Kvinde der sover med en tyngdedyne og mand der læser i sengen med en tyngdedyne

En tyngdedyne kan hjælpe dig med at forbedre din søvn

Føler du dig af og til urolig ved sengetid eller kæmper du for at falde i søvn? En tyngdedyne føles som et varmt, blødt kram og hjælper nogle mennesker med at forbedre deres søvn. En tyngdedyne er en ekstra tung dyne, og med sin høje vægt skaber den et pres på kroppen, der sætter gang i flere positive effekter, der kan bidrage til en forbedret søvnkvalitet.

Det faste, men blide tryk, som tyngdedynen skaber, kaldes ”Deep Pressure Touch Stimulation” (DPTS). Undersøgelser viser, at DPTS fører til en øget frigivelse af hormoner, der medvirker til at skabe velvære. Samtidig falder niveauet af stresshormon, og niveauet af søvnhormonet stiger. Med andre ord: En tyngdedyne kan øge din følelse af velvære og gøre det lettere for dig at falde i søvn. 

Få flere tip til en bedre søvn

En tyngdedyne med fyld af små glasperler

Tyngdedyner er imidlertid velegnet til enhver, og ikke kun dem, der måske er utilfredse med deres søvnkvalitet. Vægten af dynen og de omfavnende og fleksible egenskaber gør det muligt at slappe af og få en mere effektiv dyb søvn, så du vågner udhvilet og føler dig bedre tilpas. Dynen er ekstra tung, fordi den har kamre, der er fyldt med små glasperler. Vægten af glasperlerne får dynen til at tilpasse sig kroppen. Dynens konstruktion og bolster sørger for et jævnt tryk over kroppen.

Vælg den rette vægt

Vi anbefaler, at du vælger en dyne, der svarer til cirka 10-15% af din kropsvægt. Dynen fås i 7 og 9 kilo.

Begynd at bruge dynen

Du kan sove med den tyngdedynen hele natten fra starten. Den tunge dyne kan dog føles lidt uvant, så vi anbefaler, at du øver dig i at sove med den i op til en måned. Begynd med at bruge dynen i en kort periode og læg ekstra tid til nat efter nat.

Vær opmærksom på

Personer med en svag lunge- eller muskelkapacitet skal konsultere deres læge inden brug. Hvis man føler nogen form for ubehag, skal man stoppe med at bruge dynen.

Udforsk mere

Sådan sover du godt på flyveturen

Sådan sover du godt på flyveturen

World Sleep Day

World Sleep Day

8 tips til at vågne nemmere

8 tips til at vågne nemmere

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?