INSPIRATIONSDAGE – SPAR OP TIL 60%*KØB NU


MØBELDAGE - SPAR 20-50%*KØB NU

YSTAD havebord og 4 RANGSTRUP stole i grå på terrasse ved havet

Idéer til sommerhusindretningen

Dato:

Kategori: Ferie

Tags: Sommer, Lanterner, Havemøbler

Et sommerhus er for mange et frirum, hvor de får et afbræk fra hverdagens travlhed. Sommerhuset skal være et sted, hvor du kan slappe af og nyde varme sommerdage, men det skal samtidigt være et sted, hvor du kan tilbringe blæsende og regnfulde efterårsdage. Din sommerhusindretning skal derfor være hyggelig, men også praktisk.

Læs med og få inspiration til sommerhusindretning, som giver dig og famlien de perfekte rammer for jeres fritid!

Fornyelse i sommerhusindretningen

Med en god indretning kan du få dit sommerhus til at føles, som var det dit andet hjem. Sommerhuset skal rumme jer alle, og skal du have stor glæde af det, skal det kunne tåle at blive brugt – især hvis du lejer det ud i perioder. Benyt dig af disse indretningstips, som kan give sommerhusindretningen en skøn fornyelse.

Skab hygge med lanterner og lyskæder

Intet kan skabe en god stemning som dæmpet belysning. Derfor er lanterner og lyskæder geniale til at skabe hygge i sommerhusindretningen.

Møbler med flere funktioner

Tænk praktisk og indret med møbler, der har flere funktioner. Brug eksempelvis en kiste som sofabord – derved får du mere opbevaringsplads. Eller brug en taburet som natbord – så kan du nemt skaffe ekstra siddepladser.

Mange sengepladser

Sengepladser kan der ikke være nok af i sommerhusindretningen. Vælg en flot sovesofa til stuen, som hurtigt kan forvandles til ekstra soveplads. Er der gæsteværelser eller børneværelser, kan de indrettes med køjesenge for at få flest mulige sengepladser.

De uundværlige havemøbler

Det siger næsten sig selv, men havemøbler er uundværlige i et sommerhus, når sommeren skal nydes udendørs.

Flere tips til sommerhusindretningen 

  • Har du et ældre sommerhus, er maling et mirakelmiddel til at shine indretningen op. Et hvidt loft, hvide vægge og hvide gulve kan få dit sommerhus til at virke større og mere indbydende.
  • Glem ikke badeværelset, når du indretter sommerhuset. Lækre badehåndklæder og gæstehåndklæder både føles skønne og klæder indretningen.
  • En god lænestol, der er placeret med udsigt til vand eller skov er det ultimative sted at slappe af med en god bog, avisen eller iPad’en. Måske har du brug for to lænestole, så der ikke bliver for meget kamp om den ene.
     

De små indretningsdetaljer tæller

Den hyggelige sommerhusstemning skabes ofte gennem små detaljer. Små nipsting kan gøre en verden til forskel i sommerhusindretningen. Sørg for at have små lanterner, vaser til nyplukkede blomster, keramik eller inspirerende billeder på væggen – alt sammen kan give hyggen et nøk op.    

Sørg for masser af plaider og puder

Plaider og puder bidrager også til en hyggelig sommerhusstemning. Når det rusker udenfor eller på kølige sommeraftener er gode plaider et must i sommerhuset. Sørg for at have nok til dig selv og dine gæster. Det smarte ved de små detaljer er, at netop lysestager, tæpper og puder også kan bruges på terrassen, og det giver en gennemført sommerhushygge.