Havemøbeldage - Spar op til 50%

Kvinder liggende i seng og skriver indkøbsliste og julegaver under træet

6 tips til julegaveindkøb uden stress

Julen nærmer sig med hastige skridt. Med julen følger en masse hyggelige stunder og traditioner, men for nogle betyder det også en masse stress og en lang to-do-liste. Vi er her for at hjælpe dig med at gøre denne jul mere afslappet ved at give dig enkle tips til, hvordan du planlægger dine juleindkøb tidligt.

1. Sæt et budget og hold det

Det første skridt i dine juleindkøb er at lægge et budget. Det kan være en god idé at sætte penge til side i løbet af året, så du ikke skal finde ekstra penge i november eller december. Du kan altid starte med at opspare et lille beløb hver måned.

Hav en generel idé om, hvor meget du vil bruge på hver person, og skriv det ned. For eksempel vil du måske bruge flere penge på din nærmeste familie end på dine venner.

2. Hvem vil du give en julegave?

Du skal nu beslutte, hvem du vil købe gaver til. Nogle køber kun gaver til den nære familie. Andre vælger at købe julegaver til hele familien, alle vennerne, kollegaer osv. Beslut dig for, hvad du (og dit budget) er tryg ved. Det kan også være en god idé at afstemme med dine venner og familie om, hvorvidt I køber gaver til hinanden.

3. Lav en indkøbsliste

Beslut dig nu for, hvilken slags gave, der passer til hver person på din liste. Hvad kan de lide? Sengetøj, bøger, dyner? Hav en nogenlunde idé om, hvilke gaver du vil give personerne på din liste. Se på deres ønskeseddel, men brainstorm også ideer. Måske ved du noget, de mangler, men som de ikke selv har tænkt på. Skriv ideerne ned på din indkøbsliste, og skriv ud for hvert navn hvor meget gaven må koste.

Brug for inspiration? Læs om julegaver til ethvert budget.

4. Start dine juleindkøb tidligt

Nogle starter allerede dagen efter jul, men starter du i november har du også god tid til at få ordnet alle gaverne uden at føle dig stresset. Hold øje med tilbud hele året, og hvis du starter din juleshopping i november, så er Black Friday en god dag at købe de fleste gaver. At købe tidligt betyder ofte, at du kan spare penge og undgå at betale fuld pris.

Tjek denne side for vores Black Friday-tilbud.

5. Vent ikke til sidste øjeblik

Mange ender med at købe julegaver i sidste øjeblik, fordi de udskyder det uundgåelige. Lav i stedet en plan for juleindkøbene, som vi foreslår. På den måde undgår du også, at tingene bliver udsolgt, og at du ender med at træffe forhastede beslutninger – og måske overskride budgettet. Sæt tid af i november eller begyndelsen af ​​december, og få indkøbene klaret i ro og mag.

6. Planlæg en hyggelig juleshoppingtur

På shoppingturen skal du have din indkøbsliste med dig (se tip 1-3), så ved du, hvem du skal købe gaver til, og hvad du skal købe. Måske er du ikke typen, der nyder at shoppe eller har tid til at kigge efter julegaver hele året rundt. Sæt i stedet tid af til en særlig juleshoppingtur.

Et par smiler mens de handler ind til julegaver

Spørg en god ven eller et familiemedlem, og gør det til en hyggelig dag, hvor I får en dejlig frokost og lidt af julens godter. Det kan være en god idé at gøre det udenfor weekenderne, da I så undgår overfyldte gader og butikker.

Ideer til praktiske julegaver

Det kan til tider være svært at finde den helt rigtige julegave til familie og venner – især hvis de ikke ønsker sig noget eller ikke står og mangler noget helt oplagt. Her er praktiske gaver altid en god idé; ting, som personen typisk ikke selv ville gå ud og købe, kan være helt oplagt at give som gave. Dette kunne fx være ting som underbukser og strømper/sokker, men også håndklæder, viskestykker, strygebrætter, vasketøjskurve, tørrestativer osv. – kun fantasien sætter grænser. 

Udforsk mere

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil