To kvinder ligger på i en seng med gråt sengetøj

Hvad koster en seng, og hvad får du, hvis du betaler ekstra?

Næsten uanset, hvad dit budget er, kan du finde en god seng til prisen. Nogle sengetyper koster generelt mere end andre, men de prisvenlige sengetyper kan bestemt også være en ordentlig sengeløsning. Det kræver blot, at du kender dit behov, og du får den rigtige rådgivning. I JYSK er vi altid parate til at hjælpe dig med at finde en seng, som passer både til dit behov og budget. I denne artikel kan du læse mere om, hvad de forskellige sengetyper koster, og hvad prisforskellen betyder for dig.

Hvad koster en seng?

Når du køber en ny seng, vælger du i udgangspunktet mellem fem forskellige sengetyper:

 • Kontinentalsen
 • Elevationsseng
 • Boxmadras
 • Springmadras i sengeramme
 • Skummadras i sengeramme

En springmadras eller skummadras, som du selv sætter i en sengeramme, er typisk den mest prisvenlige type seng. En elevationsseng eller en kontinentalseng er ofte den type seng, du skal betale mest for.

"Det er en god tommelfingerregel, at mere materiale koster mere. Jo mere fylde og højde, desto dyrere er sengen. Det er til gengæld også i de fyldige og høje senge, at du får den bedste komfort."
– Peter, Category Manager, JYSK

Du kan få et overblik over, hvad de forskellige sengetyper koster i tabellen herunder. I JYSK har vi madrasser og senge i tre forskellige prisklasser: BASIC, PLUS og GOLD. Bemærk, at elevationssenge udelukkende findes i GOLD-prisklassen.

Dyk ned i vores guide til forskellige madrastyper

Hvad får du, når du køber en dyrere seng?

Lad os se nærmere på de fem sengetyper og se, hvad præcis du får for dine penge, hvis du vælge at betale ekstra og gå med en af disse. 

Du kan læse endnu mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige sengetyper i vores artikel: Hvad kendetegner de fem sengetyper? 

Kontinentalseng

 • Betaler du ekstra for en kontinentalseng, har det blandt andet betydning for, hvilke fjedre madrasserne indeholder. En sengekonstruktion udstyret med pocket-fjedre er dyrere, men giver også ekstra god komfort og tilpasningsevne sammenlignet med, hvis sengen består af bonellfjedre.
 • Tommelfingerregel: Jo tykkere og højere en kontinentalseng er, desto dyrere bliver den. Materialerne koster, men til gengæld forbedrer de sengens dybdefølelse, støtte og komfort. Prisen stiger også i takt med, at en kontinentalsengs topmadras bliver tykkere. En højere kontinentalseng er nemmere at komme ned i og op fra.
 • På de dyreste modeller får du som regel et pænere design med flere detajler.

Elevationsseng

 • Når du betaler ekstra for en elevationsseng, får du en tykkere madras med en blødere fornemmelse, du får en tykkere topmadras, du får pocket-fjedre med ekstra tilpasningsevne, og du får et flottere design.
 • De dyreste elevationssenge kan være udstyret med flere justerbare zoner end standardmodellerne med justerbar hoved- og fodende, eksempelvis elevation i nakken.
 • Overordnet er elevationssenge den dyreste sengetype. Du betaler mere i øverste prisklasse ved elevationssenge, end du gør med eksempelvis kontinentalsenge.

Boxmadras

 • Betaler du ekstra for en boxmadras, får du som regel en tykkere madras med bedre dybde og tilpasningsevne. Resultatet er bedre komfort i madrassen.
 • Den gode komfort hænger især sammen med fjedrene i madrassen. De billigste boxmadrasser er bonellfjedre ovenpå en træramme. Bonellfjedre er kendetegnet ved at give madrassen en fast og stabil overflade. Fjedrene har en lang levetid og er blandt de billigste fjedre på markedet.
 • Næste prisniveau er pocket-fjedre ovenpå træramme. Pocket-fjedrene er små fjedre, som er pakket ind i stofposer, hvilket begrænser slid og forhindrer støj fra madrassen. En boxmadras med pocket-fjedre har mange støttepunkter, hvilket betyder, at madrassen tilpasser sig kroppens former og giver ekstra god komfort.
 • De dyreste boxmadrasser har et lag pocket-fjedre ovenpå bonellfjedre, hvilket sikrer den bedste dybde og tilpasningsevne i madrassens komfort.

Springmadras og skummadras

 • Ved en springmadras eller en skummadras betaler du ekstra for tilpasningsevne, højden af madrassen og antallet af komfortzoner med dybde og støtte.
 • Ved springmadrasserne skal du være opmærksom på typen af fjedre.
 • Skummadrassernes pris afhænger især af skumtypen. Latex er den dyreste, gel-skum og memory-skum er den næstdyreste, mens purskum er den billigste variant.

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Sengeguide

Sengeguide

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Hvad koster en topmadras?

Hvad koster en topmadras?