Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

HAVEMØBELDAGE – SPAR 20-50%*KØB NU


DYNE- OG MADRASDAGE – SPAR 20-60%*KØB NU


Person der ligger søvnløs i sengen

Søvnproblemer er ikke altid, hvad de ser ud til

Dato:

Medierne er fulde af artikler om, hvor vigtigt søvn er for vores helbred og for både den mentale og den fysiske sundhed. Det kan være helt stressende - især hvis du føler, at dine nætter er præget af manglende søvn.

De fleste af os kender nok følelsen af at vende og dreje sig i sengen, før søvnen endelig indfinder sig. Du kan nok ikke definere præcis, hvornår du glider ind i drømmeland. Når du bliver søvnig, flyder grænsen mellem bevidsthed og søvn ud.

En søvnløs nat er ikke altid søvnløs

Nu viser undersøgelser, at nogle mennesker forbliver længe i dette "ingenmandsland" ud - hver aften. De føler sig søvnløse og oplever ikke at have sovet mere end et par timer om natten igennem lang tid. Et nærmere eftersyn viser, at de faktisk sover ganske meget i forhold til deres egen opfattelse. De er mentalt opmærksomme, mens kroppen sover. De føler, at det tager dem timer at falde i søvn, og at de vågner flere gange hele natten lang. Selvom de fortæller om at ligge søvnløse i timevis i løbe af natten, viser de kun få tegn på træthed i løbet af dagen. I betragtning af det massive fokus, der er på den rigtige mængde søvn og på vores søvnkvalitet, kan det være meget frustrerende at opleve at sove for lidt nat efter nat. Det viser at det aller vigtigste er at lytte til sig selv og sin krop, før man bekymrer sig unødigt. 

Hvor meget søvn har du brug for? 

Der findes flere søvnforstyrrelser, hvor en person har en opfattelse af hans eller hendes søvn, som adskiller sig fra virkeligheden. Den omvendte situation, hvor man mener, at man sover, selvom man er vågen, er vi nok flere, der kender. Hvis man tager tablets eller smartphones med i seng, løber tiden stærkt, og det er nemt at komme til at overvurdere, hvor meget man sover på ugentlig basis. 

Er du bekymret for søvnproblemer?

Vi bliver hele tiden bombarderet med oplysninger om søvn, men det er vigtigt at tage sig tid til at overveje, hvordan din krop og dit sind føles. Føler du dig træt i løbet af dagen? Eller føler du dig frisk og klar til en ny dag, når vækkeuret ringer om morgenen? Hvis det sidste er tilfældet, så stol på din egen krop.

Hvis du oplever problemer med at sove igennem længere tid, er det vigtigt, at du konsulterer en læge for at finde en løsning. En læge kan stille en diagnose og evt. sørge for, at du kommer i behandling.

Kilder
https://www.sciencefriday.com/articles/how-did-this-drool-get-on-my-shirt/
https://www.health.com/health/condition-article/0,,20191517,00.html

Tag vores Søvntest og find dit søvntal

Vil du vide mere om din egen søvn? Tag vores Søvntest og find dit søvntal sammenlignet med andre personer som dig.

JYSKs Søvntest