Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

NYHEDER OG ANDRE GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%

KØB NU
Dyne og pude op ad en grå væg i soveværelse

Hvilken dyne størrelse er den rette?

Dato:

Kategori: Soveværelse

Hvilken størrelse dyne er den rigtige? Svaret afhænger af, hvem der skal bruge dynen. Der er forskellige dyner til babyer, til større børn og til voksne af forskellig højde. Her kan du se dimensionerne på de mest typiske dyne størrelser.

Dyner: Størrelsesguide

Navn Størrelse
Baby 67x100 cm
Junior 100x140 cm
Enkelt 135/140x200 cm
Ekstra længde 135/140x220
Dobbelt 200x220 cm
King size/XL dobbelt 240x220 cm
Super king size 260x220 cm

I JYSK kalder vi alle størrelser fra 200z200 cm og opefter for "Dobbeltdyner". 

Dyner findes i mange størrelser

Dyner til voksne varierer i både længde og bredde. De kan være af normal eller ekstra længde, og de kan være af enkelt eller dobbelt bredde. Den mest populære dyne har i nogen tid været 135x200 cm, men flere og flere vælger en dyne med ekstra længde på 220 cm. Jo længere dynen er, desto bedre opleves søvnkomforten af mange mennesker.

Se også vores dyneguide

Hvor lang skal din dyne være?

Dynen skal være mindst 20-30 cm længere end din højde. Hvis du er under 170 cm høj, er en dyne på 200 cm i længden passende. Hvis din dyne er for kort, vil du fryse fødderne eller overkroppen afhængigt af, hvor dynen dækker dig. I sidste ende kan et forkert valg resultere i en dårlig søvnkvalitet, og du vil vågne uoplagt til en ny dag.

Hvor bred skal din dyne være?

En enkeltdyne skal være mindst 30 cm bredere, end du selv er over brystkassen, for at dække dig. En dobbeltdyne skal være lige så bred som den madras, du og din partner ligger på. Husk at overveje, om I har de samme sovevaner, før I køber en dobbeltdyne - ellers kan I ende i en natlig slåskamp om dynen. Det er også værd at overveje, om dynen skal være varm eller kølig - og om I begge er enige - før I køber en dobbeltdyne.

Når det er sagt, er der imidlertid mange mennesker, som holder af den luksuriøse følelse af at sove under en ekstra stor dobbeltdyne på 240x220 cm. Hvis du har spørgsmål om den rette størrelse på din dyne, så kontakt os i en af vores butikker eller kontakte vores kundeservice - vi hjælper gerne.

Dyner findes i mange materialer

Både fyld og bolster (dynens betræk) findes i mange forskellige materialer. Naturfyld består normalt af dun og fjer, men kan også være af silke, bomuld eller uld. Naturfyld er åndbart, falder nemt omkring din krop og har optimalt isolerende evner.

Dun, fjer og bæreevne

Dun og fjer kommer typisk fra gæs eller moskusænder, og mange mennesker foretrækker dundyner, fordi de føles som "ægte" dyner. De fleste dundyner er specificeret med den såkaldte "bæreevne". Bæreevnen er et udtryk for dynens kvalitet og for fordelingen af dun og fjer. Jo højere bæreevnen er, jo nemmere finder den sin rette facon efter at være blevet trykket sammen. Bæreevnen varierer på en skala fra 100 til 1100, hvor 1100 har de bedst isolerende egenskaber.

Den ideelle dyne har en perfekt kombination af høj bæreevne og tyngde. Jo flere dun der er i dynen, desto højere er bæreevnen. Jo flere fjer der er i dynen, desto tungere er den.

Læs også vores Dyneguide med flere gode råd og tips til valg af den rette dyne.