Solcellelamper – energivenlig belysning til haven

Solcellelamper er både dekorative og energibesparende udendørslamper. Brug dem til at skabe en hyggelig stemning på din altan og terrasse, eller til at lyse indkørslen og haven op, når det er mørkt. Når du køber en lampe med solceller skal du ikke bekymre dig om ledninger, fordi lampen let kan flyttes rundt i haven. Hos JYSK kan du købe moderne solcelle lyskæder, lanterner og små lamper til havebordet, eller solcellelamper på spyd til placering i græsset eller havebedet, i sort plast, rustfrit stål, eller glas. Gå på opdagelse her på siden, og find et godt tilbud. 

  Miljøvenlige solar havelamper året rundt

  Det smarte ved lamper der kører på solenergi er, at de oplader i løbet af dagen, og tænder automatisk når mørket falder på, hvor de kan lyse i op til 8 timer. I vinterhalvåret kan det være rart med lys i haven, så alt ikke er så mørkt hele tiden. Ved juletid sætter vi lys op, men tager det oftest ned igen i januar, og så er haven eller altanen pludselig mørk og kedelig. Det kan du løse med en solcellelampe. Den kan du med fordel bruge som erstatning for julelys, og lade lamperne stå året rundt.

  Et godt tip er at placere solcellelamper i de yderste hjørner af din have. Din have kommer hermed til at syne større, da øjet tiltrækkes lyset.

  Fordele ved solcellelamper til haven

  Løsningen med solcellelamper har masser af fordele:

  • Lette at montere og flytte– kræver ingen nedgravning af ledninger eller brug af tænd/sluk ure
  • Kan medtages på camping, festival, telttur eller lignende
  • Miljøvenlige – de kører på solenergi og er dermed strømbesparende
  • Hyggelig belysning, som tænder automatisk og lyser længe
  • Kan bruges året rundt - forår, sommer, efterår og vinter
  • Lang levetid
  • Oplader automatisk i løbet af dagtimerne

  Hvordan fungerer lamper med solceller?

  Kort fortalt omdanner solceller lys til strøm. Solceller anvendes altså til at producere elektricitet fra solens lys og ikke dens stråler. Derfor virker solceller stadig på en overskyet dag, fordi der trænger lys gennem skyerne.

  Solcellelamper aktiveres, når censoren, der sidder i toppen af lampen, registrerer mørke. Her bruger lampen den energi, der er opladet på batteriet i løbet af dagen. Derfor kan antallet af timer hvor lampen lyser variere alt efter vejret.