Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

FANTASTISKE JULETILBUD - SPAR OP TIL 50%

SE JULETILBUD NU
Soveværelse med hvide vægge

Kend farverne, der får dig til at sove godt

Dato:

Kategori: Søvnråd

Soveværelsets farvevalg har betydning for din søvn, og du bør derfor vælge farve med omhu. Farverne i soveværelset kan hjælpe dig med at få en bedre søvn. Men hvilke farver er så bedst til soveværelset?

Start med at overveje dine behov

Dine behov, søvnvaner, selve rummet og måden du bruger soveværelset på har afgørende betydning for, hvilke farver du gør bedst i at vælge til soveværelset.

I princippet kan du godt bruge alle farver i soveværelset, men ovenstående faktorer gør, at nogle farver er mere velegnede end andre. Derudover spiller det også ind, at nogle bliver mere påvirket af farver end andre. Det kan også være, at du har en yndlingsfarve, som i teorien ikke er god, men hvis den påvirker dig positivt, vil det være den rigtige farve for dig.

Skab stemning med farvetoner

Farver kan påvirke stemningen i soveværelset. Skal stemningen være let og luftig er lyse nuancer og pasteller et hit. Ønsker du et soveværelse, der vækker glade følelser, er de gule toner at foretrække. Skal stemningen være rolig og afstressende er de blå og grønne toner bedst. Er det varme og intimitet du går efter, så sørg for et splash af røde og brunlige toner, som fremmer en lun stemning. Endelig er de helt mørke farver suveræne til at skabe hygge.

Farverne skal spille sammen

Mere end én farve er godt i soveværelset, da vores hjerner godt kan lide flere forskellige sanseindtryk. Et samspil af lyse og mørke nuancer før sengetid er derfor godt. Med møbler og tilbehør kan du nemt variere soveværelsesfarverne. Farverne på dit sengetøj kan let skiftes, og det er en god måde at få farver og mønstre ind i soveværelset. Du kan også nøjes med at male én enkelt væg, så du ikke bliver overstimuleret af en bestemt farve.

Soveværelsets møblement er en vigtig faktor for dit farvevalg. Et stort garderobeskab kan eksempelvis udgøre en stor farveflade. Her kan det være en fordel at tænke i kontraster mellem mørke og lyse farver, så dit sind bliver stimuleret af begge dele. Vælg eksempelvis mørke vægge og et lyst skab eller lyse tæpper og gardiner. 

Rummet afgør farvevalget

Størrelsen og lysindfaldet i dit soveværelse har stor betydning for, hvilke farver, der fungerer bedst i soveværelset. Er der store vinduer og masser af lys, skal du ikke være bange for mørke eksklusive farver. Jo større soveværelset er, jo mere velegnede er de mørke farver. Har du derimod et lille soveværelse eller næsten ingen lys fra vinduer, kan de mørke farver få soveværelset til at virke endnu mindre og mørkt.

Hvad skal du bruge soveværelset til?

Fungerer dit soveværelse også som kontor, hobbyrum, påklædningsrum eller andet, er det værd at tage med i dine farveovervejelser, da det betyder flere vågne timer i soveværelset, og dermed større farvepåvirkning.

Hvis soveværelset også er dit arbejdsrum skal du ikke vælge alt for dunkle farver, som kan dræne dig for energi. Vælg i stedet lyse farver, som du forbinder med noget rart, da de er behagelige at arbejde i. De mørke farver er derimod oplagt, hvis du mest bare sover i rummet, da mørke fremmer produktionen af søvnhormonet melatonin, som gør dig søvnig og klar til drømmeland.

Gode farver til soveværelset

For at skabe de bedste forhold for søvnen bør du vælge farver, der beroliger sindet. Blå og grøn er rolige nuancer, der beroliger sindet og er behagelige for øjnene. Lilla er også meget velegnet, og har sammen med blå og grøn en afstressende effekt, der giver et godt grundlag for søvn. Måske er du ikke lige klar til at male væggen lilla, men du kan forsøge at få de rolige farver ind via gulvtæpper, billeder, sengetøj eller gardiner.

Hvilke farver sover du med?

Vi hører gerne, hvilke erfaringer du har gjort dig med farver i soveværelset. Del gerne, hvad der virker godt eller mindre godt i dit soveværelse.

Ida E-business Coordinator
Puck Søgaard

Mit soveværelse er ikke så stort men der er et godt lys indfald, der er indbyggede klædeskabe i mellembrun træfarve, og de er for fodenden af min seng som også er en lidt lyser træfarvet seng, væggene er på de korte sider lyseblå og på de lange sider hvide, mit natbord er lilla med røde blomster, mit sengetæppe er sort/lilla/pink.

Sabrina Nissen

Jeg har længe tænkt over at farve min soveværelses væg oliven grøn, en mat og afslappende farve for øjnene.
De farver jeg sover med er brune og grønne, så sover jeg bedst :)

Karen Lindhardt

Interessant læsning om farvevalg i soveværelset er blevet inspireret til at fornyelse i mit soveværelse. Jeg må ud i jyske og kigge/handle. Tak.

Birgitte

Hej Karen Vi er glade for at høre, at du blev inspireret til forny dit eget soveværelse. /Birgitte

Fie

Mit soveværelse er 28 kvm , har store vinduer+ terrasse dør i glas.
På væggene er der gul/hvid stribet tapet, skabsvæg i hvid, samt
hvide kommoder og hvide gardiner der tillader morgensolen at
titte ind, olivengrønt sengetæppe.
Et dejligt afslappeende, let og luftigt soveværelse :0)

Line

Hej.
Vi har et mellem stort soveværelse, stort vindue, derfor meget lys, vores endevæg mørk grøn som bladende på træerne. Jeg mangler dog noget, jeg ved ikke hvad mangler? Har overvejet male resten af værelset en beige eller lys nødde brun? Kan du anbefale en farve som vil gå godt til grøn eller er det bedst at holde resten af væggene hvide? Alt invitation i rummet er Hvidt.

Louise

Hej Line. Tak for din henvendelse. Hvis I føler at jeres søvn bliver generet af lys fra vinduet, vil vi til en start anbefale at sætte et mørklægningsgardin op. Når man indretter sit hjem kan der være hjælp at hente i naturen, hvor man kan lade sig inspirere af, hvilke farver der ses sammen fx i skoven eller ved stranden. Umiddelbart lyder det til, at begge de farver, du foreslår vil passe fint til den grønne farve. /Louise

Finn

Oven over mit tv vil jeg anbringe et 21 cm bredt og 9 cm højt digital ur. Hvilken farve, hvid, rød, grøn eller blå, er bedst og mest behagelig for øjnene?

Louise

Hej Finn. Hvis uret skal hænge i dit soveværelse, skal du undgå blå, da denne farve kan forstyrre din søvn. Ellers vil vi anbefale dig at vælge en farve, som du vil sætte pris på i længden, og som passer til mange andre farver. Du kan læse mere om den påvirkning, lys har på din søvn her: https://jysk.dk/blog/kan-du-ikke-sove-saa-sluk-lyset

lone holm

MIT SOVEVÆRELSE ER ROSA-SMÅ BLOMSTER-UDGANG TIL BALKON-DA JEG VAR 10 ÅR VALGTE JEG DET SAMME TAPET DET GJORDE MIG SO GLAD-NU ER JEG 78 OG EN GLAD LILLE PIGE INDENI-LONE

Louise

Hej Lone, tak for din søde kommentar :-) /Louise

Louise

Fine råd men hvor er Det om når naboen larmer?

Louise

Hej Louise, vi bringer et blogindlæg om hvordan man falder i søvn på trods af larm i løbet af foråret. Indtil da: ørepropper :-) /Louise

Britta

Det vigtigste når man skal sove er, at der er helt mørkt. Derfor er det vigtigste nogle gode mørklægningsgardiner der lukker alt lys ude.

Louise

Hej Britta. Tak for din kommentar. Du har helt ret i, at det er vigtigt at lukke al lys ude, når man skal sove. Vi har skrevet et blogindlæg om det her: https://jysk.dk/blog/kan-du-ikke-sove-saa-sluk-lyset /Louise

Sascha

Tak for en fin artikel og god inspiration.
Jeg vil male min ene væg i soveværelset blå i mørke toner. Resten af møblerne er hvide og jeg har blå puder til pynt. Overvejer at få en gul også for at bryde med den blå farve og skabe lidt spil.

Jeg har brug for gardiner til mit soveværelse. Vinduerne er ved en hvid væg. Jeg er i tvivl om, hvorvidt gardinerne skal være sorte eller hvide - eller evt. blå som væggen (frygter lidt sidstnævnte kan blive lidt for meget blåt i det lille rum på ca. 15 kvm).

Har du et fif til farvevalg af gardiner?

Louise

Hej Sascha. Tak for din kommentar. Det lyder til, at du er i gang med et spændende indretningsprojekt :-) Vi har vendt dit spørgsmål her på kontoret, og vi tror, at du har ret i, at rummet kan blive "for blåt", hvis du vælger blå gardiner. Det kan også blive svært at ramme den rette nuance, og der er en risiko for, at du bliver træt af gardinerne. Gardiner kan være lidt besværlige at skifte i modsætning til fx pyntepuder eller et sengetæppe. Derfor kan det være en god ide at vælge gardiner i mere neutrale farver som sort eller hvid. Mørke farver får rummet til at syne mindre, og selvom 15 m2 er en pæn størrelse for et soveværelse, ville vi nok vælge et hvidt mørklægningsgardin som fx AGERMYNTE https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/moerklaegningsgardiner/rullegard… eller FUR https://jysk.dk/gardiner/plissegardiner/moerklaegningsgardiner/plissega… Held og lykke med projektet! /Louise

birthe sørensen

Jeg har en æggeskalsmadras på grund af min ryg. Men hvad skal jeg have under på min rimelige bilige hæve sænke seng?????????

Louise

Hej Birthe. Tak for din kommentar. Under en profileret madras som din skal der ligge en lamelbund. Du kan finde en her: https://jysk.dk/sovevaerelse/sengebunde Hvis du har flere spørgsmål, må du endelig vende tilbage eller kontakte vores kundeservice: kundeservice@JYSK.com eller tlf. 70808190. /Louise

Kommentarer