Uldsokker på et strikket tæppe med indsatte billeder af fleece og imiteret skind

Hvilke tekstiler varmer bedst?

Stoffet, som dine plaider, sengesæt og tæpper er lavet af, har betydning for, hvor godt du kan holde varmen på kolde dage. Som en tommelfingerregel er tykt og ”luftigt” tekstil det, der varmer bedst. Din kropsvarme opvarmer luften tættest på dig, og et tykt og ”vamset” fleece- eller uldtæppe holder på den lune luft og hjælper dig med at holde varmen.

Hold dig varm med en vamset plaid

Når du køber boligtekstil dit hjem, skal du gå efter bløde og luftige materialer. En fleeceplaid i sofaen kan holde dig varm og skaber en hyggelig atmosfære.

Sid godt med en stolehynde

Hvis dine spisebordsstole er lavet af træ eller plastik, kan de føles kolde, lige når du sætter dig ned. Stolehynder i imiteret pels eller et tykt og vamset teddymateriale vil føles varmere og mere behageligt.

Tæpper kan stoppe kulde i at stige op fra gulvet 

Tæpper har isolerende egenskaber og kan hjælpe med at forhindre kulde i at stige op fra gulvet. Vælg et uldtæppe eller et tæppe med lang luv for at holde dine fødder varme.

Skind holder din ryg varm

Et skind er både tykt og loddent og ideelt til at holde ryggen varm, hvis du placerer det i en lænestol eller på en spisebordsstol. Vælg et i ægte lammeskind eller imiteret pels, alt efter dine præferencer.

Hold varmen om natten med det rigtige sengetøj

Det kan være svært at falde i søvn, hvis du fryser, men det rigtige sengetøj kan ændre på det. Tekstiler som fleece og flannel er tykke og vamsede og kan hjælpe dig med at holde varmen, når du lægger dig til at sove om aftenen. Lægger du også en varmedunk under dynen, er du sikret en lun nat. 

Varme tekstiler

Selvom uld er være det materiale, der er mest kendt for sine isolerende egenskaber, er materialer som fleece, flannel, pels og imiteret pels gode alternativer med stærke evner til at holde dig varm. Når du er leder efter en ny plaid, et nyt tæppe eller nyt sengetøj, så hold øje med tykke og vamsede materialer, der kan holde på kropsvarmen.

Få flere tips til, hvordan du holder dig varm på kolde dage.

Udforsk mere

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

Sådan vælger du spisebordsstole

Sådan vælger du spisebordsstole