Elevantionsseng med sengegavl i et lyst soveværelse

Hvorfor er det en god idé at have en sengegavl?

Du har måske prøvet at smide dig i sengen, hvor du har banket hovedet ind i væggen. Det undgår du med en gavl til sengen. Det er dog ikke den eneste fordel ved en sengegavl. Læs med og få inspiration til at vælge ny sengegavl og bliv samtidigt klogere på fordelene ved at have en gavl til sengen. 

Undgå slitage på væggen med en gavl til din seng

Det er ikke uden grund, at du ofte vasker dit sengetøj. Det er nemlig helt naturligt, at du sveder om natten. En svedig hovedpude og fedtet hår kan efterlade mærker på din væg. Har du tendens til at ligge tæt op ad væggen, kan du især risikere, at der kommer pletter på væggen. Ved at beskytte din væg med en sengegavl sørger du for, at væggen holder sig pæn. 

Få bedre komfort når du sidder i sengen 

Hvis du kan lide at sidde i sengen og læse eller ofte sidder med en tablet eller bærbar computer, giver en sengegavl ekstra støtte. I stedet for at du sidder klods op ad en hård og kold væg, giver en sengegavl komfort, der gør det mere behageligt at sidde oprejst i sengen. En sengegavl er også velegnet, hvis du gerne vil sidde oprejst og nyde din morgenmad i sengen.  

Tip: En god idé kan være, at du supplerer sengegavlen med en god pude. Ved at du vælger en pude med en komfortabel støtte, forebygger du risikoen for iPad-skuldre.

Hovedpuden bliver, hvor den skal

Kan du nikke genkendende til, at hovedpuden på forunderlig vis havner i revnen mellem væggen og din seng? Det er et overstået kapitel med en gavl til sengen. På den måde render hovedpuden ingen steder, og du har altid din pude lige ved hånden.  

Hold kulden ude med en sengegavl

Temperaturen i soveværelset har stor betydning for din nattesøvn, og det kan hurtigt blive svært at sove om sommeren. Derfor er det en god idé, at du holder dit soveværelse køligt, men omvendt kan det også blive for koldt. Sover du op ad en væg, som er dårlig isoleret eller en kold ydermur, hjælper en sengegavl med at isolere, og du undgår dermed at komme til at fryse. 

Bidrager til et hyggeligt sengemiljø

Sengegavle findes i et væld af forskellige design og materialer. Deerfor kan du finde præcis den sengegavl, som sætter et personligt præg på dit soveværelse.

En sengegavl kan ændre udtrykket i soveværelset markant og er derfor en nem måde at friske indretningen i soveværelse op på. Din seng bliver et iøjnefaldende møbel, som aktivt bidrager til at definere din soveværelsesindretning.   

Nemt at gøre sengegavlen ren 

Når du alligevel vasker sengetøjet eller gør madrassen ren, kan du passende rengøre sengegavlen samtidigt. Har du en polstret sengegavl, kommer du langt med en ugentlig støvsugning, som fjerner støv og bakterier. Derudover er det en god idé, at du pletrenser med vand og tørrer af med en fugtig klud efter behov.

Husk altid at følge rengøringsvejledningen fra producenten af sengegavlen.

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Sengeguide

Sengeguide

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Hvad koster en topmadras?

Hvad koster en topmadras?