Køb voksdug i metermål til hverdag og fest

En voksdug kan for mange familier være uundværlig i hverdagen. Den er ideel til at skåne dit spisebord fra ridser og pletter, som kan være svære at fjerne igen. Voksdugen fungerer rigtig godt som almindelig borddug, men også som slidstærkt underlag når børnene leger med legetøj, maler eller tegner ved bordet. Hvis uheldet er ude, kan dugen nemt rengøres med en våd klud. Hos JYSK finder du et stort udvalg af voksduge som metervarer, så du selv kan tilpasse efter størrelsen på dit bord. Vælg mellem mange farverige duge eller klassiske farver som hvid, grå, beige, grøn og blå med forskellige mønstre som tern, blomster, striber og prikker. Hvis du ønsker at beskytte dit bord, uden at gemme det under en dug, er en gennemsigtig voksdug perfekt. Find den her på siden. 

Voksduge i forskellige materialer

Du tænker måske at en voksdug primært er til hverdagsbrug og ikke til festlige lejligheder. Men der findes flere former for voksduge.

Udover den almindelige voksdug, som er en plastikdug (PVC coated) med en blød fleece bagside, findes der også en tekstilvoksdug, som består af polyester og bomuld. Prismæssigt er den på niveau med en akryldug, men ser til gengæld mere eksklusiv og flot ud i borddækningen. 

Foretrækker du at bruge en almindelig stofdug, når bordet skal dækkes til gæster, kan du med fordel lade voksdugen ligge, og bruge den som underlag til beskytte bordet, i tilfælde af at der bliver spildt rødvin, kaffe eller lignende. Se også vores udvalg af duge og stofservietter.

Vælg en voksdug der passer til din boligstil

En voksdug behøver ikke kun tjene et praktisk formål. Vælg en dug der passer ind i din boligindretning, hvad enten du er til det klassiske eller moderne. En farverig grøn eller lyserød dug kan tilføre liv og varme til hjemmet, hvor køligere farver som mørkeblå, hvid eller beige passer perfekt ind i en skandinavisk boligstil. Alternativt kan du vælge en klar / gennemsigtig voksdug.

Ejer du et sommerhus og lejer det ud? Så er det en god idé at investere i et par voksduge i tekstil eller PVC hertil, da de er holdbare og tåler at mange mennesker bruger det på ugentligt basis.

Hos JYSK har vi en voksdug til ethvert behov og stil. Vores udvalg indeholder både grafiske mønstre med skarpe linjer og blomstrede mønstre med romantiske undertoner. Find altid et godt tilbud, uanset om du køber online eller i vores butikker.

Fordele ved en voksdug

  • Nem og hurtig rengøring
  • Skal ikke vaskes ofte
  • Slidstærk
  • Billig investering
  • Skåner og beskytter spisebordet
  • Metermål - kan tilpasses i størrelsen til dit bord
  • Praktisk underlag

Pleje og vedligeholdelse

Som nævnt, er en voksdug robust og holder til lidt af hvert. Ikke desto mindre er der ting som kan være svære at fjerne, f. eks  maling, neglelak og kuglepen, men også nogle typer madvarer kan efterlade pletter.

Skulle dette alligevel være tilfældet, tåler de fleste tekstilvoksduge i vores sortiment en tur i vaskemaskinen ved 30-40 grader. Bemærk at de ikke tåler tørretumbling.

Når din voksdug ikke er i brug, anbefaler vi at du ruller den op på et kosteskaft eller lignende. Sådan holder den sig bedst, og du undgår grimme folder. For nogle af vores voksduge er strygning dog muligt ved lav temperatur.