LED lystræ udenfor hjem på en mørk vinterdag

Guide til indendørs og udendørs julebelysning

I takt med at dagene bliver kortere og mørkere, er der intet helt som det fortryllende varme lys, som julebelysning bader sine omgivelser i. Hvad enten det er stemningsfyldt indendørs julelys, der fylder hjemmet med varme og julehygge, eller magisk udendørs julelys, der lyser træer og buske op, kan julebelysning i sandhed forvandle ethvert hjem til et ægte juleeventyr, hvor hygge og juleglæde spreder sig til hver en krog. I denne guide kigger vi nærmere på forskellige typer julebelysning samt de fordele, de hver især har. Derved kan du være sikker på at træffe det helt rigtige valg ift. julebelysning i dit hjem – og så er du også sikret julestemning gennem hele december. 

Hvilken julebelysning skal du vælge? 

Der findes mange forskellige typer julebelysning både til indendørs og udendørs brug. Fælles for dem alle er, at de oplyser hjemmet og bader det i et varmt og stemningsfyldt lys. Hvilken type julebelysning du bør vælge, kommer naturligvis an på, hvad du foretrækker, hvad du gerne vil oplyse samt hvilken del af hjemmet, det handler om. 

Indendørs og udendørs julebelysning inkluderer følgende: 

Før du beslutter dig for, hvilken julebelysning du gerne vil have, er det vigtig at differentiere mellem indendørs og udendørs belysning. Det er ikke alle julelys, der er lavet til at kunne holde til at befinde sig udenfor, og modsat er det heller ikke al julebelysning, der er praktisk at have indenfor. Du bør altid tjekke, om et julelys er beregnet til udendørs brug – og er du den mindste smule i tvivl, er du altid velkommen til at besøge din lokale JYSK-butik og få hjælp og rådgivning af vores butikspersonale. Du bør også være opmærksom på, at forskellige typer julebelysning kommer med forskellige fordele. Foruden den vigtigste del – at vælge den julebelysning, der passer perfekt til dit hjem – er der andre aspekter af julebelysning, som betyder, at den ene type er bedre egnet til én ting fremfor en anden. Bliv klogere på dette i de følgende afsnit. 

Udendørs belysning til vintermånederne  

Lyskæder er klassisk julebelysning, der oser af varme og hygge. Deres fleksibilitet betyder, at de kan tilpasses ethvert sted, så du kan hænge dem op stort set hvor som helst, hvad enten du gerne vil pynte et træ eller gavlen på dit hus. Derfor er lyskæder et oplagt valg, når man gerne vil pynte op til jul udendørs. Hyggelige LED-lystræer er en anden julebelysning, der er helt perfekt til at skabe julestemning udenfor. Der findes en bred vifte af forskellige former, højder og udtryk: Nogle ligner nærmest ægte træer, mens andre er mere fantasifulde i udtrykket. LED-lystræer er en nem og oplagt belysning – ved at vælge et lystræ, kan du nemt og hurtigt få det sat til, uden at du behøver at skulle kravle op på stigen for at få det hele sat ordentligt op. 

Hyggelige lyskæder og dekorativ julebelysning

Fortryllende LED-lystræer 

Indendørs julebelysning

Når det gælder indendørs belysning i juletiden, er der mange forskellige muligheder, der med garanti vil sprede glæde og julestemning i dit hjem. Med alt lige fra lyskæder, der glitrer og skinner med gyldne farver – perfekte til at sprede glæde ved julebordet – til lysende julestjerner – perfekte til at lyse vinduerne i hjemmet op – er der en julebelysning, der passer til enhver situation og smag. For virkelig at byde julen velkommen, skal du huske at fordele juledekorationerne og julebelysningen rundt omkring i hjemmet. Selv hvis det bare er en enkel julestjerne i vinduet, en svensk julestage i vindueskarmen, eller et lille LED-lystræ på kommoden, vil små dekorative lyskilder som disse gøre en stor forskel, når det handler om at bringe julestemningen ind i hjemmet. 

Dekorative lyskæder 

Lysende julepynt og dekorationsgenstande 

Hvad bør man ellers overveje ift. julebelysning?  

I forbindelse med julebelysning bør man være opmærksom på, at de generelt bruger mindre strøm, end man lige går og tror. Strømforbruget afhænger af typen af belysning og varierer naturligvis også fra produkt til produkt. Hvis du gerne vil vide mere om en belysningskildes specifikke strømforbrug, kan du kigge nærmere på produktets side i vores webshop. Her står der, ved flere af vores produkter indenfor julebelysning, hvor meget strøm den specifikke belysning bruger over et døgn. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at tage ned i din lokale JYSK-butik og spørge vores personale om mere information og rådgivning ift. vores julebelysnings strømforbrug. 

Timerfunktion giver dig bekymringsfri julebelysning

For at begrænse strømforbruget af både indendørs og udendørs julebelysning kommer flere af vores julelys med en timerfunktion, der giver dig mulighed for selv at bestemme hvornår og hvor længe, din julebelysning skal være tændt. Ved at bruge timerfunktionen kan du nyde din julebelysning uden at skulle bekymre dig om at glemme at slukke for dem igen – det gør det nemmere for dig og din elregning. 

Batteridrevet julebelysning

Nogle af vores julelys er batteridrevne, så du slipper for at skulle finde en stikkontakt at sætte ledningen i. En stor fordel ved batteridrevet julebelysning er, at lysene er praktiske og nemme at flytte rundt på, og så kan du nemt bruge dem i fx juledekorationer og på julebordet. I vores webshop kan du ved hvert produkt se, om det er batteridrevet, eller om det kommer med en ledning. Hvis du gerne vil se mere inspiration til julebelysning i hjemmet, så tag et kig på vores blogindlæg, hvor vi viser flere af vores produkter indenfor stemningsfuld og hyggelig julebelysning.

Lille LED lystræ
Stort LED lystræ udenfor hus
Mellem LED lystræ

Udforsk mere

Vælg den rigtige blomstervase

Vælg den rigtige blomstervase

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver