Møbeldage - Spar op til 50% 


 

Fri fragt på al pakkepost - slutter søndag d. 17.12.2023

Pallesofa med grå pallehynder

Sådan laver du havemøbler af paller

Havemøbler af paller er ideelle til både afslapning og sociale sammenkomster. Deres rå og upolerede look passer til de fleste haver og terrasser – og er hurtige og nemme at lave. Følg disse trin for at lave dine egne havemøbler af paller. 

Palle sofa i hjørne med pallehynder

1. Lav en plan

Planlæg først, hvordan dit loungeområde skal se ud. Du kan skræddersy et loungesættet af paller helt efter behov. EUR-paller har standardmålene 1200 mm x 800 mm, så tag målebåndet ud og begynd at drømme: Du kan lave en sofa med to paller i forlængelse af hinanden, en hjørnesofa eller blot en loungestol. Brug en palle på højkant som ryglæn.

Stor pallesofa med pallehynder

2. Gør dine pallemøbler ekstra behagelige

Hvis dine havemøbler af paller skal være ekstra behagelige, skal sædet bestå af to lag paller. Med to lag paller oven på hinanden er det nemmere både at sætte sig ned og rejse sig op fra loungesættet.

Få street food-looket på din terrasse med pallesofaer og barborde

3. Anskaf pallerne

Når du har fået din plan på plads, kan du gå ud og anskaffe de paller, du skal bruge. Undgå paller, der er behandlet med giftige kemikalier eller har været i kontakt med f.eks. maling ved tidligere brug.

4. Find de rigtige havehynder

Nu er det tid til at finde pallehynder, som du kan bruge som sæde- og som rygpude. De skal ikke alene matchen længde og bredde på de pallemøbler, du bygger. Båd sædehynder og ryghynder skal være tykke nok til, at du ikke mærker mellemrummene mellem brædderne i pallen. Stoffet skal være slidstærkt, men samtidig blødt.

Pallet sofa with thick pallet cushions


Tip: Du kan også bruge pallehynderne direkte på terrassegulvet eller op ad en væg.

5. Forbered dig på regn og indevejr

Paller kan stå ude hele året rundt, hvis du behandler dem med træbeskyttelse. Dæk dem også gerne med en pressenning el.lign. Men glem ikke at tage hynderne med indenfor, hvis det regner, og inden det bliver efterår. Måske får du brug for en hyndeboks til pallehynderne.

6. den rigtige atmosfære

Et par pyntepuder og en plaid gør dine nye palle havemøbler endnu mere behagelige, og hvis du gør plads til nogle lanterner og havekrukker til terrassen eller altanen, får du en stemningsfuld og hyggelig udendørs stue.

Udforsk mere

Kom i den rigtige julestemning med indendørs og udendørs julelys

Klargør din terrasse eller altan til vinter

Hængekøjen: Et udendørs midtpunkt

Opgrader dit udendørsområde med en pavillon