Soveværelse med seng med dyner og puder, betrukket med stribet sengetøj og indsat billede af Berit Christiansen

Indkøberens favoritdyner

Berit Christiansen er ekspert inden for dyner og puder hos JYSK. Hun har årevis af erfaring inden for dun, fjer og fiberfyld og ved alt om bæreevne og den optimale søvnkomfort. Derfor har vi spurgt hende om gode råd til at vælge den bedste dyne.

”Jeg kan selvfølgelig stå inde for alle de dyner, vi har i vores sortiment, så den bedste dyne for dig er den, der opfylder dine personlige præferencer og passer til dit sovemiljø,” starter Berit. ”Der er et par ting, som jeg altid selv overvejer, inden jeg køber en ny dyne,” fortsætter hun. ”Det vigtigste er temperaturen i det rum, hvor jeg sover. Derudover er det er også en god idé at gøre sig klart, om man foretrækker at have det varmt eller lidt køligere, når man sover.

Personligt bor jeg i et velisoleret hus, så det har haft stor betydning for mit eget valg af dyne,” forklarer Berit. ”Det er netop grunden til, at jeg har én dyne til sommerbrug og en anden til vinterbrug.

For mig er den bedste vinterdyne varm og behagelig med dunfyld. Den bedste sommerdyne er en kølig og luftig dundyne - med mindre fyld end vinterdynen. Men begge er fyldt med dun og fjer af høj kvalitet."


En tommelfingerregel siger, at din dyne skal være 30 cm længere, end du er. "Begge mine dyner er "ekstra lange", så de passer til mig og holder mig dækket," siger Berit.

Prikken over i'et er bolsteret – det stof, som dynen er betrukket med. “Jeg foretrækker et bomuldsbolster i høj kvalitet, som føles behageligt mod huden og som har en flot finish. Det nyder man virkelig, når man skifter sengetøj,” siger Berit.

Læs om vores indkøbers foretrukne kontinentalseng

 

Udforsk mere

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Hvorfor bruge et sengetæppe? Fordele og ulemper ved at dække sengen til

Hvorfor bruge et sengetæppe? Fordele og ulemper ved at dække sengen til

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?