Børn leger på stor trampolin med sikkerhedsnet i have

Trampoliner: 7 ting du bør overveje, inden du køber

Med en trampolin har du en endeløs kilde til leg, underholdning og fysisk aktivitet lige i din baghave. Men før du beslutter dig for at anskaffe en, hvordan ved du så, hvilken trampolin du skal vælge? "Hvilken trampolin skal jeg købe?" er et godt spørgsmål, der faktisk ikke er lige til at svare på – hvordan ved du, hvad skal den beslutning baseres på? Der er flere ting, du bør være opmærksom på, når du skal vælge trampolin til dit hjem. I denne guide får du tips og rådgivning, der kan hjælpe dig med at træffe den helt rette beslutning, så du får investeret i en trampolin, der giver din familie endeløs glæde langt ud i fremtiden.

  1. Overvej nøje den plads du har til trampolinen

  Før du køber en trampolin, er det udendørs område, hvor du vil placere trampolinen, det første du skal beslutte dig for. Er der mulighed for det, vil en blød overflade som græs eller gummifliser være at foretrække – undgå at placere trampolinen på eller ved hårde overflader som beton, fliser eller en træterrasse. Risikoen for skader er betydeligt højere, hvis en person falder ned fra trampolinen og lander på en hård overflade, sammenlignet med hvis de skulle lande på en blød én. Du bør også overveje, hvor meget af dit udendørsareal, du vil dedikere til trampolinen. Mål området nøje op og vælg en trampolin, der passer fint ind i området og sørg for, at der er tilstrækkelig plads omkring den.

  2. Beslut dig for hvilken størrelse, der er en rigtige for jer 

  At vælge den rigtige størrelse trampolin afhænger af, hvem der skal bruge den. Trampoliner fås i forskellige størrelser – typisk mellem Ø250 cm og Ø426 cm. Jo større en trampolin, jo højere vil vægtgrænsen typisk også være. Skal du købe en trampolin til en børnefamilie, bør du vælge en med en vægtkapacitet, der passer både til børn og voksne. Kommer der til at være to børn, der hopper samtidig, bør du også overveje en stor og rummelig trampolin med en høj vægtgrænse. 

  3. Gør sikkerhed til en prioritet

  Sikkerhed bør naturligvis altid komme i første række, når du vælger en trampolin. Som nævnt ovenfor bør du prioritere at placere trampolinen på eller nær en blød overflade, fremfor en hård én, for at mindske eventuelle risici for skader. For ekstra sikkerhed er yderkanten af vores trampoliner dækket til i en blød, beskyttende polstring, og de leveres også med sikkerhedsnet for at forhindre, at man ved et uheld kommer til at springe ud fra trampolinerne. Derudover anbefales det også, at kun én person ad gangen bruger trampolinen – hopper to mindre børn sammen, er det dog generelt ikke noget at bekymre sig om. 

  4. Trampolinens visuelle aspekt 

  Alt efter dit synspunkt kan du vælge en trampolin, der forbedrer – eller i mindre grad forstyrrer – udseendet på din have eller terrasse. Overvej, om en specifik type trampolin i højere grad komplimenterer dit uderum. Indbyggede trampoliner kan give dig et mere strømlinet og minimalistisk look, mens modeller, der står på jorden, kan udstråle leg og glæde i baghaven.

  5. Tips til vedligeholdelse af en trampolin

  Det er også værd at overveje, hvordan du vedligeholder en trampolin og holder den i god stand. Tjek den regelmæssigt ved at inspicere rammen, fjedrene og polstringen for, om alt er, som det skal være.

  Du kan med fordel jævnligt rengøre trampolinens overflade for at fjerne snavs såsom blade. Med korrekt pleje og vedligeholdelse kan vores trampoliner holde sig i topstand i mange år. For at lære mere om de forskellige materialer, der bruges i trampoliner, kan du læse mere i vores omfattende guide til materialer til udendørs møbler.

  6. Tag et valg, der holder mange år ud i fremtiden 

  Når du overvejer at købe en trampolin til dine små børn, er det også værd at huske på, at børn altid vokser og bliver større meget hurtigere, end man regner med. Derved kan en trampolin, med en vægtgrænse i den lave end af skalaen, nemt ende med ikke at være ideel for børnenes størrelser nogle år ud i fremtiden. Overvej derfor, om det giver mening for dig at investere i en trampolin med en højere vægtgrænse, så den fortsat vil passe perfekt til dine børn i takt med de bliver større. 

  7. Fordele ved at hoppe på en trampolin 

  En trampolin er ikke bare endnu et stort stykke legetøj til baghaven, men kan også tjene et godt formål i form af fysisk leg og aktivitet – dette er især gavnligt for de små. Vil man gerne skrue ned for skærmtiden for de små, er en trampolin er rigtig sjovt ting at lege med i stedet.

  De bevægelser, som børn laver på en trampolin, kræver, at de koordinerer forskellige dele af kroppen, holder balancen, reagerer hurtigt og holder rytmen – og hopper de med en ven, vil et socialt aspekt selvfølgelig også være en del af aktiviteten.

  Få hjælp i din lokale JYSK-butik 

  Hvis du har spørgsmål eller gerne vil have mere information om trampoliner, inden du beslutter dig for at købe en, er du altid velkommen til at besøge din lokale JYSK-butik, hvor vores personale står klar til at vejlede dig. 

  Udforsk mere

  Fejr Sankt Hans aften med en havefest

  Fejr Sankt Hans aften med en havefest

  Hvilken type haveejer er du?

  Hvilken type haveejer er du?

  JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

  JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

  Camping staycation i haven

  Camping staycation i haven