Spiseborde i flot design

Et spisebord er uundværligt - både til hverdag og fest - og er at finde i de fleste hjem. Uanset hvor stor din familie er, og om bordet skal passe ind i hus, sommerhus eller lejlighed, finder du nemt et bord på JYSK.dk der falder i din smag, har den rette størrelse, og som passer ind i boligindretningen. Vælg et rundt, ovalt eller kvadratisk spisebord alt efter behov. Husk især at tilpasse køb af spisebord efter det rum det skal stå i, så møblerne ikke kommer til at stå for tæt. Hvis du ind imellem får brug for at udvide spisepladsen til gæster, kan du med fordel købe et bord med udtræk eller tilkøbe tillægsplader. Se også vores udvalg af spisebordsstole og spisebordssæt.

  Spiseborde - Spiseborde

  Spisebord HASLUND 80x80 eg
  400,-/stk.
  899,- /stk.
  Spar 56%
  plus
  Kun online
  Spisebord LINTRUP 80x140 eg
  1150,-/stk.
  1499,- /stk.
  Spar 23%
  plus
  Kun online
  Spisebord LINTRUP 90x190/280 eg
  2000,-/stk.
  2499,- /stk.
  Spar 20%
  plus
  Kun online
  Spisebord GADESKOV 90x200 eg
  2500,-/stk.
  3999,- /stk.
  Spar 37%
  gold
  Spisebord EGENS 90x190/270 hvid
  3000,-/stk.
  3999,- /stk.
  Spar 25%
  gold
  Kun online

  Runde spiseborde

  Runde borde er blevet et ret populært valg indenfor indretning af køkken og spisestue. Ved et rundt bord kan alle se hinanden og bidrage aktivt til samtalen. 

  Et rundt spisebord er en god måde at udnytte pladsen optimalt, fordi det er mere pladsbesparende end et firkantet bord. Hvis du vælger et glasbord kan det desuden få rummet til at syne større fordi bordet er transparent og har et let udseende.

  Tillægsplader og udvidelse
  Nogle af vores runde spiseborde fås med ekstra tillægsplade, så du kan udvide bordet og have god plads til flere gæster. Der er en økonomisk fordel i at kunne bruge det samme bord til hverdag og fest.

  Vores sortiment byder på både små og store borde. Et klassisk rundt bord kan oftest have 4 personer siddende. De runde borde uden udtræk måler fra 90 cm til 120 cm i diameter, mens bordene med tilhørende tillægsplader (1-2 stk) kan udvides op til henholdsvis 140 cm og 200 cm i diameter.

  Gode råd til valg af spisebord

  Spisebordet fungerer for mange familier som et fælles samlingspunkt i en travl hverdag. Fordi vi bruger så meget tid ved spisebordet, skal spisebordet ofte have flere funktioner. Det skal matche behov og ønsker. Hvad enten man har en lille eller stor familie, er behovene forskellige. Som udgangspunkt bør du kigge efter:

  • Størrelse
  • Form
  • Materiale
  • Farve
  • Funktion
  • Design

  STØRRELSE OG FORM

  Skal dit nye spisebord være stort eller lille? Rundt eller kvadratisk? Det skal passe i størrelsen til antallet af familiemedlemmer og rummet den står i. Hvis du til dagligt ikke har brug for meget spiseplads, er et cafebord en mulighed. Hvis du samtidigt gerne vil have mulighed for at invitere gæster til spisning, kan du overveje et firkantet klapbord, ovalt bord eller eller et rundt bord med udtræk og tillægsplader. Vores udvalg af spiseborde varierer fra 2 personers borde til op til 10 personers borde.

  MATERIALE OG FARVE

  Laminat, melamin eller glas - Fælles for disse materialer er, at de er lette at rengøre med en fugtig klud. Et glasbord kan være følsom overfor ridser, men er ellers holdbart. 

  Træ - hører til de mere sarte materialer. Et spisebord i fx. egetræ eller bøg kræver pleje med olie, fordi det nemmere tager imod ridser og pletter. 

  Skal bordet være lyst eller mørkt? Med et træbord får du et spisebord i naturlig farve, som kan bryde med en stilren og hvid indretning. Du finder desuden et bredt udvalg af sorte, hvide og brune borde eller gennemsigtige glasborde.

  FUNKTIONELT, PRAKTISK ELLER MODERNE?

  … eller alle tre dele. Du kan godt købe et spisebord der opfylder alle tre behov. Et spisebord kan fungere som spiseplads, hjemmearbejdsplads, sted til lektielæsning mm. Det kan også være placeret i et rum, som kun bruges når der er gæster. 

  Valget af materiale afgør om det skal være praktisk, da et bord i laminat er holdbart til jævnligt brug i børnefamilier, mens et træbord eller plankebord er mere sart over for pletter, og kræver vedligeholdelse. Begge typer kan være moderne og pæne at se på, og dette spiller oftest også en væsentlig rolle i indretningen.

  Indretningstips

  Få også tips og inspiration til indretning af din spisestue på vores blog, og læs hvordan du kan style det samme spisebord med forskellige stole og få forskellige udtryk.