Green Week - Spar op til 60%

Tre forskellige vaser

Vælg den rigtige blomstervase

Vaser med afskårne blomster er smukke og noget af det, der gør et hus til et hjem. Sammen med planter i potter giver blomster i vaser liv og dynamik til din indretning.

Forkæl dig selv med afskårne blomster en gang imellem, eller vælg den nemme løsning og få dig nogle kunstige blomster, der ikke kræver pasning og pleje.

Læs vores bedste tip til indretning med kunstige blomster og planter

Når du leder efter den ideelle vase til dit hjem, kan du vælge mellem forskellige typer. Læs om fordelene ved dem hver især i dette blogindlæg.

Glasvase eller vase i keramik eller porcelæn

En gennemsigtig vase har et let udtryk og fremhæver det liv, som friske blomster skaber i et rum.

Glasvase på et havebord

Omvendt er det meget praktisk med en vase som ikke er gennemsigtig. Du behøver ikke bekymre dig om, at vasen får et ”tåget” look, eller om at fjerne kalkaflejringer, der har sat sig på indersiden af vasen.

Rosa vase i vindueskarm
Skulptur HAUGE Ø10xH10cm hvid
15,-/stk.
37,50 /stk.
Spar 60%
Så længe lager haves
Kun i butik

Høj vase eller lav vase?

Hvis du leder efter en gulvvase, skal du vælge en der er høj - mindst 30 cm -  og som fylder meget. På den måde ender det ikke med, at du overser den og snubler over den.

Grøn gulvvase og en kurv med pyntepude

Hvis den vase, du leder efter, er beregnet til et bord eller en hylde, kan du vælge en, der er lavere og finere. Især til et middagsbord er det en god ide med en lille frem for en høj vase, så du kan få øjenkontakt med din familie eller gæster under middagen.

Hvilken form skal vasens mund have?

Store vaser fås med små munde og små vaser fås med brede munde - og omvendt. Det er en god ide at overveje, hvilke blomster du vil have i vasen, inden du køber. Hvis du bare vil have en eller to blomsterstilke eller en smuk gren, skal du finde en vase med en lille mund. Hvis vasen har en bred mund, vil det se lidt trist ud med kun nogle få blomster, og det er svært at få dem til at stå pænt.

Blomstervaser på et bord med en skulptur og tre duftlys

Hvis du derimod har en stor buket, kan det være en udfordring at arrangere den i en vase med en lille mund. 

Farve og stil

De er ingen grund til at bekymre sig for, om en markant vase med en særlig stil overskygger blomsterbuketten. Blomster har en særlig måde at tiltrække sig opmærksomhed. En skulpturel vase kan endda være et smukt stykke indretning i sig selv, også uden blomster.

Blomster er så praktiske, for deres omgivelser en tendens til enten at matche eller supplere deres udtryk, så vasens farve er ikke så vigtig. Med blomster går man sjældent galt i byen.

Udforsk mere

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for interiør