6 kreative idéer til julegaveindpakning

6 kreative idéer til julegaveindpakning

Intet skaber øjeblikkelig julehygge som en smukt indpakket gave. Få dine julegaver til at skille sig ud ved at bruge lidt ekstra tid på indpakningen. For at gøre det nemt i denne travle juletid, har vi samlet vores bedste kreative tips til at pifte din gaveindpakning op.

1. Tilføj et strejf af natur til din indpakning

Tilføj pynt fra haven eller skoven til dine julegaver. Kig efter grankogler, gran eller cypres grene og klaser af røde bær.

Hvis du ikke har mulighed for at samle grønt i haven eller skoven, så sælger de fleste supermarkeder eller blomsterhandlere forskelligt pyntegrønt op til jul. Tørrede eller kunstige blomster er også en smuk tilføjelse til en gave. Vælg en enkelt blomst, eller lav en lille buket, og bind den på gaven. 

2. Personlig indpakning der får smilet frem

En nem måde at tilføje et personlige præg er på gavens til og fra kortet. Her kan du skrive en lille hilsen. Det kan være så simpelt som at skrive et par ord, der beskriver modtageren eller måske et lille citat fra din yndlings julesang eller -film. F.eks. “Julen har bragt velsignet bud. Nu glædes gamle og unge.” fra juleklassikeren Julen har bragt velsignet bud eller ”To me, you are perfect.” fra filmen Love Actually.

Julegaver pakket ind i gavepapir af genanvendt papir

Hvis du vil tage det et skridt videre, kan du lave en lille gåde, der giver svaret på, hvem gaven er fra. Det vil helt sikkert få et smil eller to frem.

Du kan også vælge at droppe de traditionelle gavemærker og i stedet printe et billede af dig og gavemodtageren. En lille påmindelse om jeres forhold, der vil holde længe efter jul.

3. Pak julegaven ind i en gave

En kurv med låg er en rigtig flot måde at pakke dine gaver på. Den er nem at bruge, når dine gaver består af lidt mindre produkter såsom en sæbedispenser, sæbeskål eller tandkrus. På den måde kan kurven bagefter bruges til opbevaring.

Du kan også gå med en endnu mere kreativ løsning ved at pakke en pude ind i et pudebetræk eller en dyne i et dynebetræk. Tilføj et smukt bånd, og spar på det traditionelle gavepapir. Du kan også pakke en pyntepude eller billedramme ind i en plaid eller dug - mulighederne er uendelige.

4. Indpakning med et hjemmelavet præg

Lav små perleplader formet som stjerner, hjerter eller juletræer. De er oplagte som hjemmelavede gavemærker, men er også gode som lidt ekstra pynt på gaven. Du kan enten lime dem direkte på gavepapiret eller tilføje dem til gavebåndet.

En anden mulighed er at klippe små figurer af karton. En hvid engel er et enkelt, men julet og dekorativt motiv, der matcher alle typer gavepapir. En hurtig søgning efter ”engel skabelon” på internettet vil give dig et godt udgangspunkt.

5. Pynt julegaverne med spiselige lækkerier

Hjemmelavede julegodter er i sig selv en dejlig gave, men de er også perfekte til at løfte din gaveindpakning til et nyt niveau.

At lave og spise godter er et hit for juleelskere i alle aldre. Dekorer dine gaver med julesmåkager pyntet med glasur. Husk at lave et lille hul i småkagerne til gavebåndet inden bagning.

En anden klassiker er tørrede appelsinskiver eller kanelstænger. De er superdekorative og spreder en duft af jul. Lim dem direkte på gavepapiret, eller bind dem i gavebåndet.

Har du brug for en nemmere løsning? Så pynt gaverne med juleslik – især de røde og hvide julestokke emmer af jul.

Julesmåkager fint pakket ind
Brug stofrester eller et pudebetræk til indpakningen

6. Genbrug stof som gavepapir

Du kan vælge at skære ned på gavepapiret denne jul, og pakke julegaverne ind i stof. Denne løsning er perfekt, hvis du har gamle tekstiler liggende. Stofs fleksibilitet gør det oplagt til gave med mærkelig former, da det ikke let rives i stykker på skarpe hjørner og kanter.

En anden måde at pakke julegaver ind på er med det festlige og genanvendte gavepapir KARDUS. Du kan endda gøre indpakningen lidt mere julet ved at tilføje en julekugle som STJERNE til gavebåndet, der kan bruges som en fin dekoration til næste års juletræ.

Kurv med julekugler under juletræ med gaver


Du kan kombinere vores 6 tips på utallige måder og skabe unik og personlig julegaveindpakning.

Udforsk mere

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver

Gaveidéer til Mors Dag

Gaveidéer til Mors Dag

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion