Superdage - Spar op til 60%

Vasketøjskurv og tøjstativ

Indret et fedt multifunktionelt vaskerum

 Det er ikke alle, som har muligheden for at have et decideret vaskerum med gode vaskefaciliteter i hjemmet. Mange har derfor brug for at integrere vaskerummet i andre rum – ofte i bryggerset, badeværelset eller i kælderen. Få nogle gode tips til, hvordan du indretter et pænt og praktisk vaskerum, som gør vasketjansen lidt sjovere.

Vaskerum med flot og funktionel indretning

Vi kommer nemt til at tilbringe meget tid med at vaske. Især i børnefamilier kører vaskemaskinen i perioder nærmest uafbrudt. Uanset om du indretter et separat vaskerum eller et minivaskeri i bryggerset, på badeværelset eller i kælderen, gør det tøjvasken lidt hyggeligere, hvis vaskerummet er pænt og indbydende. Sørg for at der er nogle grønne planter, der pynter, og tænk over, at noget så simpelt som et par flotte og praktiske vasketøjskurve kan peppe dit vaskerum gevaldigt op.

Hvis du har plads til et pænt tøjstativ, er det nemt at hænge fx skjorter op så snart du tager dem ud af vaskemaskinen – så kan de også være nemmere at stryge.


Samtidigt skal du tænke over at indrette vaskerummet praktisk, så arbejdet glider nemmest muligt. Har du mere end én kurv er det også smart, fordi du løbende kan sortere vasketøjet.

Sæt en klemme eller et lille skilt på vasketøjskurven, med information om den fx er til farvet eller hvidt tøj. Så er det nemt at ramme rigtigt, og du sparer tid på at sortere.


Står din vaskemaskine og tørretumbler direkte på gulvet er det ikke den bedste position for din ryg, når du skal fylde og tømme maskinerne. Placerer du maskinerne på en solid bænk eller et lavt skuffeskab, bliver det nemmere at håndtere vasketøjet.

Minivaskeri i bryggerset

Bryggerset er i mange hjem et multifunktionelt rum, hvor der skal være plads til mange forskellige ting på forholdsvis lidt plads. Bryggerset skal typisk både have plads til entré, grovkøkken, garderobe, opbevaring af diverse ting og vaskerum.

Vælger du at indrette dit bryggers, så det også rummer vaskefaciliteter som vaskemaskine og tørretumbler, er det vigtigt, at du sørger for at holde orden og struktur, så der ikke kommer til at se rodet ud. Du kan eksempelvis vælge at ”gemme” vaskemaskine og tørretumbler væk bag skydedøre, så vaskerummet hurtigt kan skjules. Det løser også problematikken, hvis dine maskiner ikke er de kønneste.

Sørg også for at have et skab til opbevaring af vaskepulver og andet vaskegrej, så du har det lige ved hånden, og kan gemme det af vejen, når du ikke vasker. Hvis du ikke har plads til et skab, kan du sætte hylder op på væggen og opbevare klemmer og skyllemiddel der, gerne i nogle pæne kurve.

Få flere indretningsidéer til et kombineret bryggers og vaskerum.

Indret badeværelse og vaskerum i ét

I ”vaskeafdelingen” på dit badeværelse kan du vælge at stille vaskemaskine og tørretumbler oven på hinanden i en såkaldt vaskesøjle, som sparer gulvplads. Dækker du vaskesøjlen med en skabslåge, er det en flot måde at kamuflere vaskerummet på. Er pladsen til det, kan du stille vaskemaskine og tørretumbler ved siden af hinanden og lægge en bordplade over dem, så du får plads til at lægge vasketøj sammen.  

For at holde styr på de praktiske ting kan det være en god idé at hænge nogle hylder på væggen, hvor der er plads til at stille mindre opbevaringskurve. I kurvene kan du have vaskemiddel, klemmer, vaskeposer og vaskebolde. Dermed har du godt styr på vaskegrejet, og du undgår rod i rummet. Du kan også bruge en praktisk rullevogn, der kan flyttes rundt som det passer dig. 

Vasketøjskurv, fletkurv og grå håndklæder på badeværelse
Håndklæde KARLSTAD 50x100 grå
3 for 130,-
64,95 /stk.
Spar 33%
gold


Læs mere om praktisk opbevaring, som kan være en god løsning for dig, der har behov for at indrette et multifunktionelt vaskerum.

Praktiske vaskefaciliteter i kælderen

Har du en kælder, som bare står hen uden at blive brugt, kan det være det perfekte sted at indrette et vaskerum. I kælderen har du ofte en del uudnyttet plads, hvor du kan have plads til vaskemaskine, tørretumbler, opbevaring af vasketøj, strygebræt og det uundværlige tørrestativ. Derudover vil et vaskerum i kælderen ofte give mulighed for god bordplads, som gør det nemmere at folde det tørre vasketøj. Måske slipper du også for støj fra maskinerne, når de er placeret i kælderen.  


Det er vigtigt, at du husker at lufte godt ud i dit vaskerum i kælderen, så indeklimaet ikke bliver for fugtigt. Indendørs tøjtørring højner nemlig niveauet af fugt i et rum, og en høj luftfugtighed kan i værste tilfælde resultere i fugt og svamp på dine vægge. 

​Læs mere om tørring af tøj indendøre om vinteren

 

Udforsk mere

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for interiør