Møbeldage - Spar op til 50%

Grå loungesæt med solseng på terasse

3 ting du skal overveje, når du køber havemøbler

Et nyt sæt havemøbler kan være lidt af en investering, og derfor det er vigtigt at træffe det rigtige valg. Der er flere ting at overveje: Vedligeholdelse, stil og plads på terrassen eller altanen.

Hvad betyder mest for dig? Leder du efter havemøbler, som du kan lade stå udenfor året rundt, eller er det mere vigtigt for dig, at havebordet og havestolene er behagelige møbler?

Her får du nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du handler.

Oplev JYSKs store udvalg til dit uderum

Overvej størrelse, placering og siddepladser

Hvor meget plads har du? Har du en stor terrasse eller en lille altan? Inden du køber et havesæt med plads til familie, venner og naboer, så tænk på jeres daglige behov, og køb klapstole, når I har ekstra selskab. Og selvom der er masser af plads i haven, er det en god ide at gemme lidt til andre aktiviteter, måske med børnene?

Ligesom når du indretter en stue eller spisestue, skal du huske, at der skal være plads til, at I kan bevæge jer rundt, og muligvis også til et par lanterner, havekrukker og andre ting, der skaber stemning på terrassen eller altanen.

Hvordan skal uderummet bruges?

Vil du spise alle dine måltider på terrassen eller altanen, eller er det mere sandsynligt, at du vil slappe af med en bog?

Hvis du glæder dig til at spise udendørs med vennerne, har du brug for et cafesæt eller et almindeligt havesæt med bord og 4 eller 6 stole. Hvis du er en mere afslappet type, så overvej et loungesæt og måske en liggestol, hvor du kan læne dig tilbage og nyde solen.

Hvilke havemøbler kan du lade stå ude? 

Du skal også overveje, hvilke materialer du bedst kan lide, og hvilken vedligeholdelse de hver især kræver.

Havemøbler af kunsttræ, rattan og aluminium er næsten vedligeholdelsesfrie og vejrbestandige. De er nemme at rengøre med vand og sæbe. Rattan og aluminium er også letvægtere og derfor nemme at flytte.

Havemøbler i hårdttræ er solide, og du kan forlænge deres levetid ved at behandle dem med olie. Havemøbler i plastik er billigere, men stadig komfortable. De er nemme at rengøre med vand og sæbe.


Se vores udvalg af Quick-dry havemøbler og All-weather loungemøbler, hvis det skal være nemt -  uden at gå på kompromis med udseende og komfort. 

Match din personlige stil

Og til sidst det måske vigtigste råd af dem alle: Tænk på hvilken stil du vil skabe på din terrasse eller altan. Måske et funktionelt 50’er look med stramme linjer, metal og træ? Eller måske en mere uformel atmosfære med rattan og lyse farver?

Havesæt med rund havebord og 4 havestole
RANGSTRUP Ø110 bord natur/sort + 4 ILDERHUSE stole
3999,-/sæt
4795,- /sæt
Laveste pris 30 dage 3350,- /sæt (--19%)
Spar 17%


Uanset hvad kan du bruge havetilbehør til at ændre lidt på udtrykket og skabe en personlig stil.

Cafesæt med grå plastik havestole

Udforsk mere

Guide: Sådan vælger du de rette havestole

Guide: Sådan vælger du de rette havestole

Skab en smuk oase med flettede altankrukker og havelanterner

Skab en smuk oase med flettede altankrukker og havelanterner

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

I rampelyset: UGILT-kollektionen

I rampelyset: UGILT-kollektionen