Oeko-Tex-mærkat

Ingen skadelig kemi

Skadelig kemi har en problematisk effekt på sundhed og miljø. Derfor har vi i JYSK høje standarder og stiller strenge krav til vores leverandører.

JYSK tillader ikke såkaldte SVHC-stoffer i vores produkter. SVHC står for Substances of Very High Concern. Det vil sige stoffer, som kan være problematiske for sundhed og miljø. Listen over SVHC-stoffer defineres og opdateres af EU.

OEKO-TEX STANDARD 100-certificering 

OEKO-TEX er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler. Mærkningen er JYSKs og kundens sikkerhed for, at varen ikke indeholder skadelige mængder af stoffer, der kan være problematiske.

Alle tekstilvarer i JYSK, dvs. varer hvor minimum 80% af varens vægt er tekstil, er OEKO-TEX STANDARD 100-certificerede. 

OEKO-TEX STANDARD 100-mærket findes desuden på en række af vores øvrige varer, for eksempel størstedelen af dyner og puder.

OEKO-TEX er en frivillig mærkningsordning, hvis standarder er langt mere omfattende end lovgivningen i EU. Når en vare bærer OEKO-TEX STANDARD 100-mærket, er hele varen testet for skadelig kemi, inklusiv de dele, som ikke er lavet af tekstil, fx lynlåse.

JYSK arbejder systematisk med kontrol af vores varer. Vi bruger eksterne laboratorier til at kontrollere og teste vores varer for skadelig kemi, og vi stiller samtidig krav til leverandørerne om at teste og dokumentere.


 

MADE IN GREEN by OEKO-TEX

MADE IN GREEN by OEKO-TEX er en udvidelse af OEKO-TEX standard 100-mærket, der udover at sikre, at varen ikke indeholder skadelig kemi, også sikrer en miljøvenlig og social ansvarlig produktion af varen. 

MADE IN GREEN by OEKO-TEX er en ekstra garanti ud over JYSKs Supplier Code of Conduct, som også stiller krav om etisk og social ansvarlig produktion.