Kvinde ved siden af skænk af rattan med fransk flet på lågerne

Forny dit hjem med fransk flet og rattan

Indenfor de seneste år har rattan set en stor stigning i popularitet som materiale til møbler og interiør i de danske hjem. Mange værdsætter design, der kombinerer holdbarhed med æstetik og samtidig sættes fokus på naturmaterialer, og derfor nyder mange måden, hvorpå det klassiske franske flet viser naturens materialer fra deres smukkeste side. Fransk flet, som typisk laves af rattan, er en af de mest oplagte måder at vise det smukke materiale frem på, når det kommer til møbler og indretning. 

HALMSTAD-kollektionen med fransk flet i rattan 

HALMSTAD-kollektionen viser på bedste vis det smukke i træ som naturmateriale med fokus på de små detaljer, som især kommer til udtryk i det smukt vævede franske flet i rattan. HALMSTAD-kollektionen indeholder en lang række møbler, der nemt kan passe ind i ethvert hjem – herunder et skab, skoskab, vægskab, skænk, kommode, tv-bord, sengebord og vægpaneler i to størrelser. Med det franske flet som gennemgående detalje matcher møblerne hinanden perfekt, hvilket giver dig rig mulighed for at indrette dit hjem med rattan og fransk flet og samtidig sørge for, at der er en rød tråd gennem hele hjemmet. 

Nogle af HALMSTAD-møblerne er lavet med kunstig rattan, hvilket har mange af de samme æstetiske kvaliteter som ægte rattan. Derudover er polyrattan meget holdbart, let og vedligeholdelsesfrit, hvilket giver dig et holdbart alternativ til naturlig rattan. 

Få fransk flet af rattan med SALTVIG-kollektionen

Ligesom HALMSTAD er SALTVIG-kollektionen også en smuk serie med rattanmøbler, der er lavet af asketræ og fransk flet af rattan. Kollektionen indeholder to skænke – én med to lager og en anden med tre – samt et skab med to låger. 

Alternative møbler med vævede detaljer   

Hvis du godt kan lide naturmaterialer og smukke, vævede overflade, er der andre muligheder at gå efter end bare rattan. Vores VADEHAVET-kollektion, hvor kollektionens daybed især er meget populær, viser også, hvordan brugen af flettede strukturer i møbeldesign kan skabe møbler, der er taktile, minimalistiske og ikke mindst smukke. Med en konstruktion af massiv eg, egefiner af egetræskomponenter af højeste kvalitet samt holdbare syntetiske fibre er møblerne i VADEHAVET-kollektionen favoritter, der vil pryde dit hjem langt ud i fremtiden. 

Hvad er fransk flet? 

Fransk flet er en specifik vævning af stærke naturmaterialer – typisk rattan – som giver et smukt og yderst holdbart mønster. Fransk flet bruges ofte til sæde og ryglæn på møbler såsom spisebordsstole og lænestole samt som dekorativt element på skænke, skabe og lamper

Fransk flet har i århundreder været en populær måde, hvorpå man har kunnet inkorporere rattan i de europæiske hjem. Den smukke vævning tilfører et retro udtryk til hjemmet. Fransk flet er både ikonisk og iøjnefaldende uden at stjæle rampelyset, og derfor kan det uden besvær kombineres med den mere minimalistiske, moderne og skandinaviske stil, som mange danske hjem er indrettet efter. 

Brugen af vævet rattan og fransk flet i møbeldesign går langt tilbage. Det østrigske begreb ”Wiener Geflecht” – en direkte parallel til fransk flet – refererer til en specifik teknik, hvor man væver tynde stykker rattan i smukke mønstre, man så bruger til at fremstille møbler. Denne teknik var meget populær i slutningen af det 19. og starten af det 20. århundrede, og det må siges, at teknikken i sandhed har vist sit værd: Fransk flet er i dag stadig et utroligt populært materiale, som mange holder af, og det passer helt perfekt ind i nutidens skandinaviske stil, hvor naturmaterialer og holdbart design er i højsædet. 
 

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Ny lænestol? Få gode råd inden du køber

Ny lænestol? Få gode råd inden du køber