Terrasse med et havesæt, loungestol og en plantekasse, blomsterpotter og store krukker

Grønne ideer til terrassen

Planter og blomster på en terrasse skaber en levende og naturlig atmosfære - og hvis du sørger for, at noget af alt det grønne er spiseligt, kan du krydre dine måltider direkte ved havebordet. Men hvor placerer du bedst krukkerne, og hvordan tager de sig bedst ud? Med disse 5 tip og ideer til terrassen viser vi dig, hvordan du bruger krukker til at gøre din terrasse endnu mere indbydende.

1. Brug hængepotter og plantekasser til at udnytte pladsen i højden  

Hvis du undgår at placere alle dine planter på jorden og i stedet sætter dem i krukker i forskellige højder eller hængepotter, som du kan sætte op på en mur eller et stakit, får du et interessant og dynamisk look på terrassen. Krukker kan også kamuflere et hegn, der har brug for lidt maling eller en kedelig mur.

2. Sæt dine krukker i grupper

Havearbejdet bliver ganske let, når du bruger krukker, og hvis du placerer dem i små grupper ser det pænest ud. Hvis du fx sætter én i hvert hjørne af terrassen, kan de få et lidt trist og ensomt udtryk. Placer dem i stedet i grupper af to eller tre – så bringer de det bedste frem i hinanden.

3. Krukker behøver ikke at matche hinanden

Et mix af materialer, farver og former kan skabe et overraskende sammenhængende look. Når du samler krukker med forskellige planter og blomster sammen, ender det tit med at se koordineret ud, som var de skabt for hinanden.

4. Bland krydderurter og blomster

Bland krydderurter med blomster og du får et fantastisk look på terrassen. Sæt et udvalg af urtepotter på havebordet - og nyd fordelene: Du kan plukke friske krydderurter til din mad og nyde blomsterduften samtidig.

5. Bland krukker og lanterner

Begræns ikke dig selv til havekrukker, når du indretter din terrasse. Tilføj lanterner til samlingen af krukker, så du kan give dem ekstra opmærksomhed, når det bliver mørkt. Bonus: Når du lyser de yderste kroge af terrassen op, kommer den til at virke større og mere rummelig.

Hvis du ikke har grønne fingre, eller hvis du har rejseplaner i sommer, kan du bruge kunstige planter på terrassen og stadig nyde det frodige look.

Udforsk mere

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Sådan vælger du det perfekte loungesæt

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord