Oeko-Tex-mærkat

Ingen skadelig kemi

I JYSK har vi stort fokus på at undgå skadelig kemi i vores produkter. Vi arbejder ud fra høje standarder og stiller strenge krav til vores leverandører.  

Særligt problematiske stoffer

JYSK tillader ikke såkaldte SVHC’er i vores produkter. SVHC står for Substances of Very High Concern og er betegnelsen for stoffer, som anses for at være problematiske for sundhed og miljø. Hvilke stoffer, der anses som SVHC’er, defineres af EU, og stofferne optages på en kandidatliste, som løbende opdateres. Stofferne er lovlige at anvende, men JYSK har besluttet, at vi ikke ønsker disse stoffer i vores varer. 

Når et nyt stof tilføjes til EU’s kandidatliste over SVHC’er, bliver JYSK underrettet. Herefter kontakter vi selv vores leverandører og beder dem udfase det pågældende stof fra vores produkter inden for seks måneder.

OEKO-TEX® STANDARD 100-certificering 

OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler, og mærkningen er JYSKs og kundens sikkerhed for, at produkterne ikke indeholder skadelige mængder af problematisk kemi.

Alle tekstilprodukter i JYSK bærer OEKO-TEX® STANDARD 100-mærket. Tekstilprodukter er de produkter, hvor minimum 80 procent af produktets vægt består af tekstil, eksempelvis sengesæt, tæpper og håndklæder. 

OEKO-TEX® STANDARD 100-mærket findes også på en række af vores øvrige produkter, for eksempel på størstedelen af vores dyner og puder. 

Når et produkt bærer OEKO-TEX® STANDARD 100-mærket, er hele produktet testet for problematisk kemi – også de dele, som ikke består af tekstil, såsom lynlåse og knapper.

Testene udføres af uafhængige institutter, der samarbejder med OEKO-TEX®

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® er en udvidelse af OEKO-TEX STANDARD 100-mærket, da MADE IN GREEN by OEKO-TEX® også sikrer en miljøvenlig og social ansvarlig produktion.  

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® er en ekstra garanti ud over JYSKs Supplier Code of Conduct, som også stiller strenge krav inden for miljø og social ansvarlig produktion.

Test og kontrol

JYSK har høje standarder, og vi arbejder systematisk med kontrol af vores produkter. Vi benytter os af eksterne laboratorier til at kontrollere og teste vores varer for skadelig kemi, og vi stiller samtidig krav til leverandørerne om at teste og dokumentere.