Havesæt på altan i regnvejr

Regnvejrsdage: Ideelle til haveplanlægning

“Rainy Days and Mondays always get me down”, sang The Carpenters for mange år siden, og selv midt på sommeren kan du blive ramt af dårligt vejr. Men du behøver ikke at blive nedtrykt! Hvis dine tanker kredser om haven, kan du prøve at se en regnvejrsdag som en god mulighed for at lægge planer. Hvis der er noget ved din terrasse, der har generet dig, er det nu tid til at identificere problemet og finde ud af, hvordan du løser det.

En rodet terrasse

Hvis du har problemer med at komme rundt på terrassen, kan det være, at du skal prøve at om-arrangere dine havemøbler. Som det også gælder indendørs, skal man kunne at gå i en lige linje til havesættet eller til grillen – uden at skulle ud på en omvej omkring liggestolen.

Det kan også være, at dine havemøbler er for store til terrassen. Overvej, om et let cafesæt til haven eller sammenklappelige havemøbler er et bedre valg.

Cafesæt på altan


Hvis din have virker rodet, skyldes det måske, at du ikke har nok opbevaringsplads? Få dig en opbevaringsboks til legetøj og de andre ting, der ligger og flyder. 

Mangel på siddepladser

Har du siddepladser nok, når du har gæster? Hvis der ikke er plads nok til dig, din familie og dine gæster, kan du tilføje et par ekstra stole eller måske en bænk.


Hvis du bekymrer dig om, hvordan dine havemøbler klarer vind og vejr, så tjek vores guide til at vælge de rigtige havemøbler. Måske er det på tide at få nogle i et vejrbestandigt materiale som rattan eller kunsttræ, der er nemme at vedligeholde.

Sådan skaber du hygge på terrassen

Får terrassen dig til at føle dig velkommen og behageligt til mode? For nogle mennesker kan det være en udfordring at skabe hygge på terrassen, men det behøver ikke at være så svært. Hynder, lanterner, krukker, lyskæder og anden indretning er en nem genvej til en hyggelig stemning på terrassen eller på altanen.

Nu, hvor det regner, så husk at stille dine krukker ud i det fri, så planterne kan drage fordel af det bløde regnvand.

Få vores bedste ideer til en grøn terrasse


Nu hvor solen ikke skinner, kan du også overveje, hvilke hjørner i haven eller på terrassen, der har brug for ekstra lys og opmærksomhed. Sæt nogle batterilamper, lanterner eller solcellelamper på de mørke pletter, hvor du vil skabe blikfang.

Udforsk mere

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig