Vasketøjskurv og tøjstativ

Indret et fedt multifunktionelt vaskerum

Det er ikke alle, som har muligheden for at have et decideret vaskerum med gode vaskefaciliteter i hjemmet. Mange har derfor brug for at integrere vaskerummet i andre rum – ofte i bryggerset, badeværelset eller i kælderen. Få nogle gode tips til, hvordan du indretter et pænt og praktisk vaskerum, som gør vasketjansen lidt sjovere.

Vaskerum med flot og funktionel indretning

Vi kommer nemt til at tilbringe meget tid med at vaske. Især i børnefamilier kører vaskemaskinen i perioder nærmest uafbrudt. Uanset om du indretter et separat vaskerum eller et minivaskeri i bryggerset, på badeværelset eller i kælderen, gør det tøjvasken lidt hyggeligere, hvis vaskerummet er pænt og indbydende. Sørg for at der er nogle grønne planter, der pynter, og tænk over, at noget så simpelt som et par flotte og praktiske vasketøjskurve kan peppe dit vaskerum gevaldigt op.

Hvis du har plads til et pænt tøjstativ, er det nemt at hænge fx skjorter op så snart du tager dem ud af vaskemaskinen – så kan de også være nemmere at stryge.

Samtidigt skal du tænke over at indrette vaskerummet praktisk, så arbejdet glider nemmest muligt. Har du mere end én kurv er det også smart, fordi du løbende kan sortere vasketøjet.

Sæt en klemme eller et lille skilt på vasketøjskurven, med information om den fx er til farvet eller hvidt tøj. Så er det nemt at ramme rigtigt, og du sparer tid på at sortere.

Rumdeler og sort og hvid vasketøjskurv i bryggers
INFINITYVasketøjskurv INFINITY plast hvid
100,-/stk.
129,- /stk.
Laveste pris 30 dage 100,- /stk. (+0%)
INFINITYVasketøjskurv INFINITY plast sort
100,-/stk.
129,- /stk.
Laveste pris 30 dage 100,- /stk. (+0%)

Står din vaskemaskine og tørretumbler direkte på gulvet er det ikke den bedste position for din ryg, når du skal fylde og tømme maskinerne. Placerer du maskinerne på en solid bænk eller et lavt skuffeskab, bliver det nemmere at håndtere vasketøjet.

Minivaskeri i bryggerset

Bryggerset er i mange hjem et multifunktionelt rum, hvor der skal være plads til mange forskellige ting på forholdsvis lidt plads. Bryggerset skal typisk både have plads til entré, grovkøkken, garderobe, opbevaring af diverse ting og vaskerum.

Vælger du at indrette dit bryggers, så det også rummer vaskefaciliteter som vaskemaskine og tørretumbler, er det vigtigt, at du sørger for at holde orden og struktur, så der ikke kommer til at se rodet ud. Du kan eksempelvis vælge at ”gemme” vaskemaskine og tørretumbler væk bag skydedøre, så vaskerummet hurtigt kan skjules. Det løser også problematikken, hvis dine maskiner ikke er de kønneste.

Sørg også for at have et skab til opbevaring af vaskepulver og andet vaskegrej, så du har det lige ved hånden, og kan gemme det af vejen, når du ikke vasker. Hvis du ikke har plads til et skab, kan du sætte hylder op på væggen og opbevare klemmer og skyllemiddel der, gerne i nogle pæne kurve.

Få flere indretningsidéer til et kombineret bryggers og vaskerum.

Indret badeværelse og vaskerum i ét

I ”vaskeafdelingen” på dit badeværelse kan du vælge at stille vaskemaskine og tørretumbler oven på hinanden i en såkaldt vaskesøjle, som sparer gulvplads. Dækker du vaskesøjlen med en skabslåge, er det en flot måde at kamuflere vaskerummet på. Er pladsen til det, kan du stille vaskemaskine og tørretumbler ved siden af hinanden og lægge en bordplade over dem, så du får plads til at lægge vasketøj sammen.  

For at holde styr på de praktiske ting kan det være en god idé at hænge nogle hylder på væggen, hvor der er plads til at stille mindre opbevaringskurve. I kurvene kan du have vaskemiddel, klemmer, vaskeposer og vaskebolde. Dermed har du godt styr på vaskegrejet, og du undgår rod i rummet. Du kan også bruge en praktisk rullevogn, der kan flyttes rundt som det passer dig. 

Læs mere om praktisk opbevaring, som kan være en god løsning for dig, der har behov for at indrette et multifunktionelt vaskerum.

Praktiske vaskefaciliteter i kælderen

Har du en kælder, som bare står hen uden at blive brugt, kan det være det perfekte sted at indrette et vaskerum. I kælderen har du ofte en del uudnyttet plads, hvor du kan have plads til vaskemaskine, tørretumbler, opbevaring af vasketøj, strygebræt og det uundværlige tørrestativ. Derudover vil et vaskerum i kælderen ofte give mulighed for god bordplads, som gør det nemmere at folde det tørre vasketøj. Måske slipper du også for støj fra maskinerne, når de er placeret i kælderen.  

Det er vigtigt, at du husker at lufte godt ud i dit vaskerum i kælderen, så indeklimaet ikke bliver for fugtigt. Indendørs tøjtørring højner nemlig niveauet af fugt i et rum, og en høj luftfugtighed kan i værste tilfælde resultere i fugt og svamp på dine vægge. 

​Læs mere om tørring af tøj indendøre om vinteren

 

Udforsk mere

Vælg den rigtige entrebænk

Vælg den rigtige entrebænk

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab