Kvinde og mand bliver interviewet om, hvordan man får en bedre søvn

Sådan har vi fået en bedre søvn

I et år har vi nu fulgt familien Lykke fra Esbjerg i deres bestræbelser på at finde de rigtige dyner og puder til deres familie. Da vi mødte dem første gang, havde de kun gjort sig ganske få tanker om deres dyner og puder. Den eneste gang Louise, der er mor til 2 piger, havde tænkt lidt over det, var da hun ledte efter en babydyne til familiens yngste, Uma, for 3 år siden.

”Vi er det sidste års tid blevet ”tvunget” til at tage stilling til, hvad vi skal sove med, og hvilken type behov, vi har. Det er vi rigtig glade for,” siger Louise. "Hvis vi ikke havde været med i denne her test, havde vi nok stadig brugt vores over 10 år gamle dyner, som er forældede."

Familien har prøvet både sommer- og vinterdyner. Faren i familien, Karsten, sover bedre om natten nu end nogensinde før. ”På grund af vores sommerdyner har vi ikke haft svedige nætter. Normalt ligger jeg ikke med dyne om sommeren. Denne sommer har jeg ligget med min dejlige, lette sommerdyne og har sovet godt. Jeg kan godt se, at der er ikke noget, der hedder ”helårsdyne”. Selvom jeg har gået og troet det i mange år.”

Se hvordan Louise og Karsten har ændret deres sovevaner i videoen.


Det største plus er, at børnene har sovet meget bedre. ”Pigerne elsker at putte sig ind i deres dyne og pude, og de har ikke haft ret mange dårlige nætter, hvor de er vågnet flere gange eller har frosset, fordi de har sparket dynen af. Det har selvfølgelig også påvirket vores søvn i den positive retning, at vi ikke har haft mange opvågninger om natten,” siger Louise med et smil på læben. Ved at vælge en dyne og pude, der er tilpasset barnets behov, får barnet også en god nats søvn. Mange forældre har tendens til at give børnene deres aflagte dyner og puder, som enten er gamle og slidte eller alt for varme.

”Vi kan ikke forstå, hvorfor vi ikke har fokuseret og prioriteret vores søvn og valg af dyner og puder noget før. Det er alligevel mange år af ens liv, hvor man ikke har haft den optimale søvn, fordi man ikke har vidst bedre. Det er det bedste, vi har gjort for vores søvn,” slutter Karsten.

Hvilken dyne skal man vælge?

Familien Lykke og vores dyneeksperter har samlet deres bedste råd til valg af nye dyner og puder:

  • Forskellige mennesker har forskellige behov. Den perfekte dyne for dig er muligvis ikke ideel for din partner
  • Overvej dit sovemiljø. Er soveværelset godt isoleret? Er der varmt eller koldt? Sover du med vinduet åbent? Disse forhold kan påvirke dit valg af dyne.
  • Giv din nye dyne og pude tid til at "folde sig ud". Det tager ca. 14 dage for din krop kan vænne sig til dit nye udstyr.
  • Glem ikke dine børn. De fortjener også en god nats søvn og ikke kun mor og fars kasserede dyner og puder.
  • Dit sengetøj kan påvirke dynens isoleringsevne. Vælg sengetøj i naturlige materialer, der understøtter dynens evne til at bevare en behagelig temperatur hele natten.
  • Besøg din nærmeste JYSK-butik og få råd og vejledning. Her kan du også mærke og prøve forskellige dyner og puder, inden du vælger.

Få flere råd om at vælge den rigtige dyne og pude til dig i vores dyneguide og pudeguide.

Om Flora Danica og Ringsted Royal

Alle Flora Danica og Ringsted Royal produkterne er Oeko-tex 100 certificerede og altså fri for kemi, velegnet til husstøvmideallergikere og fyldt med rene, nye dun. På de fleste af dynerne, bl.a. TUSINDFRYD, er der 10 års garanti, og så er de designet og produceret i Danmark.

Alle dun og fjer i Flora Danica og Ringsted Royal produkterne er fra udvalgte gårde i Europa og har garanti for god dyrevelfærd og fuld sporbarhed. Læs mere om JYSKs arbejde med dyrevelfærd.

Flora Danica sælges udelukkende i JYSK.

Udforsk mere

Hvilken dyne skal du vælge? Den ultimative guide

Hvilken dyne skal du vælge? Den ultimative guide

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner