Soveværelse med seng, madras, topmadras og to dyner og puder med grå og beige sengetøj

Hvilken madras passer til hvilken seng?

Har du en seng, du er glad for, men kunne godt tænke dig en ny madras? Du behøver heldigvis ikke købe en ny seng for at udskifte din madras. Det kan til gengæld være en god idé at købe en madras, der passer til den type seng, du har i forvejen. Ellers risikerer du at købe en madras, hvis egenskaber du ikke kan få fuld glæde af.

I JYSK hjælper vi dig med at finde rundt i vores store udvalg af madrasser og med at vælge en madras, der passer optimalt til dig og din seng – både i forhold til størrelse, madrassens egenskaber og dit budget.

Hvilken type madras passer til hvilken seng?

I skemaet nedenfor kan du se, hvilke typer madrasser, der passer til hvilke senge:

.

Springmadras

Skummadras

Latex-madras

Sengeramme

Kontinentalseng

.

Gæsteseng

.

Køjeseng

.

Madras til elevationsseng

Når du vælger en ny madras til en elevationsseng, skal du være opmærksom på, at din nye madras skal kunne andet end at give dig og din krop den rigtige støtte om natten. En ny madras til en elevationsseng skal være fleksibel, så materialet i madrassen former sig i forhold til, hvordan elevationssengen bevæger sig op og ned. Jo mere fleksibelt madrassens materiale er, jo bedre komfort får du. De mest fleksible materialer finder du typisk i en latexmadras. 

Der er dog også mange, der foretrækker en springmadras, fordi de ønsker en madras, som de ikke synker så dybt ned i, og som derfor er nemmere at komme ud af. I det tilfælde er det mere den følelse, man er vant til eller ønsker at ligge med, der er afgørende for, hvilken springmadras man skal vælge. 

Læs mere om elevationssenge

Madras til en kontinentalseng

En kontinentalseng består af tre lag: En topmadras, en bærende madras i midten og en boxmadras eller en sengeramme som bund. I en kontinentalseng er det den midterste madras, der giver den overordnede støtte og komfort. De fleste, der køber en ny madras til deres kontinentalseng, vælger en springmadras. Komforten og sengens tilpasningsevne afgøres af, hvor mange fjedre springmadrassen har. 

I en kontinentalseng vil du som regel gerne have den dybe komfort. Den bærende madras i en kontinentalseng er ofte en springmadras, og den er fremragende til at skabe de dybeste støttezoner. Fjedrene i en springmadras kan nemlig bevæge sig meget mere end eksempelvis skumkernen i en skummadras, hvilket betyder, at kontinentalsengen giver dybere støtte

Læs mere om kontinentalsenge

Madras til en sengeramme

Både en spring-, latex- og skummadras passer til en sengeramme. Hvis du har en sengeramme i forvejen, kan du typisk nøjes med at skifte madrassen ud i stedet for at købe en helt ny seng. Har du ingen sengeramme, er en boxmadras en prisvenlig måde at få en ny seng på, fordi det boxmadrassen er en madras og en sengeramme i én samlet løsning. Det, der afgør, hvilken madras man skal vælge til en sengeramme, er den følelse, man ønsker, madrassen skal give. Der er så at sige helt frit valg.

Læs mere om sengerammer

Se også vores ultimative guide til madrasser: Hvilken madras skal du vælge?

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Sengeguide

Sengeguide

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Hvad koster en topmadras?

Hvad koster en topmadras?