MØBELDAGE - SPAR 20-50%*

Tallerkener og vase i farvet glas og fyrfadslysestage

Skab den perfekte stemning nytårsaften

Dato:

Kategori: Inspiration, Jul

Vi siger farvel til det forgangne år og byder det nye velkommen. Nytårsaften er en aften, hvor mange giver den lidt ekstra gas på alle tangenter. Vi tager fint tøj på, vi spiser en lækker middag, vi får os et glas bobler - og det hele foregår gerne ved et festligt dækket nytårsbord.

Et smukt dækket bord kan være med til at skabe den helt rigtige stemning til din nytårsaften. Dine gæster vil med sikkerhed blive imponerede over din kreativitet og dit overskud. Det behøver ikke at være dyrt eller besværligt at forkæle dine gæster med et fint bord. I dette blogindlæg giver vi dig tips til, hvordan du dækker et flot nytårsbord med ting, som du allerede har derhjemme.

Miks farver og teksturer på servicet

Brug forskelligt service når du dækker nytårsbordet. Det vil skabe et moderne og elegant look, der er lidt anderledes end det traditionelle nytårsbord. Miks forskellige glas, tallerkener og skåle, men hold dig inden for samme farve-nuancer, så bordet ikke kommer til at se rodet ud.

Er du i tvivl om, hvor vinglasset og salatgaflen skal placeres? Læs vores guide: Borddækning: Sådan dækker du et flot bord.

Tallerkener med skål på nytårsbord


De fine nuancer på servicet bliver fremhævet, hvis du tilfører bordet lidt glimmer. Nytårsaften er en aften, hvor der gerne skal være lidt (eller meget) glitter og glamour. Tilfør din borddækningen lidt glitter i form af serpentiner, eller genbrug noget af dit glitrende julepynt.

Brug dine vaser når du pynter op

Dekorér dit bord med glas- og keramikvaser, og udnyt alt det dekorative nips som du har derhjemme. Vaserne kan fungere som et dekorativt element på bordets midte.

Grøn glas vase på nytårsbord med levende lys


Vælg gerne forskellige blomster eller grene til vaserne, og lad dem være det bærende element i din opdækning. Tilføj lidt ekstra festlig stemning ved at spraye eller drysse med glimmer.

Sæt scenen med levende lys og lanterner

Når du skal pynte op til nytårsfesten, er det et godt trick at inddrage hele rummet – ikke kun selve spisebordet. Ved tænke hele rummet med ind i oppyntningen kan du skabe en festlig og magisk atmosfære, der indbyder til gode snakke, dans og latter.

Levende lys på flot dækket nytårsbord


Placér stearinlys rundt om i rummet, så de omkranser spisebordet. De levende lys fungerer dermed som en hyggelig og levende baggrund for nytårsbordet. Mens du og dine gæster nyder middagen, vil I være omkranset af glimtende lys, som giver den perfekte hyggelige og bløde stemning. 

Hvordan fejrer du nytårsaften? Eller har du nogle tips til, hvordan man dækker et smukt nytårsbord? Så del dem gerne med os i en kommentar – og lad os inspirere hinanden!