Møbeldage - Spar op til 50%

Giv stueindretningen et pift med lange gardiner

Giv stueindretningen et pift med lange gardiner

Indretning med lange gardiner er ikke længere noget, der nærmest er ”forbudt” i boligindretningen. Særligt i stueindretningen vinder de lange gardiner i stigende grad terræn. Gardiner i stuen opfylder ikke blot et praktisk behov ved at lukke af for lyset, men de bidrager i høj grad til at give rummet et pænere udtryk.

Lange gardiner kan være med til at skabe en unik stemning i stuen og fremhæve rummets bedste sider. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du kan bruge gardinerne, når du indretter din stue.

Definér stilen i din stue med lange gardiner

Lange gardiner i stuen kan være med til at definere stilen og atmosfæren i rummet. Du har mulighed for at præge stuens udtryk i en bestemt retning - alt efter materiale- og farvevalg til dine gardiner i stuen.

Ved at vælge lange gardiner, der hviler på gulvet, binder du rummet sammen og skaber en lækker hotelstemning, som er kendetegnet ved et blødt, roligt og afslappende udtryk.

Mørke, lange gardiner kan med fordel bruges i store, lyse stuer med store vinduer, hvor der kommer meget lys ind ad vinduerne.  

Er du derimod til en mere let og elegant stil, kan du vælge lange gardiner i lette materialer og lyse nuancer, der flugter med gulvet. Det lukker lyset ind i stuen og er en oplagt løsning, hvis du ønsker et lyst rum.

Læs mere om, hvordan du kan indrette med gardiner.

Indram dine store vinduespartier

Store vinduespartier er fantastiske i stuen og fortjener at blive fremhævet. Lange gardiner i tunge, ensfarvede materialer er en oplagt mulighed, hvis du gerne vil fremhæve de store vinduespartier i stuen. Det giver både rummet tyngde og indrammer den flotte udsigt, som du har gennem vinduet.

Samtidigt bliver det lettere at indrette området foran vinduet. En lænestol eller en sofa foran et stort, nøgent vindue kommer eksempelvis hurtigt til at stå alene. De lange gardiner gør pladsen mere hyggelig ved at fungere som en ekstra væg, der afskærmer vinduet en smule.

Definér stilen i din stue med lange gardiner

Fremhæv stuens højde med lange gardiner

Har du en stue med højt til loftet, kan du understrege rummets højde ved at lade de lange gardiner starte et stykke over vinduet. Rum med højt til loftet virker større og mere rummelige. Derfor er lange gardiner i stuen, som går fra gulv til loft, et oplagt valg til mindre stuer med højt til loftet.

Tip: Få syet dine lange gardiner efter specialmål for at være sikker på, at dine nye lange gardiner ikke stumper i bunden.

Vælg gardiner til stuen efter rummets størrelse

Du bør vælge dine lange gardiner efter stuens størrelse samt den effekt, du ønsker, de skal give til stuen. I en stor stue er lange gardiner i mørke og voluminøse materialer et godt valg. Tunge, mørke gardiner markerer rummet flot og gør det tættere og hyggeligere, hvilket giver en behagelig og mere intim atmosfære. Derudover giver tunge materialer de lange gardiner et flot fald.

Du kan også vælge lange gardiner til stuen i lette materialer og lyse nuancer, hvis du har en lille stue. Lyset udefra i samspil med lyse nuancer forstørrer et rum visuelt. Derfor er lange, lyse gardiner, som lukker mere lys ind i et rum, en god løsning til små stuer.

Udforsk mere

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil