Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

UDSALG OG ANDRE GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%

Havebord og fire havestole på terrasse

3 ting du skal overveje, når du køber havemøbler

Dato:

Kategori: Have

Tags: Terrasse, Altan, Havemøbler

Et nyt sæt havemøbler kan være lidt af en investering, og derfor det er vigtigt at træffe det rigtige valg. Havemøbler har stor betydning for familiens velvære på terrassen, og der er flere ting at overveje: Vedligeholdelse, stil og plads på terrassen eller balkonen. Hvad betyder mest for dig? Leder du efter havemøbler, som du kan lade stå udenfor året rundt, eller er det mere vigtigt for dig, at havebordet og stolene er behagelige møbler?

Her får du nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du handler.

Størrelse, placering og siddepladser

Hvor meget plads har du uden døre? Har du en stor terrasse eller en lille balkon? Inden du køber et havesæt med plads til alle i familien, venner, naboer og gutten nede fra tanken, så tænk på jeres daglige behov og køb klapstole, til når I har ekstra selskab. Klapstole er nemme at sætte væk, når du ikke bruger dem. Og selvom der er masser af plads i haven, er det en god ide at gemme lidt til andre aktiviteter, måske med børnene?

Ligesom når du indretter en stue eller spisestue, skal du huske, at der skal være plads til, at I kan bevæge jer rundt, og muligvis også til et par lanterner, havekrukker og andre ting, der skaber stemning på terrassen eller altanen.

Havesæt med havebord og 4 havestole på terrasse

 

Have loungesæt med behagelige hynder på en terrasse med tæpper og krukker


Hvornår bruger I havesættet?

Vil du spise alle dine måltider på terrassen eller altanen, eller er det mere sandsynligt, at du vil slappe af med en bog? Hvis du glæder dig til at spise udendørs middag med vennerne, har du brug for et cafe-sæt eller et almindeligt havesæt med bord og 4 eller 6 stole. Hvis du er en mere afslappet type, så overvej et loungesæt og måske en liggestol, hvor du kan læne dig tilbage og nyde solen.

Fire stabelstole omkring et rundt havebord på en terrasse

 

Loungesæt med rullebord på balkon


Hvilke havemøbler kan du lade stå ude? 

Du skal også overveje, hvilke materialer du bedst kan lide, og hvilken vedligeholdelse de hver især kræver. Havemøbler af kunsttræ, rattan og aluminium er næsten vedligeholdelsesfrie og vejrbestandige, og du kan lade dem stå udendørs hele året rundt. De er nemme at rengøre med vand og sæbe. Rattan og aluminium er også letvægtere og derfor nemme at flytte. Havemøbler i hårdttræ er solide, og du kan øge deres levetid ved at behandle dem med olie. Plastic-havemøbler er billige, men stadig komfortable. De er nemme at rengøre med vand og sæbe.

Udseende og stil

Og til sidst det måske vigtigste råd af dem alle: Tænk på hvilken stil du vil skabe på din terrasse eller altan. Måske et funktionelt 50’er look med stramme linjer, metal og træ? Eller måske en mere feminin og uformel atmosfære med rattan og lyse farver? Uanset hvad kan du bruge have-tilbehør til at ændre lidt på udtrykket og skabe en personlig stil.

Cafebord med stabelstole på terrasse

 

Displaying 0 - 0 of 0


God shopping!