Solvogne, solsenge og liggestole til afslapning

Solsenge og liggestole er optimale havemøbler til når man gerne vil ligge udenfor og slappe af. Med en solvogn fra JYSK kan du skabe rammerne for optimal afslapning, som indbyder til at glemme alt om stress og jag. Vælg en solvogn med hjul, som du kan flytte rundt på terrassen afhængigt af solens placering. Vi har mange forskellige solsenge i sort, grå, hvid, træ og naturfarvet. De kommer i forskellige materialer som aluminium, hårdttræ og polyrattan, så du finder helt sikkert én, der passer til din smag og dine behov. Til nogle af vores solvogne medfølger en stor hynde. Du kan også vælge dobbelt solsenge, hvilket øger muligheden for samværd i solen, uanset om det er til at ligge og dase eller til at hygge med børnene med brætspil, bøger eller noget helt tredje. Flere af vores solvogne kan modstå alle typer vejr, og derfor kan de stå ude hele året. 

Solsenge i forskellige materialer og farver

Du kan vælge en solseng i vejrbestandigt og vedligeholdelsesfrit materiale som f.eks. stål, plast eller polyrattan flet – så holder den sig pæn år efter år. Vi sælger også liggestole i FSC®-certificeret hårdttræ, som oftest kræver lidt behandling med olie, med mindre man ønsker det mere rå, patinerede look, som det får med tiden pga. vejr og vind.


Vores udvalg af farver er meget neutrale, og passer ind sammen med de fleste andre havemøbler. På den måde kan du nemt sammensætte din nye solvogn med et loungesæt og skabe en hyggelig krog til afslapning i haven eller på terrassen. Nogle af JYSKs solvogne er endda UV beskyttet, så farven ikke falmer.

Vedligeholdelsesfri solvogn til alle vejrtyper - hele året rundt

Vores "all-weather" solsenge kan, som navnet antyder, tåle al slags vejr. De består af hurtigttørrende skum, der ikke absorberer fugt. Betrækket er vandafvisende og UV beskyttet, hvilket forhindrer farven i at falme. Solvognen er nem at gøre rent, da det kun kræver pletrens med vand.

Læs mere om vores all-weather loungemøbler

Hvad er forskellen på en solvogn, en solseng og en liggestol?

Kært barn har mange navne, men disse navne dækker faktisk over nogle forskellige funktioner. Men hvad er så forskellen?

  • En solseng er på ben, og størstedelen kan ligge helt ned eller rejses op, så ryggen kommer op i siddeposition. Vores solsenge kan justeres i op til 5 positioner.
  • En dobbelt solseng er – som navnet antyder – to solsenge sat sammen, men de kan også bruges hver for sig, eksempelvis med et lille sidebord imellem, til de kolde drinks. De kan ikke justeres i ryglænet, men kommer til gengæld med løse ryghynder, så du kan sætte dig komfortabelt. Denne type solseng har også armlæn på den ene side.
  • En solvogn er meget det samme som en solseng. Den primære forskel er, at en solvogn har hjul under to af benene, typisk i hovedenden. Det gør den lettere at flytte rundt på terrassen, eller rotere efter solens placering på himlen. Vores solvogne kan justeres i op til 7 positioner.
  • En liggestol er mere siddende end en solseng, og kan ikke ligges helt ned. Den er en god balance mellem en relaxstol eller positionsstol og en solseng, til dig som ikke ønsker at ligge helt ned. Denne stilling kan f.eks. gøre det lettere at læse en bog, mens du soler dig.

Uanset hvad du foretrækker, er vores solsenge, solvogne og liggestole udviklet med fokus på komfort og flot design. Nogle af dem er sammenklappelig, så de er nemme at gemme væk hvis pladsen er trang som f.eks. på en altan, mens andre er med indbygget justerbar solskærm.


Hvis du vil sikre fuldendt komfort, kan en havehynde til din solseng være en god idé. Bemærk at der medfølger en havehynde til enkelte solvogne.

Læs hvilke ting du skal overveje, når du køber havemøbler