Møbeldage - Spar op til 50%

Spisestue med up down plissegardiner, soveværelse med gardiner og rullegardin og spisestue med duo rullegardiner

Indret hjemmet med nye gardiner

At vælge gardiner til dit hjem handler om mere end at sikre privatliv og at afskærme for sollys. Smarte og trendy gardiner er blevet en stor del af vores boligindretning, der kan gøre hjemmet både hyggeligt og elegant.

Der er talrige muligheder, når det kommer til valg af gardiner, eksempelvis færdigsyede gardiner, rullegardiner, lamelgardinerplisségardiner og persienner. Det handler om at forene harmoni og stemning i et behageligt indeklima. Det kan derfor være en fordel at overveje rummets indretning og lysindfald, inden man vælger gardintype.

Inden du køber gardiner, bør du bl.a. tage stilling til:

  • Hvilken stemning, du ønsker i rummet.
  • Om rummet skal kunne mørklægges, eller det skal skærmes af udefra.
  • Gardinets fremtræden i rummet.

I soveværelset er det blandt andet vigtigt, at gardinet bidrager med rolig atmosfære til rummet og giver mulighed for at kontrollere lysindfaldet fra vinduerne. Gardiner i meget mørke farver kan afskærme for stort set alt sollys, men kan også give soveværelset et dystert udtryk. Lettere farver kan skabe et mere afdæmpet og romantisk rum.

Stuen er et sted i hjemmet, hvor vi i dagstimerne ofte tilbringer meget af vores tid. Derfor kan det være en god idé, at gardiner i dette rum matcher farverne, der findes i den øvrige indretning. Det kunne eksempelvis gøres ved at vælge gardiner i de farver, der allerede findes i stuens møbler, puder eller tæpper, og på den måde skabe synergi og harmoni. Gardinerne er en vigtig del af din hjemlige indretning.

Vælg og bestil gardiner i hjemlige rammer

Hvert hjem er unikt, og det kan være svært at matche nye gardiner, med den hjemlige indretning andre steder, end i hjemmet selv. Derfor kan du JYSKs gardinbus og få råd  og vejledning i dit eget hjem af en professionel gardinekspert. Gardinbussen har det samme store udvalg som i butikken, og du vil kunne se prøver af gardinerne i de omgivelser, hvor de skal hænge.

Savner du inspiration til vinduet, kan du få vejledning i vores gardinguide

Hvis du mangler vejledning og gode råd til køb og pleje af gardiner, så kan JYSKs gardinguide hjælpe dig på vej. I denne gardinguide har vi samlet vejledning til, hvordan du tager mål til almindelige gardiner, hvordan du hænger dine nye gardiner op, hvilke typer solafskærmning der findes osv.

Udforsk mere

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil