaider. Tag de tykke sokker på, og begiv jer ind i en verden af eventyr, fabler eller fantasy.I kan også gå online og finde lydbøger som I kan høre, mens børnene lader fantasien få frit løb med farveblyanter og papir. 

7. Se en film

Filmaftener er normalt en succes – også selvom de ligger om eftermiddagen. Streamingtjenester gør det super let at arrangere (så længe I kan blive enige om, hvad I skal se). Lav en skål popcorn og læn jer tilbage.

Udforsk mere

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Hvordan vælger du den rette sofa?

Hvordan vælger du den rette sofa?

Gode råd før du køber nyt spisebord

Gode råd før du køber nyt spisebord

Valentinsgaver til mænd

Valentinsgaver til mænd