KØB VOKSDUG I METERMÅL TIL HVERDAG OG FEST

En voksdug kan for mange familier være uundværlig i hverdagen. Den er ideel til at skåne dit spisebord fra ridser og pletter, som kan være svære at fjerne igen. Voksdugen fungerer rigtig godt som almindelig borddug, men også som slidstærkt underlag når børnene leger med legetøj, maler eller tegner ved bordet. Hvis uheldet er ude, kan dugen nemt rengøres med en våd klud. Hos JYSK finder du et stort udvalg af voksduge som metervarer, så du selv kan tilpasse efter størrelsen på dit bord. Vælg mellem mange farverige duge eller klassiske farver som hvid, grå og sort med forskellige mønstre som tern, flag, striber og prikker.

  Voksduge - Tekstilvoksduge

  Tekstilvoksdug SVARTOR 135 blå
  30,-/meter
  50,- /meter
  Spar 40%
  Kun i butik
  Tekstilvoksdug SVARTOR 135 grå
  75,-/meter
  100,- /meter
  Spar 25%
  Kun i butik
  Tekstilvoksdug BOTNEGRAS 140 grøn
  30,-/meter
  50,- /meter
  Spar 40%
  Kun i butik
  Tekstilvoksdug SALTURT 140 grøn
  30,-/meter
  50,- /meter
  Spar 40%
  Kun i butik
  Tekstilvoksdug ENGFIOL 140 beige
  30,-/meter
  75,- /meter
  Spar 60%
  Kun i butik
  Tekstilvoksdug HJORTRON 140 blå
  30,-/meter
  75,- /meter
  Spar 60%
  Kun i butik

  Voksduge - Voksduge

  Voksdug ORMTUNGA 140 hvid
  20,-/meter
  45,- /meter
  Spar 56%
  Kun i butik
  Voksdug GRYNSILDRE 140 grå
  20,-/meter
  45,- /meter
  Spar 56%
  Kun i butik
  Voksdug SALVIA 140 grå
  20,-/meter
  45,- /meter
  Spar 56%
  Kun i butik
  Voksdug TORVULL 140 rød
  20,-/meter
  45,- /meter
  Spar 56%
  Kun i butik
  Voksdug FLORA 140 blå/hvid
  20,-/meter
  45,- /meter
  Spar 56%
  Kun i butik
  Voksdug AMARYLLIS 140
  60,-/meter
  Kun i butik

  Voksduge i forskellige materialer

  Du tænker måske at en voksdug primært er til hverdagsbrug og ikke til festlige lejligheder. Men der findes flere former for voksduge.

  Udover den almindelige voksdug, som er en plastikdug (PVC coated) med en blød fleece bagside, findes der også en tekstilvoksdug, som består af polyester og bomuld. Prismæssigt er den på niveau med en akryldug, men ser til gengæld mere eksklusiv og flot ud i borddækningen. Køb f. eks en hvid voksdug med røde flag, som giver en festlig stemning til fødselsdagen.

  Foretrækker du at bruge en almindelig stofdug, når bordet skal dækkes til gæster, kan du med fordel lade voksdugen ligge, og bruge den som underlag til beskytte bordet, i tilfælde af at der bliver spildt rødvin, kaffe eller lignende. Se også vores udvalg af duge og stofservietter.

  Vælg en voksdug der passer til din boligstil

  En voksdug behøver ikke kun tjene et praktisk formål. Vælg en dug der passer ind i din boligindretning, hvad enten du er til det klassiske eller moderne. En farverig grøn eller lyserød dug kan tilføre liv og varme til hjemmet, hvor køligere farver som mørkeblå, hvid eller beige passer perfekt ind i en skandinavisk boligstil. Alternativt kan du vælge en klar / gennemsigtig voksdug.

  Ejer du et sommerhus og lejer det ud? Så er det en god ide at investere i et par voksduge i tekstil eller PVC hertil, da de e r holdbare og tåler at mange mennesker bruger det på ugentligt basis.

  Hos JYSK har vi en voksdug til ethvert behov og stil. Vores udvalg indeholder både grafiske mønstre med skarpe linjer og blomstrede med romantiske undertoner. Find altid et godt tilbud uanset om du køber online eller i vores butikker.

  Fordele ved en voksdug

  • Nem og hurtig rengøring
  • Skal ikke vaskes ofte
  • Slidstærk
  • Billig investering
  • Skåner og beskytter spisebordet
  • Metermål - kan tilpasses i størrelsen til dit bord
  • Praktisk underlag

  Pleje og vedligeholdelse

  Som nævnt, er en voksdug robust og holder til lidt af hvert. Ikke desto mindre er der ting som kan være svære at fjerne, f. eks  maling, neglelak og kuglepen, men også nogle typer madvarer kan efterlade pletter.

  Skulle dette alligevel være tilfældet, tillader de fleste tekstilvoksduge i vores sortiment en tur i vaskemaskinen ved 30-40 grader. Bemærk at de ikke tåler tørretumbling.

  Når din voksdug ikke er i brug, anbefaler vi at du ruller den op på et kosteskaft eller lignende. Sådan holder den sig bedst, og du undgår grimme folder. For nogle af vores voksduge er strygning dog muligt ved lav temperatur.