Runde sofaborde i træ med hvid sofa og hvid lænestol i stue

Få inspiration til at vælge nyt sofabord

Er du på udkig efter et nyt sofabord? Sofabordet er en vigtig del af stuen. Det er der, vi spiser pizza fredag aften og smider benene op efter en lang dag. Men hvilket skal du vælge? Læs videre her og bliv godt klædt på til at vælge det rigtige.

Overvejelser inden du køber nyt sofabord

Inden du køber et nyt sofabord, skal du overveje nøje, hvilke behov du har. Hvordan bruger du din stue? Hvis du ofte spiser foran fjernsynet, er det en god idé at vælge et sofabord af en vis størrelse. Har du en lille stue, er det måske rart med et sofabord, du let kan flytte rundt på, da det skaber mere fleksibilitet i rummet. Overvej også stilen nøje. Vælg et bord, der passer til din sofa – hvad enten det er en ny sofa eller din gamle sofa.

Køb sofabord i de rette materialer

Sofaborde kommer i mange forskellige former, farver og materialer. Ud over at vælge den stil, der passer dig, skal du overveje, hvad der er det rette materiale for dig. 

Køb et sofabord i træ, hvis du ønsker et bord i et levende materiale, der får flot patina over tid. Fordelen ved træ er, at ridser ikke ses så tydeligt, og at det ældes med ynde. Hvis du hellere vil have et sofabord, der ikke ændrer udseende, kan du købe et nyt sofabord i glas. Et glasbord giver et let og luftigt udtryk, og du kan let se, om det trænger til at blive tørret af. Du kan også vælge et sofabord i laminat. Laminat er også let at tørre af, og så kommer der ikke fedtede fingre på, hvilket især er en fordel, hvis du har børn. 

Det klassiske sofabord

Med et klassisk sofabord i træ, kan du ikke gå galt i byen. Det kvadratiske bord på fire ben passer ind i de fleste hjem, og der er god plads til aftenkaffen. Hvis du vælger et med en hylde, får du også en fast plads til fjernbetjeninger og magasiner, som ellers har det med at fylde på bordet.

Det minimalistiske sofabord

Det minimalistiske sofabord passer perfekt til hjemmet med rene linjer, hvide vægge og bare flader. I det minimalistiske hjem er der ikke plads til tingeltangel, og det er vigtigt, at alt har en funktion. Vælg derfor et sofabord, der er let og luftigt, hvis du ønsker et enkelt og minimalistisk udtryk.

Det lille sofabord

Hvis du bor småt eller ønsker et mere fleksibelt møbelarrangement, vælg da et lille sofabord. Små sofaborde er ofte nemme at flytte rundt på, og skal gulvpladsen foran sofaen også bruges af børnene til at spille videospil eller andet, er det smart med et lille og let bord. Flere små borde side om side kan også skabe en fin dynamik i indretningen.

Lille sofabord i sort foran grå sofa

Det moderne sofabord

Med et moderne sofabord i glas kan du få et stilfuldt og moderne look i din stue. Det moderne sofabord er mere end glas, og vil ofte bestå af et miks af flere materialer f.eks. metal, laminat og træ i forskellige kombinationer. De moderne sofaborde kommer i alle størrelser og former, så uanset om du er til runde sofaborde eller de firkantede, vil det passe til den moderne stil.

Sofabord med opbevaring

Hvis du bor småt eller bare mangler opbevaringsplads, så overvej, om et sofabord med opbevaring skal være dit nye sofabord. Et sofabord med plads til opbevaring kan rumme mange forskellige ting, som ellers er svære at finde en plads til. Smart i ethvert hjem!

Det hvide sofabord

Har du en meget feminin stil og en forkærlighed til lyse farver, så er det hvide sofabord lige noget for dig. Det hvide sofabord kan både være moderne og minimalistisk, alt efter hvilket design du vælger. Sværger du til den romantiske stil, så vælg et hvidt sofabord med fine detaljer og flotte udskæringer.

Flere bud på et nyt sofabord

Udforsk mere

Hvordan vælger du den rette sofa?

Hvordan vælger du den rette sofa?

Valentinsgaver til mænd

Valentinsgaver til mænd

Sofahygge i stuen

Sofahygge i stuen

Byd japansk indretning velkommen med SOLLERUP

Byd japansk indretning velkommen med SOLLERUP