Forskellige sovepositioner

Hvad siger din sovestilling om din personlighed?

Din musiksmag, din tøjstil, måden du indretter dit hjem på og måden du giver et håndtryk på siger alt sammen noget om din personlighed. Men vidste du, at din sovestilling også siger noget om, hvem du er?

Men mens dine musikalske præferencer og tøjvalg er bevidste, så er din sovestilling et ubevidst valg. Forskning viser, at der er sammenhæng mellem din sovestilling og personlighedstræk.

Hvilken sovestilling foretrækker du, og hvad siger den om din personlighed? Læs mere, og find ud af det.

Kvinde der sover i fosterstilling

Fosterstilling

Fosterstillingen er den mest almindelige sovestilling. Og det er især kvinder, der er vilde med denne sovestilling – der er nemlig dobbelt så mange kvinder som mænd, der sover i fosterstilling.

Hvis du sover i fosterstillingen, virker du som typen med en hård facade, men indeni er du følsom. Du er ofte genert, når du møder nye mennesker, men efterhånden som du lærer dem at kende, slapper du mere af og begynder at åbne op.

Godt råd til at sove bedre: Læg en pude mellem dine knæ.

Kvinde der sover i soldater-stilling

Soldat 

Du ligger på ryggen med hænderne ned langs siden – som en soldat i en militærlejr.

Hvis du sover i soldaterstillingen er du stille, reserveret og stiller høje krav til dig selv og andre.

Godt råd til at sove bedre: Når du sover på ryggen, kommer du lettere til at snorke, hvilket kan give en dårligere søvn. For at få den bedst mulige søvn, skal du vælge en fast madras, fordi den støtter din ryg.

Kvinde der sover i "frit fald"-stilling

Frit fald

Hvis du sover på maven med hovedet drejet til den ene side og hænderne om puden, kaldes det frit fald. Hvis du er blandt dem, der foretrækker denne måde at sove på, er du meget kommunikerende, ekstrovert, direkte og følsom. Du bryder dig ikke om at blive kritiseret, træffe hurtige beslutninger eller at være i ekstreme situationer.

Godt råd til at sove bedre: Det kan give spændinger i nakken, når du sover på maven, men du kan reducere dem ved at lægge en pude under maven og/eller vælge en lav hovedpude.

Kvinde der sover i søstjerne-stilling

Søstjerne

Når du sover på ryggen med begge hænder oppe, kaldes det søstjernen.

Sover du som en søstjerne, er du altid klar til at lytte og hjælpe andre, hvilket gør dig til en god ven. Du bryder dig ikke om at være i centrum, og du er en indadvendt type.

Godt råd til at sove bedre: Læg en pude ind under knæene. Det hjælper med at reducere trykket på iskiasnerven.

Kvinde der sover i stjernekigger-stilling

Stjernekigger

Hvis du sover på ryggen med begge hænder under hovedet eller puden, kaldes det stjernekigger. Oftest er du optimistisk og ubekymret. Dine venner er det vigtigste for dig, og du vil gøre alt, hvad du kan for at hjælpe dem, hvis de har brug for det. Du har desuden også høje forventninger til livet, og er ofte også en livsnyder. 

Uanset hvilken stilling, du foretrækker, vil den rette madras og pude hjælpe dig til at sove bedre. Du kan se læse mere om, hvilken hovedpude, du skal vælge, hvis du har problemer med nakken, om den bedste sovestilling, hvis du er gravid og meget mere på vores blog og i vores guides.

Kilder:

http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you

http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3112170.stm#sleep

Udforsk mere

Sådan sover du godt på flyveturen

Sådan sover du godt på flyveturen

World Sleep Day

World Sleep Day

8 tips til at vågne nemmere

8 tips til at vågne nemmere

Sådan overlever du skiftet mellem sommer- og vintertid

Sådan overlever du skiftet mellem sommer- og vintertid