Opdækket havebord klar til gæster og solcellelamper, der lyser op i mørket

Den perfekte havefest

Der findes ikke en bedre tid eller et bedre sted at holde fest end om sommeren og i din have - eller i den nærmeste park.

Fejrer du et bryllup eller holder du studenterfest - eller er du bare i humør til en skøn aften i godt selskab? Lad dig ikke skræmme af muligheden for regn eller blæst, for det er ret nemt at arrangere en vellykket udendørs fest: Det hele handler om forberedelse. Den største ubekendte faktor er vejret - ikke kun regn, men også vind og varme kan sætte en trist emoji hen over din havefest. Men tag bare udfordringen op. Find solbrillerne og sommerkjolen frem og læs vores bedste tips til at skabe en uforglemmelig havefest.

Havefest ideer og tips

Din haves størrelse og type er ikke så vigtig - det er i stedet den tid og den omtanke, du lægger i at skabe en udendørs komsammen.

1. Skab de bedste rammer

At vælge et perfekt sted er det første og vigtigste skridt, når du vil invitere til havefest. Hvis du bor i et hus, er du måske så heldig at havens blomster skaber den perfekte dekoration og at dens træer skærmer dine gæster mod vind og vejr. Hvis ikke, så undersøg om der er en nærliggende park eller måske tagterrasse, hvor du kan holde din udendørs fest. Hvis du falder over det perfekte sted, så udstyr det med nogle smukke krukker og planter for at skabe den rigtige atmosfære.

Hvis du er vært for en fest i en offentlig park, så kan dine gæster sidde rundt omkring på klapstole. De er nemme at transportere frem og tilbage igen. Ellers kan du måske nøjes med et par cafeborde til snacks og drikkevarer og i stedet lade dine gæster mingle.

2. Forbered dig på al slags vejr

Selvom din havefest falder på årets varmeste dag, så husk alligevel at beskytte dine gæster mod vejret. Både regn, vind og varme kan sætte en stopper for en glad aften. Slå en pavillon op, der beskytter i alle tre tilfælde. Dine gæster vil sandsynligvis også sætte pris på det, hvis du har varme tæpper klar, til når duggen falder om aftenen. Du kan også tænde ild i et bålfad (igen: husk at tjekke om det kræver særlig tilladelse).

3. Lys er festens liv

Stearinlys er uovertrufne, hvis du vil skabe en intim og levende atmosfære. Hold festen i gang til længe efter det er blevet mørkt med lyskæder og lanterner i parasoller, træer og på borde.

4. Glem ikke playlisten

Med alt det praktiske på plads, så glem ikke hvad der virkelig skaber en god stemning: Musik. Med en gennemtænkt playliste til din fest har du mulighed for at styre hvordan festen udvikler sig. Er det en uformel sammenkomst med lounge musik, eller vil du skabe en aften, hvor dine gæster slår sig løs på dansegulvet (eller græsplænen)? Glem ikke at advare dine naboer om, at I måske kommer til at larme lidt.

5. Lækre snacks og kølige drinks

Når man er udenfor, er det rart at kunne beskytte sin sodavand mod fluer og bier. Med en lukket beholder med taphane og drikkebægre med låg er du sikker på at der ikke kommer uvelkome gæster i drikkevarerne. Falder service i glas eller keramik ned på terrassefliserne er der en god chance for at det splintres, så det kan være en god ide at bruge skål i et mere robust materiale som fx bambus. 

Det eneste du mangler nu er at sørge for nogle spil og lege, så gæsterne bliver rystet lidt sammen. Rigtig god fornøjelse!

Udforsk mere

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig