Spiseborde i flot design og god kvalitet

Et spisebord er et centralt møbel i næsten alle hjem. Det bruges ikke kun til familiens måltider, men også til bl.a. leg, kreative aktiviteter, lektielæsning og kontorarbejde. Uanset hvor stor din familie er, og om bordet skal passe ind i hus, sommerhus eller lejlighed, finder du nemt et bord hos JYSK, der falder i din smag, har den rette størrelse, og som passer ind i din indretning. Vælg et kvadratisk, ovalt eller rundt spisebord alt efter behov. Husk især at vælge spisebord efter det rum det skal stå i, så møblerne ikke kommer til at stå for tæt. Hvis du ind imellem får brug for at udvide spisepladsen til gæster, kan du med fordel købe et bord med udtræk eller tillægsplader. Se også vores udvalg af spisebordsstole og spisebordssæt.

Fordele ved et rundt spisebord

Runde spiseborde er blevet et ret populært valg indenfor indretning af køkken og spisestue. Ved et rundt spisebord kan alle se hinanden og bidrage aktivt til samtalen. 

Et rundt spisebord er en god måde at udnytte pladsen optimalt, fordi det er mere pladsbesparende end et firkantet spisebord. Hvis du vælger et glasbord kan det desuden få rummet til at syne større fordi bordet er transparent og har et let udseende.

Tillægsplader og udvidelse
Nogle af vores runde spiseborde fås med en ekstra tillægsplade, så du kan udvide bordet og have god plads til flere gæster. Der er en økonomisk fordel i at kunne bruge det samme bord til hverdag og fest.

Et klassisk rundt spisebord kan oftest have 4 personer siddende. De runde spiseborde uden udtræk måler fra 105 cm til 120 cm i diameter, mens bordene med 1 eller 2 tilhørende tillægsplader kan udvides op til henholdsvis 140 cm og 200 cm i længden.

Gode råd til valg af spisebord

Spisebordet fungerer for mange familier som et fælles samlingspunkt i en travl hverdag. Fordi vi bruger så meget tid ved spisebordet, skal spisebordet ofte have flere funktioner. Det skal matche behov og ønsker. Da behovene er forskellige fra en lille familie til en stor, er der nogle ting som er gode at være opmærksomme på. Som udgangspunkt bør du kigge efter:

  • Størrelse
  • Form
  • Materiale
  • Farve
  • Funktion
  • Design

Størrelse og form

Skal dit nye spisebord være stort eller lille? Rundt eller kvadratisk? Det skal passe i størrelsen til antallet af familiemedlemmer og rummet den står i. Hvis du til dagligt ikke har brug for meget spiseplads, er et cafebord en mulighed. Hvis du samtidigt gerne vil have mulighed for at invitere gæster til spisning, kan du overveje et firkantet klapbord, ovalt bord eller eller et rundt spisebord med udtræk og tillægsplader. Vores udvalg af spiseborde varierer fra 2 personers borde til op til 10 personers borde.

Materiale og farve

Melamin og glas - Disse materialer er lette at rengøre med en fugtig klud. Et glasbord kan være følsom overfor ridser, men er ellers holdbart. 

Træ – Kræver mere vedligehold. Et spisebord i fx. egetræ eller bøg tager lidt lettere imod ridser og pletter, men kan gennem pleje med f.eks. olie opnå et næsten nyt look igen. 

Skal bordet være lyst eller mørkt? Med et træbord får du et spisebord i naturlig farve, som kan bryde med en stilren og hvid indretning og skabe varme i rummet. Du finder desuden et bredt udvalg af sorte, hvide og brune borde eller gennemsigtige glasborde.

Funktionelt, praktisk eller moderne?

Dine ønsker og krav til et spisebord kan være mange, og ét og samme bord kan sagtens opfylde mange behov samtidig. Spisebordet skal ofte kunne bruges til rigtig mange forskellige ting, for både at rumme både børns og voksnes behov, og samtidig være dekorativt til når det ikke er i brug eller hvis det skal stå i spisestuen og primært bruges når der kommer gæster.

Er dit behov eksempelvis primært et praktisk og funktionelt bord til en børnefamilie, er det en god idé at vælge et mere slidstærkt og vedligeholdelsesfrit materiale, som f.eks. bordplade i melamin eller glas. Uanset dit valg af materialer finder du et udvalg af borde som går fra moderne eller klassiske til det industrielle eller minimalistiske udtryk, og du vil let kunne købe et bord der passer ind i lige præcis din indretning.

Indretningstips

Få også tips og inspiration til indretning af din spisestue på vores blog, og læs hvordan du kan style det samme spisebord med forskellige stole og få forskellige udtryk.